Картопелька фрі користується величезною популярністю по всьому світу. Її люблять як діти, так і дорослі. Щоб насолодитися смаком смаженої картоплі, необов’язково йти в кафе, адже існує декілька способів приготування, якими можна користуватися вдома. Головне, підготувати необхідні продукти і знати деякі кулінарні секрети.
Велике значення в успішному результаті має сам продукт, до вибору якого слід підійти з повною відповідальністю. Краще всього для цієї страви підходять зрілі бульби. Не підходить молодий і пухкий коренеплід, оскільки в результаті страва вийде зовсім несмачною.
Фахівці рекомендують віддавати перевагу м’яким і рівним бульбам. Ще один продукт, який впливає на смак олія. Краще за все вибирати рафіновану і дезодоровану.
Вона не зіпсує смак картоплі і не зробить її занадто жирною і важкою. Є багато смачних рецептів, які підходять для домашнього використання, про них ми обов’язково поговоримо нижче.
Тепер поговоримо про спосіб нарізання овочу, щоб приготувати його у фритюрі. Необхідно нарізати досить великі бруски, товщина яких може доходити до 1 см. Якщо шкірка тонка, то її можна залишити.
Розбираючись в тому, як в домашніх умовах зробити картоплю фрі, варто сказати про таке важливе правило – після нарізки отриману соломку треба промити в холодній воді, а потім, обсушити за допомогою паперових рушників. Завдяки промиванню видаляється зайвий крохмаль, а видалення вологи запобігає розбризкуванню гарячої олії.
Не рекомендується солити картоплю перед обсмажуванням, оскільки вона в результаті стане м’якою. Один кулінарний секрет – щоб олія не розбрискувалася, після її нагрівання покладіть трохи солі.
Завдяки мікрохвильовій печі процес готування значно спрощується, тому цей рецепт можна назвати «для ледачих». Щоб поліпшити смак картоплі, приготуйте до неї який-небудь соус.
Для приготування в мікрохвильовій печі необхідно підготувати такий перелік продуктів: 655 г картоплі, 3 ст. ложки олії, сіль і спеції.
Етапи приготування:
Фрі вдома можна робити і без олії, але для цього потрібно використовувати спеціальну вертикальну форму для готування. У неї викладають підготовлені шматочки, щоб вони не торкалися один одного. Все ставиться в мікрохвильовку на 6 хв. на велику потужність. Подавати можна з різними соусами або звичайним майонезом.
Мультиварка допомагає приготувати величезну кількість страв без особливих зусиль. Достатньо буде лише правильно завантажити інгредієнти, вибрати програму і чекати сигналу про готовність. Розглянемо кілька різних рецептів, про які й поговоримо нижче.
Варіант №1 – якщо є функція «Фрі». Є мультиварки, в яких передбачена спеціальна програма для подібного готування. У такому разі процес значно спрощується.
Для готування в мультиварці слід взяти такі продукти: 459 г картоплі, 1,5 л олії, сіль і спеції.
Етапи приготування:
Варіант №2 – якщо є функція «Мультиповар». Багато моделей можуть похвалитися такою програмою, яка дозволять приготувати величезну кількість страв.
Для цього варіанту необхідно взяти такий перелік продуктів: 210 г картоплі, 1,5 л олії, сіль і прянощі.
Етапи приготування:
Варіант №3 – якщо немає спеціальних програм. Смачну картоплю фрі можна зробити і в простеньких моделях мультиварки. За своїм зовнішнім виглядом і смаком вона нічим не буде відрізнятися.
Робимо фрі по цьому рецепту з таких продуктів: 6 картоплин, 725 мл олії та солі.
Етапи готування:
Вважається, що картопля, приготовлена в домашніх умовах, не така шкідлива порівняно з варіантами з різних фаст-фудів. У цьому рецепті використовується мінімальна кількість олії, що робить страву абсолютно нешкідливою для фігури і здоров’я.
Для готування в духовці слід взяти такий перелік продуктів: 8 картоплин, 2 ст. ложки оливкової олії, 1 ст. ложку прованських трав і сіль.
Етапи приготування:
Найпростіший спосіб готування, який доступний кожному. Єдина відмінність – картоплю потрібно нарізати тонко, щоб вийшла хрустка соломка.
Для готування на сковороді слід взяти такі продукти: картоплину, 4 ст. ложки рослинної олійки і сіль.
Етапи приготування:
Як ви бачите, навіть без фритюрниці можна приготувати смачну і не таку шкідливу картоплю фрі. Радуйте своїх близьких смачними стравами. Приємного апетиту!