Як приготувати філе пангасіуса? Варіантів багато: можна смачно посмажити або запекти його з овочами під сирною скоринкою. У цьому філе практично немає кісточок, тому з нього легко зробити соковиті котлетки. Загалом, якщо ви любите не тільки корисні, але й смачні рибні страви, тоді ласкаво просимо на наш кулінарний урок!

Смажена рибка на швидку руку

Почнемо з того, що розберемося, як приготувати філе пангасіуса на сковороді, щоб рибка була соковитою всередині і в той же час з красивою скоринкою. Секрет простий: спочатку паніруємо її в просіяному борошні.

філе пангасіуса приготоване на сковороді

Склад:

  • 0,5-0,6 кг філе пангасіуса;
  • 2 ст. л. свіжовіджатого соку лимона;
  • просіяне борошно;
  • соняшникова олія;
  • сіль;
  • приправи.

Приготування:

  • Філе пангасіуса промиємо і обсушуємо. Нарізаємо його порційними шматками, натираємо сумішшю приправ і сіллю, скроплюємо лимонним соком. Залишимо хвилин на п’ятнадцять.
  • Підготуємо просіяне борошно. Обвалюємо в ньому кожен шматочок пангасіуса з усіх боків.
  • У сковороді нагріємо олію і обсмажимо пангасіуса з обох сторін, поки філе не покриється рум’яною рівномірною скоринкою. Рівень конфорки – середній.
  • Подаємо рибне філе з зеленню і улюбленим гарніром.

Запечений пангасіус на подушці з цибулі

Як приготувати філе пангасіуса в духовці? Неймовірно ароматною і дивовижною на смак виходить рибка на подушці з цибулі під сирною скоринкою. Цибульні кільця під час запікання наситяться соками пангасіуса і вийдуть ніжними і м’якими.

пангасіус з сирною скоринкою

Склад:

  • 0,5 кг філе пангасіуса;
  • 150 г сиру;
  • 2 головки цибулі;
  • ½ ч. л. кухонної солі;
  • ½ ч. л. суміші приправ для рибки;
  • свіжий кріп.

Приготування:

  1. Рибне філе розморозимо в природних умовах, інакше воно в процесі термічної обробки дасть зайву рідину.
  2. Тепер філе промиваємо, обсушуємо. Натираємо пангасіуса приправами і сіллю.
  3. Цибулини очистимо й наріжемо красивими тоненькими кільцями.
  4. Деко застеляємо харчовою фольгою і викладаємо цибульні кільця товстим шаром. Можна попередньо змастити злегка фольгу рафінованою олійкою.
  5. На цибульну подушку викладемо філе. Якщо у вас кілька шматків риби, краще запікати їх окремо.
  6. Кріп подрібнюємо і посипаємо їм зверху пангасіуса.
  7. Сир натираємо на тертці середнього калібру і теж посипаємо їм щедро зверху рибку.
  8. Загортаємо пангасіуса з цибулею у фольгу і запікаємо десять хвилин при температурному порозі в 160-170 градусів.
  9. Потім акуратно розгорнемо фольгу і продовжимо готувати рибку ще десять хвилин.
  10. За смаком філе пангасіуса гармонійно поєднується з відварним рисом.

Пангасіус відрізняється великим вмістом антиоксидантів – вітамінів груп А і Є. А вони, як відомо, допомагають нашому організму позбутися від шкідливих вільних радикалів.

Гра фарб і смаку на святковому столі: запікаємо рибу з овочами

Роздумуєте, як смачно приготувати філе пангасіуса? Спробуйте запекти рибу з овочами. Така страва виходить смачною і яскравою, вона стане справжньою прикрасою вашого святкового столу.

Склад:

пангасіус з овочами

  • 0,4 кг філе пангасіуса;
  • 100 г адигейського сиру;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 5 перепелиних яєць;
  • 50 г пекінської капусти;
  • перчик болгарський;
  • цибулина;
  • томат;
  • морква;
  • 50 г селери;
  • кухонна сіль;
  • олія рафінована;
  • суміш приправ;
  • перець мелений чорний.

Приготування:

  1. Спочатку розморозимо рибку, промиємо її і обсушимо. Філе наріжемо порційними шматками.
  2. Овочі промиваємо і при необхідності чистимо.
  3. Моркву натремо на тертці великого калібру. Помідор і цибулю шаткуємо півкільцями, болгарський перець і капусту пекінську – смужками. Подрібнимо селеровий корінь.
  4. Овочі обсмажимо на протязі 4-5 хвилин в невеликій кількості рафінованої олії.
  5. Викладаємо овочі в деко першим шаром.
  6. Рибу натираємо приправами, перцем і сіллю. Викладаємо філе пангасіуса поверх овочів.
  7. Курячі яйця збиваємо зі сметаною і заливаємо отриманою сумішшю рибу з овочами.
  8. Сир натираємо і посипаємо їм страву.
  9. Для прикраси додамо сирі перепелині яйця (можна і курячі).
  10. Запікаємо пангасіуса з овочами при температурному порозі в 200 градусів півгодини – сорок хвилин.

Ароматні та ніжні рибні котлети

Що ще можна приготувати з філе пангасіуса? Спробуйте зробити котлетки. Їх рецепт простий і не вимагає великих фінансових і тимчасових витрат. Щоб котлети вийшли соковитими, не шкодуйте цибулі. А подавати їх можна з будь-яким гарніром – картопляним пюре, рисом, локшиною і гречаною кашею.

Склад:

рибні котлети

  • 1 кг філе риби;
  • яйце;
  • 3 ст. л. манної крупи;
  • 3 ст. л. сухарів для панірування;
  • сіль;
  • перчик мелений;
  • олія рослинна;
  • 2 цибулини.

Приготування:

  1. Розморозимо рибне філе, промиємо і обсушимо.
  2. Цибулини чистимо і разом з пангасиусом перекручуємо через м’ясорубку. Попередньо не забудьте вийняти кісточки з риби.
  3. Додамо в фарш манну крупу, яйце і сухарі для панірування. Солимо і приправляємо фарш перчиком.
  4. Перемішуємо рибний фарш до однорідної консистенції і залишаємо на півгодини.
  5. Змочимо руки водою і зформуємо акуратні котлетки.
  6. Смажимо котлети на олійці з обох боків, поки вони не покриються скоринкою золотистого відтінку. Накриваємо сковороду кришкою.
  7. Подаємо котлетки з пангасіуса з улюбленим гарніром.

М’ясо риби на пару – дієтична страва

Філе пангасіуса можна приготувати і в пароварці. А оскільки ця рибка володіє нейтральним смаком, замаринуемо її попередньо в соєвому соусі і спеціях.

пангасіус на пару

Склад:

  • 0,5 кг філе пангасіуса;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • перчик мелений чорний;
  • олія соняшникова;
  • коріандр.

Приготування:

  1. Рибне філе підготуємо звичайним способом і наріжемо середніми шматочками.
  2. У соус соєвий додамо перчик і коріандр. Перемішаємо і заллємо отриманою маринадною сумішшю рибку. Залишимо на півгодинки.
  3. Решітку пароварки змастимо олією і викладемо шматочки рибного філе. Готуємо пангасіуса протягом 15-20 хвилин.

Про користь риби сьогодні не говорить тільки ледачий. Однак хочеться, щоб страви були не просто корисними, але і смачними. Сподіваємося, що ви підберете із запропонованих рецептів підходящий вам варіант. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!