Як приготувати філе пангасіуса смачно?
Як приготувати філе пангасіуса? Варіантів багато: можна смачно посмажити або запекти його з овочами під сирною скоринкою. У цьому філе практично немає кісточок, тому з нього легко зробити соковиті котлетки. Загалом, якщо ви любите не тільки корисні, але й смачні рибні страви, тоді ласкаво просимо на наш кулінарний урок!
Смажена рибка на швидку руку
Почнемо з того, що розберемося, як приготувати філе пангасіуса на сковороді, щоб рибка була соковитою всередині і в той же час з красивою скоринкою. Секрет простий: спочатку паніруємо її в просіяному борошні.
Склад:
- 0,5-0,6 кг філе пангасіуса;
- 2 ст. л. свіжовіджатого соку лимона;
- просіяне борошно;
- соняшникова олія;
- сіль;
- приправи.
Приготування:
- Філе пангасіуса промиємо і обсушуємо. Нарізаємо його порційними шматками, натираємо сумішшю приправ і сіллю, скроплюємо лимонним соком. Залишимо хвилин на п’ятнадцять.
- Підготуємо просіяне борошно. Обвалюємо в ньому кожен шматочок пангасіуса з усіх боків.
- У сковороді нагріємо олію і обсмажимо пангасіуса з обох сторін, поки філе не покриється рум’яною рівномірною скоринкою. Рівень конфорки – середній.
- Подаємо рибне філе з зеленню і улюбленим гарніром.
Запечений пангасіус на подушці з цибулі
Як приготувати філе пангасіуса в духовці? Неймовірно ароматною і дивовижною на смак виходить рибка на подушці з цибулі під сирною скоринкою. Цибульні кільця під час запікання наситяться соками пангасіуса і вийдуть ніжними і м’якими.
Склад:
- 0,5 кг філе пангасіуса;
- 150 г сиру;
- 2 головки цибулі;
- ½ ч. л. кухонної солі;
- ½ ч. л. суміші приправ для рибки;
- свіжий кріп.
Приготування:
- Рибне філе розморозимо в природних умовах, інакше воно в процесі термічної обробки дасть зайву рідину.
- Тепер філе промиваємо, обсушуємо. Натираємо пангасіуса приправами і сіллю.
- Цибулини очистимо й наріжемо красивими тоненькими кільцями.
- Деко застеляємо харчовою фольгою і викладаємо цибульні кільця товстим шаром. Можна попередньо змастити злегка фольгу рафінованою олійкою.
- На цибульну подушку викладемо філе. Якщо у вас кілька шматків риби, краще запікати їх окремо.
- Кріп подрібнюємо і посипаємо їм зверху пангасіуса.
- Сир натираємо на тертці середнього калібру і теж посипаємо їм щедро зверху рибку.
- Загортаємо пангасіуса з цибулею у фольгу і запікаємо десять хвилин при температурному порозі в 160-170 градусів.
- Потім акуратно розгорнемо фольгу і продовжимо готувати рибку ще десять хвилин.
- За смаком філе пангасіуса гармонійно поєднується з відварним рисом.
Пангасіус відрізняється великим вмістом антиоксидантів – вітамінів груп А і Є. А вони, як відомо, допомагають нашому організму позбутися від шкідливих вільних радикалів.
Гра фарб і смаку на святковому столі: запікаємо рибу з овочами
Роздумуєте, як смачно приготувати філе пангасіуса? Спробуйте запекти рибу з овочами. Така страва виходить смачною і яскравою, вона стане справжньою прикрасою вашого святкового столу.
Склад:
- 0,4 кг філе пангасіуса;
- 100 г адигейського сиру;
- 2 курячих яйця;
- 2 ст. л. сметани;
- 5 перепелиних яєць;
- 50 г пекінської капусти;
- перчик болгарський;
- цибулина;
- томат;
- морква;
- 50 г селери;
- кухонна сіль;
- олія рафінована;
- суміш приправ;
- перець мелений чорний.
Приготування:
- Спочатку розморозимо рибку, промиємо її і обсушимо. Філе наріжемо порційними шматками.
- Овочі промиваємо і при необхідності чистимо.
- Моркву натремо на тертці великого калібру. Помідор і цибулю шаткуємо півкільцями, болгарський перець і капусту пекінську – смужками. Подрібнимо селеровий корінь.
- Овочі обсмажимо на протязі 4-5 хвилин в невеликій кількості рафінованої олії.
- Викладаємо овочі в деко першим шаром.
- Рибу натираємо приправами, перцем і сіллю. Викладаємо філе пангасіуса поверх овочів.
- Курячі яйця збиваємо зі сметаною і заливаємо отриманою сумішшю рибу з овочами.
- Сир натираємо і посипаємо їм страву.
- Для прикраси додамо сирі перепелині яйця (можна і курячі).
- Запікаємо пангасіуса з овочами при температурному порозі в 200 градусів півгодини – сорок хвилин.
Ароматні та ніжні рибні котлети
Що ще можна приготувати з філе пангасіуса? Спробуйте зробити котлетки. Їх рецепт простий і не вимагає великих фінансових і тимчасових витрат. Щоб котлети вийшли соковитими, не шкодуйте цибулі. А подавати їх можна з будь-яким гарніром – картопляним пюре, рисом, локшиною і гречаною кашею.
Склад:
- 1 кг філе риби;
- яйце;
- 3 ст. л. манної крупи;
- 3 ст. л. сухарів для панірування;
- сіль;
- перчик мелений;
- олія рослинна;
- 2 цибулини.
Приготування:
- Розморозимо рибне філе, промиємо і обсушимо.
- Цибулини чистимо і разом з пангасиусом перекручуємо через м’ясорубку. Попередньо не забудьте вийняти кісточки з риби.
- Додамо в фарш манну крупу, яйце і сухарі для панірування. Солимо і приправляємо фарш перчиком.
- Перемішуємо рибний фарш до однорідної консистенції і залишаємо на півгодини.
- Змочимо руки водою і зформуємо акуратні котлетки.
- Смажимо котлети на олійці з обох боків, поки вони не покриються скоринкою золотистого відтінку. Накриваємо сковороду кришкою.
- Подаємо котлетки з пангасіуса з улюбленим гарніром.
М’ясо риби на пару – дієтична страва
Філе пангасіуса можна приготувати і в пароварці. А оскільки ця рибка володіє нейтральним смаком, замаринуемо її попередньо в соєвому соусі і спеціях.
Склад:
- 0,5 кг філе пангасіуса;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- перчик мелений чорний;
- олія соняшникова;
- коріандр.
Приготування:
- Рибне філе підготуємо звичайним способом і наріжемо середніми шматочками.
- У соус соєвий додамо перчик і коріандр. Перемішаємо і заллємо отриманою маринадною сумішшю рибку. Залишимо на півгодинки.
- Решітку пароварки змастимо олією і викладемо шматочки рибного філе. Готуємо пангасіуса протягом 15-20 хвилин.
Про користь риби сьогодні не говорить тільки ледачий. Однак хочеться, щоб страви були не просто корисними, але і смачними. Сподіваємося, що ви підберете із запропонованих рецептів підходящий вам варіант. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!