Як готувати соковиті відбивні на сковорідці і в духовці
Важко уявити чоловіка, який би не любив соковите вібивне м’ясо, та й багато-які жінки не уявляють собі життя без свинини, яловичини, курки і т. д. Правда, далеко не всі люди вміють готувати по-справжньому смачне м’ясо. Тому далі мова піде про те, як приготувати вібивне м’ясо на сковорідці і в духовці. Будемо розкривати секрети створення соковитої і апетитної страви.
Рецепт для початківців
Спосіб приготування м’ясних відбивних на сковорідці підійде навіть недосвідченим господаркам, так як інгредієнтів потрібно мінімум, а, значить, зіпсувати блюдо навряд чи вийде. Звичайно, якщо ви з головою не зануритеся в соціальні мережі і не забудете вимкнути сковороду з м’ясом.
Отже, щоб приготувати мяско, вам знадобляться наступні продукти:
500-600 г свинини;
Половина чайної ложки гірчичного порошку;
Приправи: перець червоний і чорний, а також сіль на ваш розсуд;
5-6 ст. л. рослинної олії.
Як бачите, інгредієнтів насправді мінімум, а щоб у вас все вийшло чудово, готуйте відбивні, дотримуючись певної послідовності:
Насамперед ретельно свинину промийте під проточною водою, видаліть з неї жир і жили, якщо такі є. Наріжте м’ясо на порційні шматочки, приблизна товщина яких повинна бути 2 см, більше не потрібно;
Тепер відбийте підготовлені шматки з двох сторін. Тут є маленька порада, якщо ви будете проробляти маніпуляції просто на обробній дошці, то вся кухня буде перепачкана. Щоб не довелося потім прибирати, оберніть порційні шматки харчовою плівкою або покладіть в пакет, а вже потім відбивайте;
Вже відбиті шматочки м’яса посоліть і поперчіть з обох сторін, а потім змастіть гірчичним порошком. Важливо його добре втерти в шматочки, щоб вони просочилися ароматом;
Після цього покладіть підготовлену свинину в глибоку тарілку і накрийте кришкою. Приберіть тару в холодильник на 120 хвилин. Після чого дістаньте, нехай свинина постоїть при кімнатній температурі 60 хвилин, після цього можна приступати до приготування;
Тепер розжарте сковороду з соняшниковою олією. Дуже важливо дотримати цей пункт, так як на холодній сковороді відбивні вийдуть сухими. А ось якщо посудина буде розпечена, то це дозволить м’ясу покритися скоринкою, сік залишиться всередині, страва буде соковитою;
Викладіть в розпечену олію відбивні, швидко обсмажте з двох сторін по 2 хвилини. Цього часу вистачить, щоб утворилася скоринка. Після чого можна зменшити вогонь і смажити свинину до готовності – приблизно 5-7 хвилин з кожного боку.
Подавати відбивні зі свинячого м’яса можна як з гарніром: гречкою, рисом, картоплею, свіжими овочами, так і без всього.
Готуємо свинину в клярі
Відбивне м’ясо в клярі, рецепт приготування якого буде описаний нижче, підійде як для початківців кулінарів, так і досвідчених дам.
Для того щоб зробити це чудове блюдо вам знадобиться:
Свинина – 500 г (вибирайте шматочок, щоб можна було розділити на 3-4 порції);
Борошно пшеничне – 100 г;
Куряче яйце – 1 шт.;
Молоко свіже – 2 ст. л.;
Олія – 2-3 ст. л.;
Спеції на ваш розсуд.
Етапи приготування наступні:
Цілий шматок свинини промийте, видаліть неїстівні частини і наріжте на порції;
Кожен шматок оберніть харчовою плівкою або покладіть в пакетик, відбийте м’ясо з двох сторін;
В глибоку миску вбийте яйце, додайте до нього молоко і ретельно перемішайте;
В іншій посудині перемішайте борошно, сіль і улюблені трави (спеції);
Розігрійте сковороду, влийте туди олію і дайте їй теж розігрітися;
Візьміть мяско, вмочіть його в яєчно-молочної суміші;
Потім обваляйте з двох сторін у борошні;
Викладіть шматки в клярі на сковороду, підсмажте спершу 3-5 хвилин з одного боку, а потім стільки ж з іншого;
Відбивні будуть готові, коли шкірка на них стане приємного золотисто-коричневого відтінку.
Подавати до столу страву рекомендується в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню і свіжими овочами.
Відбивні в духовці: рецепт приготування
Тим, хто любить їсти м’ясо, але такий спосіб приготування, як смаження не прийнятний, можна запропонувати робити відбивні в духовці. Рецепт створення такого кулінарного шедевра буде наведено нижче.
Необхідні продукти:
Свинина – 500-700 г;
Сир твердих сортів (бажано, щоб добре плавився) – 100 г;
Головка цибулі;
Олія рослинна для змащування фольги;
Прянощі, сіль і майонез на ваш розсуд.
Щоб блюдо вийшло добре, потрібно виконати наступні дії:
Куплене м’ясо промийте під проточною водою, обсушіть паперовим рушником і наріжте на порції;
Якщо на окремих клаптиках залишився жир, то видаліть його;
Оберніть шматки харчовою плівкою і добре відбийте;
Зніміть імпровізовану упаковку, саме час відбивні, посолити і пприправити їх улюбленими прянощами. Після цих маніпуляцій покладіть шматки свинини на окрему тарілку;
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, щоб вона не «кусалася». Розріжте її на дві частини, а потім подрібніть півкільцями;
Натріть на тертці бажаного розміру сир;
На деко покладіть шматок фольги. Її розмір повинен дорівнювати габаритам страви для запікання. Обробіть поверхню фольги олією;
Покладіть шматочки свинини на фольгу, зверху викладіть цибулю, трохи майонезу і присипте все «шапкою» з тертого сиру;
Духовку розігрійте до 175 градусів. І вже в прогріту відправте деко з відбивними. Готуватися страва буде близько півгодини. За цей час мяско вбере в себе цибульний сік, а сир розплавиться.
Після того, як відбивне м’ясо свинини дійде до готовності в духовці, його потрібно обережно перекласти на плоске блюдо, застелене салатним листям і можна подавати на стіл.
до речі, кожна господиня може модернізувати цей рецепт під смакові уподобання своїх домочадців. Наприклад, замість цибулі під «сирну шапку» можна покласти часточки помідора, червоного перцю або шматочки консервованого ананаса.
При додаванні улюблених інгредієнтів звичне блюдо заграє новими гранями.
Тепер ви знаєте, як робити соковиті відбивні зі свинини. Насправді, все не так складно. Трохи терпіння, бажання, впевненості і у вас все вийде. Приємного апетиту!