Ще в 90 роки ХХ століття банани були не дуже поширеними екзотичними фруктами. Їх дуже рідко купували, хоча сильно любили. В нинішній час вони стали настільки популярними, що навіть деякі наші місцеві фрукти відсунулися на другий план.
З фрукта готують різні ласощі: пироги, кекси, варення на зиму і пюре. У більшості випадків його смажать, варять, печуть і сушать. Але одне з найбільш незвичайних і смачних застосувань даного фрукта – приготування варення.
Для приготування варення вам знадобляться наступні інгредієнти:
Швидко і просто готуємо солодкий десерт. Фрукт ріжемо кільцями. Кип’ятимо воду з цукром, додаємо м’якоть. Варимо годину. За п’ять хвилин до того, як будемо розливати варення з бананів по банках, засипаємо кислоту, щоб розбавити нудотність.
Баночки стерилізуємо в духовці при 100 градусах, кришки кип’ятимо. Зберігати готовий продукт в темному прохолодному місці.
Процес приготування триває приблизно добу. Результат вразить вас своїм ароматом, гармонійним смаком.
Склад:
Ввечері очистити диню від шкірки і насіння, нарізати м’якоть невеликими кубиками, засипати цукром, поставити каструлю в холодильник.
На наступний день наливаємо туди склянку води, ставимо варити на сім хвилин. Потім додаємо нарізаний банан, лимон (тонко кільцями і без шкірки). На маленькому вогнику доварюємо варення з дині і бананів до густої консистенції та прозорості.
Варити потрібно десь двадцять хвилин, оскільки ці фрукти дуже м’які та ніжні, перварювати не варто. Закатуємо чудове варення на зиму з бананів і насолоджуємося ним в холодну пору року!
Перед тим, як готувати з даного фрукта, наприклад, варення з бананів і ківі, потрібно знати, чим корисний жовтий плід.
Він має на тільки смачну м’яку м’якоть, але корисні властивості. Це гіпоалергенний фрукт, тому вживати його може кожен, від маленьких дітей до людей похилого віку. Особливо рекомендується даний фрукт хворим, оскільки речовини, що містяться у ньому, допомагають підвищити імунітет, поліпшити настрій, заповнити фізичні сили після важких навантажень.
Жінки під час критичних днів, виношування дитини і в період годування обов’язково повинні їсти банани. Його властивості дозволяють знизити нервозність, мати спокійний сон, а також зміцнити волосся, нігті, кісткову систему і серцеві м’язи. Ваша шкіра стане гладкою, красивою, відновитися її водний баланс, швидко загояться проблемні ділянки, за умови регулярного вживання.
Але слід пам’ятати, що вони згущують кров, що може призвести до тромбозу вен і артерій, повільно перетравлюються, тому вживати їх потрібно через годину після їжі. Якщо їсти ці фрукти перед їжею, то обов’язково витримати деякий час, щоб не викликати здуття.
Десерт складається з наступних інгредієнтів:
Жовтий плід і ківі очищаємо, ріжемо на шматочки. Подрібнюємо блендером, але тільки трішки. Потім засипаємо солодким цукром, желатином, наливаємо сік. Після того як перемішали, проварюємо п’ять хвилин після закипання.
Через годину повторюємо п’ятихвилинне варіння. Готове варення з бананів і ківі насипаємо в баночки. Вживаємо для підняття настрою.
Така солодка екзотична суміш – кращий спосіб поправити здоров’я при авітамінозі та при простудних захворюваннях. Нам потрібно придбати по два кілограми апельсинів, бананів і цукру. Ось тільки цукор можна використовувати трохи менше, якщо вам подобається більш кисло-солодкий смак.
Приступаємо:
Існують прості правила приготування варення з бананів:
Склад:
Зазвичай яблука довго потрібно варити, але незважаючи на це, варення з яблук і бананів швидко готується. Для цього очищені, порізані яблука кладемо в каструлю, наливаємо воду, варимо.
Потім кружечки бананів з цукром додаємо до яблук. Коли цукор розчинився, переливаємо все в блендер і подрібнюємо. Доварюємо ще 20 хвилин. Закатуємо.
Склад:
Чистимо груші, ріжемо. У киплячій воді розчиняємо цукор, кислоту, кладемо в сироп груші, варимо 10 хвилин. Жовтий плід, порізаний кружальцями, поміщаємо до груш.
Варити в перший день 5 хвилин, знімаючи пінку. Потім відставляємо на добу. На другий день варимо 20 хвилин. Готове варення з бананів і груш можна подати відразу до чаю або закатати в банки.
Ось бачите, скільки можна приготувати солодких десертів у вигляді варення, де головним інгредієнтом є банан! Всі вони дуже смачні і прекрасно підходять до будь-якого солодкого столу. Приємного апетиту!