Ще в 90 роки ХХ століття банани були не дуже поширеними екзотичними фруктами. Їх дуже рідко купували, хоча сильно любили. В нинішній час вони стали настільки популярними, що навіть деякі наші місцеві фрукти відсунулися на другий план.

З фрукта готують різні ласощі: пироги, кекси, варення на зиму і пюре. У більшості випадків його смажать, варять, печуть і сушать. Але одне з найбільш незвичайних і смачних застосувань даного фрукта – приготування варення.

варення з бананів

Варення з бананів

Для приготування варення вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • кілограм фрукта без шкірки;
  • 2 склянки цукру;
  • склянка води;
  • 1,5 ложечки лимонної кислоти.

Швидко і просто готуємо солодкий десерт. Фрукт ріжемо кільцями. Кип’ятимо воду з цукром, додаємо м’якоть. Варимо годину. За п’ять хвилин до того, як будемо розливати варення з бананів по банках, засипаємо кислоту, щоб розбавити нудотність.

Баночки стерилізуємо в духовці при 100 градусах, кришки кип’ятимо. Зберігати готовий продукт в темному прохолодному місці.

Варення з дині і бананів

Процес приготування триває приблизно добу. Результат вразить вас своїм ароматом, гармонійним смаком.

Склад:

  • 800 грам дині;
  • 3 банана;
  • 2 склянки цукру;
  • 3 лимона.

Ввечері очистити диню від шкірки і насіння, нарізати м’якоть невеликими кубиками, засипати цукром, поставити каструлю в холодильник.

варення з бананів та дині

На наступний день наливаємо туди склянку води, ставимо варити на сім хвилин. Потім додаємо нарізаний банан, лимон (тонко кільцями і без шкірки). На маленькому вогнику доварюємо варення з дині і бананів до густої консистенції та прозорості.

Варити потрібно десь двадцять хвилин, оскільки ці фрукти дуже м’які та ніжні, перварювати не варто. Закатуємо чудове варення на зиму з бананів і насолоджуємося ним в холодну пору року!

Навіщо вживати банани

Перед тим, як готувати з даного фрукта, наприклад, варення з бананів і ківі, потрібно знати, чим корисний жовтий плід.

Він має на тільки смачну м’яку м’якоть, але корисні властивості. Це гіпоалергенний фрукт, тому вживати його може кожен, від маленьких дітей до людей похилого віку. Особливо рекомендується даний фрукт хворим, оскільки речовини, що містяться у ньому, допомагають підвищити імунітет, поліпшити настрій, заповнити фізичні сили після важких навантажень.

Жінки під час критичних днів, виношування дитини і в період годування обов’язково повинні їсти банани. Його властивості дозволяють знизити нервозність, мати спокійний сон, а також зміцнити волосся, нігті, кісткову систему і серцеві м’язи. Ваша шкіра стане гладкою, красивою, відновитися її водний баланс, швидко загояться проблемні ділянки, за умови регулярного вживання.

Але слід пам’ятати, що вони згущують кров, що може призвести до тромбозу вен і артерій, повільно перетравлюються, тому вживати їх потрібно через годину після їжі. Якщо їсти ці фрукти перед їжею, то обов’язково витримати деякий час, щоб не викликати здуття.

Варення з бананів і ківі

варення з бананів та ківі

Десерт складається з наступних інгредієнтів:

  • 5 ківі;
  • 200 грам цукру;
  • 2 банани;
  • 3 ложки лимонного соку;
  • ложечка желатину.

Жовтий плід і ківі очищаємо, ріжемо на шматочки. Подрібнюємо блендером, але тільки трішки. Потім засипаємо солодким цукром, желатином, наливаємо сік. Після того як перемішали, проварюємо п’ять хвилин після закипання.

Через годину повторюємо п’ятихвилинне варіння. Готове варення з бананів і ківі насипаємо в баночки. Вживаємо для підняття настрою.

Варення з апельсинів і бананів

Така солодка екзотична суміш – кращий спосіб поправити здоров’я при авітамінозі та при простудних захворюваннях. Нам потрібно придбати по два кілограми апельсинів, бананів і цукру. Ось тільки цукор можна використовувати трохи менше, якщо вам подобається більш кисло-солодкий смак.

Приступаємо:

варення з бананів5

  1. Фрукти очищаємо від шкірки, а апельсини ще від білої плівки і кісточок. Нарізаємо їх кружками, а апельсини – навпіл.
  2. В емальовану миску спочатку кладемо помаранчевий плід, зверху – жовтий. Засипаємо цукром. Доводимо до кипіння на повільному вогні, після перемішуємо.
  3. Варимо 40 хвилин, періодично знімаємо шумову пінку.
  4. Баночки промиваємо теплою содовою водою, пастеризуемо над парою кожну по двадцять хвилин.
  5. Варення з апельсинів і бананів швидко пакуємо в баночки до самої верхівки, закатуємо. Залишаємо, щоб охололо. Потім ховаємо на зиму в льох.

Як зберегти на зиму варення з бананів

Існують прості правила приготування варення з бананів:

  1. Не можна економити на цукрі і на якості фруктів. Їх цілісність, свіжість або псування можуть відобразитися на смаку і ароматі варення. Цукор не дасть такому десерту запліснявіти або прокиснути.
  2. Не можна переварювати, оскільки втратиться вся користь фрукта. А варення з бананів в цілому не буде виглядати природно. Як тільки стане прозорим, відразу знімаємо з вогню, вживаємо або закриваємо.
  3. Той солодкий десерт добре приготований, який має однакову консистенцію. Тобто фрукти не спливають, не лежать на дні, а рівномірно розподілені в сиропі.
  4. Якщо вже так сталося, що варення вкрилося цвіллю під час зберігання, тоді швиденько її видаляємо, а десерт вживаємо або використовуємо в якості начинки до випічки.
  5. Зацукрований десерт не варто викидати. Переваріть його, додавши трохи води, гарячим помістіть в чисті банки.

Варення з яблук і бананів

Склад:

  • яблук – два кілограми;
  • бананів – один кілограм;
  • цукру – 0,7 кілограма;
  • води – 100 мл

Зазвичай яблука довго потрібно варити, але незважаючи на це, варення з яблук і бананів швидко готується. Для цього очищені, порізані яблука кладемо в каструлю, наливаємо воду, варимо.

Потім кружечки бананів з цукром додаємо до яблук. Коли цукор розчинився, переливаємо все в блендер і подрібнюємо. Доварюємо ще 20 хвилин. Закатуємо.

Варення з бананів і груш

Варення з бананів та груш

Склад:

  • 400 грамів жовтого фрукту;
  • 600 грам груш;
  • 600 грам цукру;
  • півсклянки води;
  • пів-ложечки лимонної кислоти.

Чистимо груші, ріжемо. У киплячій воді розчиняємо цукор, кислоту, кладемо в сироп груші, варимо 10 хвилин. Жовтий плід, порізаний кружальцями, поміщаємо до груш.

Варити в перший день 5 хвилин, знімаючи пінку. Потім відставляємо на добу. На другий день варимо 20 хвилин. Готове варення з бананів і груш можна подати відразу до чаю або закатати в банки.

Ось бачите, скільки можна приготувати солодких десертів у вигляді варення, де головним інгредієнтом є банан! Всі вони дуже смачні і прекрасно підходять до будь-якого солодкого столу. Приємного апетиту!