Щоб побалувати своїх домочадців якоюсь новою і цікавою стравою, зовсім не обов’язково купувати дорогі наїдки зі складними назвами. Загляньте до відділу, де продаються субпродукти, і купіть свиняче серце. Ви не помилилися, саме серце. Якщо його правильно приготувати, то виходить дуже смачне і ніжне блюдо.
Варіацій на тему, як смачно і швидко приготувати свиняче серце – безліч. З нього готується чудовий гуляш, його можна посмажити або зробити апетитну ковбасу, паштет, а вже тушковане серце – класика жанру: смачно, швидко, легко. В такому варіанті воно добре поєднується з картоплею, грибами, капустою, свіжими і тушкованими овочами, різними соусами.
З відвареного субпродукту можна приготувати чудову начинку для пиріжків або використовувати в якості інгредієнта в який-небудь святковій закусці. Використовуючи в якості основи це м’ясо, досвідчені домогосподарки готують смачні підливи, які в подальшому поєднують з гречкою, рисом і макаронами.
Як бачите, багато цікавих і їстівних страв можна приготувати з таким непримітним, на перший погляд, субпродуктом. Тому прийшов самий час поговорити про смачні рецепти.
Отже, перший рецепт, з якого хочеться почати – приготування тушкованого свинячого серця.
Для цієї страви вам знадобиться:
Першим ділом промийте м’ясо у великій кількості води. Потім вже чистий продукт порізати ножем на шматочки середньої величини, при цьому постарайтеся вирізати всі судини навколо серцевого клапана.
В сковороду з розігрітим маслом відправте обсмажуватися, попередньо очищену і подрібнену цибулю. Коли вона придбає легкий золотистий відтінок, додайте до неї моркву, вимиту, очищену і подрібнену на крупній шатківниці.
Обсмажте овочі разом 2-3 хвилини, туди ж додайте часник, попередньо пропущений через прес, все перемішайте. Додайте в сковороду підготовлений субпродукт, посоліть і поперчіть блюдо, насипте спецій. Обсмажувати м’ясо з овочами потрібно приблизно 30 хвилин.
Якщо ви готуєте в сковороді з високими бортами, то саме час додати в блюдо воду. Рідини повинно бути приблизно на 2 пальця від дна посуду. Якщо ваша сковорода не дозволяє повноцінно тушкувати м’ясо, то перекладіть обсмажені продукти в каструльку і вже туди додайте воду. Ще раз посоліть їжу, тушкуйте до готовності серця.
За часом це займе 60-90 хвилин. Їсти це блюдо рекомендується в теплому вигляді, при бажанні його можна доповнити улюбленим гарніром і свіжими овочами. Тепер ви знаєте один з варіантів того, як приготувати апетитне свиняче серце в доповнення до гарніру або як самостійне блюдо. А навчимося робити смачний салат з цим продуктом.
Для приготування закуски знадобиться:
Коли всі інгредієнти в наявності, можна приступати до приготування салату зі свинячого серця. Першим ділом обробіть субпродукт. Промийте його у великій кількості води, розріжте на невеликі шматочки, видаліть плівки і судини.
Візьміть сковороду з високими бортами, налийте туди рослинне масло і коли воно нагріється, викладіть туди шматочки м’яса. Обсмажте 5-8 хвилин постійно помішуючи.
Додайте в сковороду цибулю, попередньо нарізану як можна дрібніше і моркву, натерту на дрібній шатківниці. Посоліть і поперчіть блюдо, все перемішайте і готуйте на мінімальному вогні 5 хвилин.
Додайте пшеничне борошно і томатну пасту, все перемішайте. Налийте в сковороду мінеральної води так, щоб рідина закрила інгредієнти. Закрийте посуд кришкою і тушкуйте страву на повільному вогні близько 40 хвилин. Можливо, часу знадобиться більше – все залежить від субпродукту і розмірів шматочків, якими ви його нарізали.
Коли до закінчення процесу приготування залишиться 10 хвилин, додайте в сковороду плавлений сир, попередньо натертий на крупній шатківниці, все перемішайте. Все, салат готовий. Подавати його смачно в теплому вигляді, присипавши подрібненою зеленню. Але навіть якщо ваша закуска охолоне до того моменту, як прийдуть гості, не засмучуйтеся. Навіть в холодному вигляді цей салат вразить своїм ніжним і незвичайним смаком.
Якщо ви є щасливою володаркою такої чудо-техніки, як мультиварка, то цілком можете використовувати її для приготування страви зі свинячим серцем. М’ясо в мультиварці вийде дуже ніжним і смачним.
Для приготування вам знадобиться:
Щоб приготувати смачне свиняче серце в мультиварці, насамперед промийте і обсушіть продукт. Потім видаліть плівку і зайвий жир, наріжте середніми шматочками. Підготовлене м’ясо перекладіть в мультиварочну чашу, масло додавати не потрібно. Встановіть режим «Смаження» на 15 хвилин і готуйте, періодично помішуючи.
Після звукового сигналу влийте в чашу рослинне масло, додайте цибулю, попередньо нарізану соломкою, моркву, подрібнену на треці і перець, порізаний невеликими кубиками. Закрийте кришку мультиварки і виберіть ражим «Тушкування», готуйте 10 хвилин.
Поки страва тушкується, займіться помідорами. Вимийте і видаліть шкірку з помідорів. Щоб це було легше зробити, обдайте овоч окропом, а потім занурте на кілька хвилин у холодну воду.
Вже чищені помідори подрібніть в блендері до стану пюре. Якщо у вас немає блендера, то просто наріжте томати як можна дрібніше.
Влийте томатне пюре в чашу мультиварки, посоліть, додайте улюблені спеції. Виставте режим «Тушкування» на 2 години. Після звукового сигналу блюдо готове.
Подавати можете з гарніром на ваш вибір, а також зі свіжими та солоними овочами. Тепер ви знаєте рецепт приготування свинячого серця в мультиварці. Як бачите, немає нічого складного, пробуйте, готуйте і радуйте своїх близьких.
Тепер ви знаєте кілька варіантів того, як правильно і смачно приготувати свиняче серце. Не бійтеся експериментів на кухні, часом навіть найпростіші продукти починають грати новими гранями смаку при правильному приготуванні. Готуйте, і приємного вам апетиту!
Сподобалося тушковане свиняче серце за вашим рецептом. Раніше в це блюдо не додавала часник, а з ним виявилося смачніше. Спасибі за рецепт.