Кажуть, що смачно запекти м’ясо – це справжнє мистецтво. Безумовно, будь-який кулінарний процес вимагає певних знань та навичок. Сьогодні у нас в меню – свиняча вирізка в духовці. Ми розповімо, як із свинини приготувати королівську страву.
Рулет зі свинини з розмарином
Багато господинь цікавляться як смачно приготувати свинячу вирізку в духовці. Пропонуємо запекти соковитий і ароматний рулет з розмарином. Його можна подавати як м’ясну закуску до святкового столу.
Склад:
0,8 кг свинячої вирізки;
2-3 гілочки розмарину;
100 мл оливкової олії;
3-4 шт. шпинату;
гірчиця;
часникові зубчики;
сіль;
шматочок хліба;
купаж спецій.
Приготування:
М’ясо промиємо і обсушим. Розріжемо вирізку на дві частини. Зробимо по всій поверхні вирізки неглибокі надрізи. Цей простий спосіб допоможе свинині добре просочитися маринадною сумішшю;
Розмарин дрібненько нарізаємо;
Хліб подрібнюємо на крихти і з’єднуємо з розмарином. Потім додаємо трохи олії оливи, подрібнені часникові зубчики і перемішуємо;
Викладаємо поверх м’яса промиті листочки шпинату та зроблену часникову суміш;
Зверху кладемо другий шматок вирізки;
Щоб наш рулет не розпався при запіканні, щільно перев’яжем його міцною ниткою;
Тепер зробимо маринад. Для цього в оливоку олію додамо сіль, та улюблені спеції;
Змастимо рулет отриманим маринадом;
Викладаємо рулет у термостійку форму, змащену олією, і накриваємо його харчовою фольгою;
Запікаємо вирізку протягом години при температурному порозі у 190-200°;
Свиняча вирізка, запечена в духовці у фользі, готова.
Два в одному
Свиняча вирізка з картоплею в духовці одночасно виступить і м’ясною стравою, і гарніром. Обов’язково придбайте заздалегідь соус «Песто», адже саме він додасть нашій страві неповторний аромат та пікантний смак.
Склад:
0,6 кг свинячої вирізки;
соус «Песто»;
10-12 маленьких картоплин;
2 ст. л. оливкової олії;
сіль;
перчик мелений чорний;
кмин.
Приготування:
З м’яса зріжемо плівку і зайвий жир, якщо вони є. Промиємо його і обсушимо;
Натираємо вирізку сіллю;
Тепер змастимо м’ясо соусом «Песто» і покладемо його на решітку. Саме на ній ми будемо готувати нашу страву, тому поставте знизу деко, куди стікатиме сік і жир;
Коренеплоди ретельно вимиємо і розріжемо на 4 частини;
Запікати картоплю будемо зі шкіркою. Викладаємо картоплю в пакетик, додаємо туди олію оливи, сіль, перчик і кмин за смаком;
Закриваємо пакетик і, не лінуючись, струшуємо. Таким чином усі картоплини будуть змащені олією і приправлені спеціями;
Розкладаємо картопляні шматочки на решітці;
Запікаємо вирізку з картоплею протягом півгодини при температурному порозі у 180°;
Потім акуратно виймаємо м’ясо, загортаємо його у харчову фольгу та запікаємо ще протягом 10 хвилин;
Готову страву злегка остуджуємо, вирізку порційно нарізаємо і подаємо до столу.
Соковитий шашлик з духовки
Любите шашлики? Холодним осіннім або зимовим днем можна потішити себе і своїх домочадців соковитим шашликом, не виходячи з дому. А допоможе нам у цьому свиняча вирізка в духовці, рецепт з фото якої наведено нижче. Просто, досить швидко і неймовірно смачно!
Склад:
0,5 кг свинячої вирізки;
5 ст. л. томатної пасти;
сіль;
перчик мелений чорний.
Приготування:
Вирізку промиємо, обсушимо та наріжемо смужками середньої товщини;
Свинину кладемо в глибоку посудину, додаємо томат, за смаком перчик і сіль;
Перемішуємо м’ясо, доки кожен шматочок не буде вкритий томатною пастою. Потім витримуємо вирізку в маринаді годину;
Тоді беремо шпажки і нанизуємо на них м’ясні смужки. Викладаємо підготовлений шашлик на деко, встелене пергаментом;
Готуємо шашлик при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.
Соковите м’ясо під вершковим соусом
Як ще можна приготувати свинячу вирізку в духовці? Запечіть її під вершковим соусом – та отримаєте соковите й ніжне м’ясо, яке просто тане в роті.
Накриємо свинину харчовою плівкою і відіб’ємо її кухонним молоточком;
Натремо м’ясо сумішшю спецій та сіллю;
Часникові зубчики і селерові стебла подрібнюємо;
Сирок плавлений дрібно натираємо на тертці;
Робимо соус: змішуємо молоко з вершками, додаємо часник і селеру, тертий сирок. Перемішуємо до однорідності;
Жаростійку форму змащуємо олією і викладаємо шматочки свинини. Щедро просочуємо кожну відбивну соусом, а його залишки вилиймо зверху;
Запікаємо вирізку під вершковим соусом 1,5 години. Оптимальний температурний поріг – 200 градусів;
Увага: м’ясо можна виймати, коли ви, проколюючи його, побачите прозорий сік. Якщо виділяється рожева рідина, значить потрібно ще трохи часу.
Кілька корисних порад
Щоб запечена свиняча вирізка вийшла дійсно смачною і соковитою, треба вибрати гарне свіже м’ясо. При його покупці зверніть увагу на такі нюанси:
вирізка повинна мати приємний солодкуватий запах;
свіжа свинина має ніжно-рожевий відтінок і мало білих прошарків жиру;
при легкому натисканні пальцем свіже м’ясо швидко набуває вихідної форми.
Ми розглянули нескладні у виконанні і дуже смачні рецепти приготування свинячої вирізки у духовці. Розширюйте свій кулінарний кругозір і пригощайте близьких соковитими й ароматними м’ясними стравами. Готуйте з задоволенням, смачного!