Кажуть, що смачно запекти м’ясо – це справжнє мистецтво. Безумовно, будь-який кулінарний процес вимагає певних знань та навичок. Сьогодні у нас в меню – свиняча вирізка в духовці. Ми розповімо, як із свинини приготувати королівську страву.

Рулет зі свинини з розмарином

Багато господинь цікавляться як смачно приготувати свинячу вирізку в духовці. Пропонуємо запекти соковитий і ароматний рулет з розмарином. Його можна подавати як м’ясну закуску до святкового столу.

Склад:

вирізка свиняча в духовці

  • 0,8 кг свинячої вирізки;
  • 2-3 гілочки розмарину;
  • 100 мл оливкової олії;
  • 3-4 шт. шпинату;
  • гірчиця;
  • часникові зубчики;
  • сіль;
  • шматочок хліба;
  • купаж спецій.

Приготування:

  • М’ясо промиємо і обсушим. Розріжемо вирізку на дві частини. Зробимо по всій поверхні вирізки неглибокі надрізи. Цей простий спосіб допоможе свинині добре просочитися маринадною сумішшю;
  • Розмарин дрібненько нарізаємо;
  • Хліб подрібнюємо на крихти і з’єднуємо з розмарином. Потім додаємо трохи олії оливи, подрібнені часникові зубчики і перемішуємо;
  • Викладаємо поверх м’яса промиті листочки шпинату та зроблену часникову суміш;
  • Зверху кладемо другий шматок вирізки;
  • Щоб наш рулет не розпався при запіканні, щільно перев’яжем його міцною ниткою;
  • Тепер зробимо маринад. Для цього в оливоку олію додамо сіль, та улюблені спеції;
  • Змастимо рулет отриманим маринадом;
  • Викладаємо рулет у термостійку форму, змащену олією, і накриваємо його харчовою фольгою;
  • Запікаємо вирізку протягом години при температурному порозі у 190-200°;
  • Свиняча вирізка, запечена в духовці у фользі, готова.

Два в одному

Свиняча вирізка з картоплею в духовці одночасно виступить і м’ясною стравою, і гарніром. Обов’язково придбайте заздалегідь соус «Песто», адже саме він додасть нашій страві неповторний аромат та пікантний смак.

Склад:
вирізка з картоплею в духовці

  • 0,6 кг свинячої вирізки;
  • соус «Песто»;
  • 10-12 маленьких картоплин;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • сіль;
  • перчик мелений чорний;
  • кмин.

Приготування:

  • З м’яса зріжемо плівку і зайвий жир, якщо вони є. Промиємо його і обсушимо;
  • Натираємо вирізку сіллю;
  • Тепер змастимо м’ясо соусом «Песто» і покладемо його на решітку. Саме на ній ми будемо готувати нашу страву, тому поставте знизу деко, куди стікатиме сік і жир;
  • Коренеплоди ретельно вимиємо і розріжемо на 4 частини;
  • Запікати картоплю будемо зі шкіркою. Викладаємо картоплю в пакетик, додаємо туди олію оливи, сіль, перчик і кмин за смаком;
  • Закриваємо пакетик і, не лінуючись, струшуємо. Таким чином усі картоплини будуть змащені олією і приправлені спеціями;
  • Розкладаємо картопляні шматочки на решітці;
  • Запікаємо вирізку з картоплею протягом півгодини при температурному порозі у 180°;
  • Потім акуратно виймаємо м’ясо, загортаємо його у харчову фольгу та запікаємо ще протягом 10 хвилин;
  • Готову страву злегка остуджуємо, вирізку порційно нарізаємо і подаємо до столу.

Соковитий шашлик з духовки

Любите шашлики? Холодним осіннім або зимовим днем можна потішити себе і своїх домочадців соковитим шашликом, не виходячи з дому. А допоможе нам у цьому свиняча вирізка в духовці, рецепт з фото якої наведено нижче. Просто, досить швидко і неймовірно смачно!

шашлик в духовціСклад:

  • 0,5 кг свинячої вирізки;
  • 5 ст. л. томатної пасти;
  • сіль;
  • перчик мелений чорний.

Приготування:

  • Вирізку промиємо, обсушимо та наріжемо смужками середньої товщини;
  • Свинину кладемо в глибоку посудину, додаємо томат, за смаком перчик і сіль;
  • Перемішуємо м’ясо, доки кожен шматочок не буде вкритий томатною пастою. Потім витримуємо вирізку в маринаді годину;
  • Тоді беремо шпажки і нанизуємо на них м’ясні смужки. Викладаємо підготовлений шашлик на деко, встелене пергаментом;
  • Готуємо шашлик при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.

Соковите м’ясо під вершковим соусом

Як ще можна приготувати свинячу вирізку в духовці? Запечіть її під вершковим соусом – та отримаєте соковите й ніжне м’ясо, яке просто тане в роті.

Склад:

вирізка під вершковим соусом

  • 1 кг свинячої вирізки;
  • 200 мл вершків;
  • 500 мл молока;
  • 50 г плавленого сирка;
  • 3 стебла селери;
  • 3-4 часникових зубчики;
  • сіль;
  • купаж спецій.

Приготування:

  • Вирізку підготуємо: промиємо, обсушимо, наріжемо порційними середніми шматочками;
  • Накриємо свинину харчовою плівкою і відіб’ємо її кухонним молоточком;
  • Натремо м’ясо сумішшю спецій та сіллю;
  • Часникові зубчики і селерові стебла подрібнюємо;
  • Сирок плавлений дрібно натираємо на тертці;
  • Робимо соус: змішуємо молоко з вершками, додаємо часник і селеру, тертий сирок. Перемішуємо до однорідності;
  • Жаростійку форму змащуємо олією і викладаємо шматочки свинини. Щедро просочуємо кожну відбивну соусом, а його залишки вилиймо зверху;
  • Запікаємо вирізку під вершковим соусом 1,5 години. Оптимальний температурний поріг – 200 градусів;
  • Увага: м’ясо можна виймати, коли ви, проколюючи його, побачите прозорий сік. Якщо виділяється рожева рідина, значить потрібно ще трохи часу.

Кілька корисних порад

Щоб запечена свиняча вирізка вийшла дійсно смачною і соковитою, треба вибрати гарне свіже м’ясо. При його покупці зверніть увагу на такі нюанси:

  • вирізка повинна мати приємний солодкуватий запах;
  • свіжа свинина має ніжно-рожевий відтінок і мало білих прошарків жиру;
  • при легкому натисканні пальцем свіже м’ясо швидко набуває вихідної форми.

Ми розглянули нескладні у виконанні і дуже смачні рецепти приготування свинячої вирізки у духовці. Розширюйте свій кулінарний кругозір і пригощайте близьких соковитими й ароматними м’ясними стравами. Готуйте з задоволенням, смачного!