Свинина з картоплею в духовці з помідорами і баклажанами
Сьогодні у нас в меню – свинина з сиром і помідорами в духовці. Здавалося б, стільки вже сказано про цю страву, що нічого нового ми й не дізнаємося. Але вік живи – вік учись. І навіть найзвичайніші і прості продукти можна перетворити на справжній кулінарний шедевр. Приступимо?
«Французький» ескалоп
Ця страва – щось середнє між м’ясом по-французьки і ескалопом. Виходить вона неймовірно соковита і смачна, а аромат сушених трав просто зводить з розуму. Отже, свинина під помідорами і сиром в духовці.
Склад:
- 0,5 кг. свинини;
- 2 цибулини;
- 3 помідори;
- 150 г. сиру;
- майонез;
- олія рафінована рослинна;
- кухонна сіль;
- трави сушені;
- чорний перчик мелений;
- зубчики часнику.
Приготування:
- Свинину обов’язково промиємо і обсушимо. М’ясо наріжемо нетовстими стейками, приблизно близько 5 мм. завтовшки.
- Накриваємо свинячі стейки харчовою плівкою і пройдемося по них злегка кухонним молотком. Потім натираємо м’ясо сіллю і перцем.
- Деко застелемо пергаментом, просоченим олією, викладемо свинину. Посиплемо зверху м’ясо сушеними травами.
- Цибулю очистимо і нашаткуємо тоненькими півкільцями. Розподіляємо її поверх свинини.
- Тепер змастимо кожен стейк злегка майонезом. Це додасть страві соковитості. До речі, можна використовувати і сметану.
- Томати промиваємо та нарізаємо невеликими кружечками. Злегка підсолимо їх і викладемо на цибулю.
- Видавимо зубчики часнику, перемішуємо їх з невеликою кількістю майонезу і злегка покриємо отриманою сумішшю помідори.
- Сир грубо натираємо і розподіляємо останнім шаром.
- Запікаємо свинину під овочевою шубою в духовій шафі 40-45 хвилин при температурній позначці в 180-190 градусів. Про готовність страви нам підкаже апетитна засмажена сирна скоринка.
- Перед подачею до столу притрусимо ескалопи подрібненою зеленню.
Осягаємо вершини кулінарної майстерності
А ця страва вражає не тільки своєю соковитістю і ніжністю, але і способом подачі. Секрет її в тому, що запікати м’ясо ми будемо у вигляді книги.
Склад:
- 0,5 кг. свинини;
- 3-4 томати;
- 200 г. сиру;
- зубчики часнику;
- сіль;
- спеції.
Приготування:
- Займемося спочатку м’ясом. Нам потрібен довгастий цільний шматок. Промиємо свинину і обсушимо.
- Тепер увага: зробимо глибокі надрізи в м’ясі на відстані близько 2 см. Повинна вийти так звана розгорнута книга з листочками.
- Сир наріжемо скибочками, але не занадто тонкими.
- Помідори нашаткуємо кружечками.
- Свинину натремо сіллю і купажем спецій. У розрізи вкладаємо по шматочку сиру і кружку помідора.
- Поміщаємо нашу книгу на деко, застелене фольгою, яку змастимо олією, відправимо в духову шафу на 40-45 хвилин. Оптимальний температурний поріг – 190 градусів.
- При бажанні можете запекти разом з м’ясом цілі грибочки.
Цей рецепт можна спростити. Викладіть на фольгу свинячі стейки, а зверху них – кружечки помідорів і скибочки сиру. Щільно загорніть кожен шматочок м’яса фольгою і відправте у духову шафу. Свинина, запечена в духовці під сиром, з помідорами у фользі, вийде соковитою і неймовірно смачною.
М’ясо з овочевим асорті
А тепер зустрічайте – свинина, запечена в духовці з баклажанами та помідорами. Ця страва прикрасить ваш святковий стіл і нагодує всіх гостей, оскільки однієї порції вистачить на 6 – 7 осіб.
Склад:
- 1 кг. свинини;
- 0,5 кг . помідорів;
- 2 баклажана;
- 2 цибулини;
- часникові зубчики;
- 150 г . олії рослинної;
- свіжа зелень;
- сіль;
- чорний перчик мелений.
Приготування:
- Баклажани промиємо, обсушимо і наріжемо кільцями. Посолимо овочі і залишаємо на 10-15 хвилин. Таким способом ми позбавимо баклажани від гіркоти.
- Свинину наріжемо великими шматочками і на рослинній олії обсмажимо, поки не утвориться рум’яна кірочка. Солимо і перчимо м’ясо.
- Зубчики часнику видавлюємо через прес і змащуємо ними баклажани. Обсмажуємо їх на олії до готовності.
- Цибулини чистимо і разом з томатами нарізаємо красивими кружечками.
- Деко злегка змастимо олією і викладемо першим шаром половину баклажанів.
- Зверху розподілимо половину цибулевих кілець і свинину.
- Потім викладемо залишки баклажанів і цибулі.
- Останнім шаром щільно викладаємо кружечки помідорів.
- Запікаємо страву в духовій шафі при температурному порозі до 200 градусів. Готову страву посиплемо подрібненою свіжою зеленню. Подаємо до столу в гарячому вигляді.
Можна, звичайно, в таку страву додати сир, посипати його зверху томатами. Тут все залежить від ваших смакових уподобань. Але і без сиру і прикрас страва вийде ароматною і соковитою. Ще господині додають обсмажені гриби і болгарські перці, а також картоплю.
Свинина, сир і помідори – це унікальне поєднання інгредієнтів, що дає неповторний смак. Додавайте різноманітні овочі і улюблені спеції, не шкодуйте свіжої зелені, і тоді страва заграє новими ароматними нотками. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!