Свинина в рукаві для запікання: покрокові рецепти
Особливо смачною і дуже соковитою виходить свинина в рукаві для запікання. Як же її приготувати? Варіантів багато, наприклад, м’ясо легко запекти повністю, порційними шматочками, з овочами і грибами. Загалом завжди можна вибрати рецепт на свій смак. А ми постараємося вам у цьому допомогти.
Готуємо смачний обід або вечерю без клопотів
Спочатку розглянемо найпростіший і швидкий спосіб запікання свинини у духовці в рукаві. Для того щоб м’ясо було соковитим та ароматним, додамо цибулю і свіжовичавлений сік лимона. Головне – ретельно промийте свинину і замаринуйте її.
Склад:
- 0,7 кг свинини;
- 2 цибулини;
- 1 ч. л. цукру;
- 2-3 ст. л. лимонного соку;
- 3 ст. л. олії рафінованої соняшникової;
- кухонна сіль;
- перчик мелений чорний;
- купаж спецій.
Приготування:
- Свинину промиємо і повністю висушимо. До речі, для цієї страви краще вибрати м’ясо з тонкими прошарками сала, щоб воно було і не сухим, і не надмірно жирним;
- Нарізаємо м’ясо невеликими порційними шматочками, солимо, перчимо і приправляємо спеціями. Зі спецій радимо вибрати паприку і коріандр;
- Цибулю очистимо і наріжемо тоненькими півкільцями. Якщо любите гострі страви, додайте трохи часникових зубчиків;
- Викладаємо цибулю у глибокий посуд, додаємо цукор і трохи солі. Тепер розімніть цибульку руками, щоб вона пустила сік;
- Потім викладемо до цибулі свинину і поллємо свіжовичавленим соком лимона. Перемішаємо і залишимо на кілька годин, щоб м’ясо гарненько замаринувалося;
- Потім перекладемо м’ясо з цибулею в пакет, зав’яжем краї і викладемо на деко;
- Запікаємо м’ясо протягом години. Оптимальна температура – 180-190 градусів.
Святковий м’ясний рулет з пастернаком
У вас незабаром свято, і ви роздумуєте, як запекти свинину в рукаві? Пропонуємо нескладний рецепт не тільки смачного і соковитого, а й красивого м’ясного рулету. Для його приготування нам потрібна вирізка або грудинка, оскільки ми запікатимемо м’ясо цілим. До речі, його можна подати на стіл як у якості гарячої страви, так і холодної.
Склад:
- 1 кг м’яса;
- 2 моркви;
- 1 пастернак;
- 150 мл горілки;
- ½ ст. соєвого соусу;
- купаж спецій.
Приготування:
- Моркву нарізаємо довгенькими шматочками, а пастернак – кружечками;
- Підготуємо м’ясо і акуратно зробимо на ньому прорізи такої ж довжини, як наші шматочки моркви;
- Фаршируємо морквою свинину по всій площі;
- Для маринаду з’єднаємо соус соєвий з горілкою та сумішшю спецій. Увага: солити страву не потрібно, тому що соус досить солоний;
- Гарненько розмішуємо маринадну суміш;
- Беремо пакет для запікання і ставимо в нього фаршировану свинину;
- Кладемо навколо м’яса кружечки пастернака і вливаємо маринад;
- Закриваємо пакет і залишаємо свинину на ніч. Якщо немає стільки часу, витримайте м’ясо в маринадній суміші хоча б кілька годин;
- Запікаємо свинину з пастернаком протягом двох годин при температурному порозі в 190°;
- Ось такий апетитний рулетик у нас вийшов.
І гарнір, і м’ясо!
Щоб відразу ж отримати повноцінний обід, можна приготувати свинину у духовці в рукаві для запікання, додавши картоплю. Ароматне соковите м’ясо і печена картопелька – що може бути краще?
Склад:
- 0,8 кг м’яса;
- 0,7 кг картоплі;
- 2 цибулини;
- часникові зубчики за смаком;
- 1 ст. л. оцту;
- 2 ст. очищеної води;
- кухонна сіль;
- 2-3 лаврові листочки;
- купаж спецій.
Приготування:
- М’ясо промиємо, висушимо і наріжемо невеликими шматочками;
- Цибулю і часник чистимо, подрібнюємо і кладемо до свинини. Додамо оцет, сіль і спеції, перемішаємо і залишимо на кілька годин;
- Картоплини чистимо й нарізаємо кружечками;
- У пакет для запікання викладемо картоплю і м’ясо в маринадній суміші;
- Акуратно додамо воду, покладемо лаврові листочки, закриємо пакет і гарненько струснемо;
- Духовку нагріваємо до температурної позначки у 200° і запікаємо страву протягом півгодини, а потім робимо зверху на пакеті пару-трійку невеликих проколів. Це потрібно для того, щоб надутий пакет не лопнув і сік залишився всередині нього;
- Готуємо страву ще 30-40 хвилин і витягаємо з духовки.
М’яка свинина з овочевим асорті у власному соку
Посилити смак і аромат свинини можна, якщо запекти її зі свіжими овочами і яблучком. Така страва обов’язково всім сподобається на святковому застіллі. Для її приготування нам знадобиться вирізка без кістки.
Склад:
- 1 кг свинини;
- 4-5 часникових зубчиків;
- 2 томати;
- 2 моркви;
- 2 перчика болгарських;
- 1 яблучко;
- сіль;
- гілочка чебрецю;
- 1 ст. л. олії оливи;
- купаж спецій і перцю.
Приготування:
- Часникові зубчики чистимо і нарізаємо тоненькими шматочками;
- Свинину промиємо і висушимо. Зверху м’яса по всій площі зробимо неглибокі надрізи і вставимо в них часникові зубчики;
- М’ясо натремо оливковковою олією, спеціями, перцем та сіллю. Залишимо його на годинку;
- А тим часом підготуємо овочі: промиємо їх та почистимо;
- Овочі і яблуко нам потрібно нарізати великими шматками. Найкраще розрізати на кілька частин;
- Викладаємо свинину, овочі і яблуко в пакет для запікання, додаємо чебрець;
- Гарненько скріпимо краї і відправимо страву у духовку;
- Запікаємо протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменшуємо температурний поріг до 180 ° і продовжуємо готувати ще хвилин 20-25;
- Готову страву трохи остудимо, перемішаємо і подамо до столу.
Звичайно, це далеко не всі рецепти приготування свинини в рукаві для запікання. Сміливо експериментуйте зі спеціями і маринадом, додавайте улюблені овочі. А можна запекти м’ясо у власному соку з грибочками. Загалом, тут великий простір для польоту кулінарної фантазії. Готуйте з задоволенням, смачного!