Не знаєте, яку першу страву приготувати на обід? Зваріть суп вермішелевий з куркою. Він ситний і дуже смачний. До того ж приготувати його досить просто, а необхідні продукти завжди знайдуться в холодильнику. Розглянемо кілька перевірених рецептів ідеального супчика.

Принципи приготування першої страви

приготування вермішелевого супу з куркоюДієтологи радять включати в раціон легкі перші страви, які сприяють злагодженій роботі травного тракту. Однією з таких страв як раз і вважається суп вермішелевий з куркою.

Калорійність його досить низька і коливається в межах 40-85 Ккал в залежності від того, які інгредієнти в нього додати. До речі, такий супчик рекомендується людям, які перенесли операційне втручання, а також хворим гастритом і виразкою.

Досвідчені господині із задоволенням діляться з нами порадами, як приготувати вермішелевий суп з куркою:

  • Для бульйону можна використовувати будь-які частини птиці: грудку, стегна, крильця і ін. Також ви з легкістю можете придбати готовий набір для супу.
  • Куряче м’ясо гармонійно поєднується за смаком практично з будь-якими інгредієнтами. Так, сміливо можете додати у такий супчик гриби, будь-які консерви, в тому числі і рибні, консервований горошок, кукурудзу і навіть квасолю.
  • Супчик з куркою та локшиною придбає неповторний ніжний смак, якщо в кінці приготування додати в нього плавлений сир.
  • З овочів у суп можна додати моркву і цибулю, які попередньо потрібно пасерувати, а також болгарські перці, помідори, броколі і цвітну капусту. Овочі краще різати дрібно.
  • Курячий суп з макаронними виробами потрібно варити на мінімальному рівні конфорки під закритою кришкою.
  • Всі продукти закладаються в першу страву по черзі. Вермішель потрібно додавати в самому кінці, щоб суп не перетворився у кашу.
  • Суміш спецій, сіль і зелень додавайте за 1-2 хвилини до кінця приготування.
  • Щоб бульйон вийшов красивим і прозорим, при варінні м’яса потрібно покласти в каструлю цілу цибулину і моркву, які потім виймаються.
  • Макаронні вироби потрібно додавати в невеликій кількості, оскільки вони сильно розварюються. Вибирайте вермішель вищого сорту.
  • Щоб супчик вийшов ароматним, обсмажте спочатку вермішель на сковороді без додавання олії.
  • Якщо ви варите вермішелевий суп з куркою в мультиварці, попередньо овочі потрібно пасерувати в режимі «Випічка» або «Смаження».

Класичний рецепт

Як зварити вермішелевий суп з куркою швидко і смачно? Немає нічого простіше! Пропонуємо вам класичний рецепт його приготування. Овочі попередньо можна пасерувати, але ми зваримо дієтичний супчик, який можна давати маленьким діткам.

вермішелевий суп з куркоюСклад:

  • 0,5 кг м’яса курки;
  • 3-4 картоплини;
  • цибулина;
  • морква;
  • 2-3 лаврових листки;
  • 100 г тонкої вермішелі;
  • 2,5 л відфільтрованої води;
  • зелень;
  • суміш перців і кухонна сіль.

Приготування:

  1. М’ясо курки промиваємо. Можна взяти крильця або стегна. Викладаємо м’ясо в каструльку і вливаємо відфільтровану воду.
  2. Ставимо варитися бульйон, трохи підсолюємо воду, додаємо лаврові листочки. Весь процес займе близько 40 хвилин. Головне – знімайте пінку.
  3. Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
  4. Моркву чистимо і подрібнюємо за допомогою терки великого калібру.
  5. Цибулю чистимо і нарізаємо кубиками.
  6. Готове куряче м’ясо виймаємо з каструлі і нарізаємо, при необхідності відокремлюючи його від кістки.
  7. Бульйон проціджуємо і знову ставимо на вогонь. Закладаємо в каструлю овочі і варимо суп на протязі 15 хвилин.
  8. Солимо і приправляємо страву сумішшю перців. Викладаємо вермішель і варимо суп до готовності.
  9. Викладаємо в суп м’ясо і подрібнену зелень і через хвилину вимикаємо конфорку.

Курячий суп з грибними нотками

Розширюємо смак улюбленого супчика, додавши в нього гриби і шпинат. Цей рецепт вермішельного супу з куркою легкий у виконанні, а результат просто приголомшливий. До речі, картоплю додавати ми не будемо, але при бажанні ви можете зварити суп з нею.

курячий суп з грибамиСклад:

  • 300 г філе курки;
  • морква;
  • цибулина;
  • 50 г тонкої вермішелі;
  • 300 г свіжих грибів;
  • за смаком шпинат;
  • 2-3 лаврових листочка;
  • олія рафінована рослинна;
  • суміш спецій і кухонна сіль.

Приготування:

  1. Філе курки промиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо відфільтрованою водою.
  2. Варимо бульйон до готовності м’яса, знімаючи піну. Через 15 хвилин додаємо в каструлю лаврові листочки, суміш спецій і поварену сіль.
  3. Моркву і цибулю чистимо і подрібнюємо. Моркву краще натерти. Грибочки також чистимо і промиваємо.
  4. На рослинній олії обсмажуємо гриби з овочами.
  5. Коли куряче філе буде готове, додаємо в бульйон вермішель.
  6. Через кілька хвилин викладаємо в суп подрібнений шпинат і гриби з овочами.
  7. Варимо суп 2-3 хвилинки, пробуємо на смак і при необхідності додаємо трохи солі.

Варимо суп з томатами і вермішеллю

Зварити не тільки смачний, але і барвистий гарний суп можна, якщо додати в нього томати. Така перша страва вже точно не залишить нікого байдужим.

вермішелевий суп з томатамиСклад:

  • 400 г філе курки;
  • 100 г тонкої вермішелі;
  • 3-4 помідора;
  • 2-3 часникового зубчики;
  • цибулина;
  • олія рафінована рослинна;
  • 1/2 лимона;
  • зелень;
  • суміш перців і кухонна сіль.

Приготування:

  1. Відварюємо бульйон, як у попередніх рецептах.
  2. Томати опускаємо в окріп, а потім знімаємо з них шкірку. Подрібнюємо помідори за допомогою блендера, поки не отримаємо однорідну рідку масу.
  3. Часникові зубчики і цибулину чистимо і пасеруємо на рослинній олії. Додаємо в сковороду томатний сік і кип’ятимо протягом п’яти хвилин.
  4. Готове куряче м’ясо виймаємо і розбираємо на тоненькі волокна.
  5. Вміст сковороди додаємо в бульйон.
  6. Закладаємо в каструлю куряче м’ясо і вермішель. Приправляємо суп кухонною сіллю і сумішшю перців.
  7. Варимо суп до готовності макаронних виробів, додаємо подрібнену зелень і вимикаємо конфорку.
  8. Розливаємо суп по тарілках і прикрашаємо невеликими лимонними часточками.

Як бачимо, зварити смачний суп з куркою та локшиною досить просто. Головне – підійти до процесу творчо і з хорошим настроєм. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!