Брокколі – один з видів цвітної капусти, нагадує маленьке зелене деревце. Це дуже давня культурна рослина з Близького Сходу і Середземномор’я. Популярність вона придбала в кухнях багатьох країнах світу, особливо у Франції та Італії.
Існує величезна кількість страв, де брокколі виступає головним або складовим компонентом. Її суцвіття варять, тушкують, смажать, парять, вживають в сирому вигляді. Чудово підходить в якості закуски, соуси, гарніри до м’яса, овочів, риби, яєць, для начинки пирогів. Але саме незвичайне застосування даного овочу – це суп-пюре з брокколі.
Зелена капуста дуже корисна і малокалорійна.
Її користь поширюється на:
Поради, як зберегти користь овоча і приготувати смачний суп з брокколі:
Перший рецепт. Французький суп-пюре з брокколі
Для такого гарячого страви нам знадобляться наступні продукти:
Починаємо готувати продукти на суп-пюре з брокколі. Всі овочі попередньо моєму, очищаємо: цибуля, часник від лушпиння, моркву від шкірки. Нарізаємо цибулю, моркву, ніжки броколі досить дрібно. Часник тиснемо, суцвіття капусти розбираємо.
Розігріваємо на сковороді вершкове масло. В ньому близько п’яти хвилин тушкуємо морква з ніжками, цибулею і часником. Іноді помішуємо, щоб не підгоріло.
Беремо трилітрову каструлю, наливаємо туди воду. Коли вона починає закипати, розвести в ній кубики бульйону. Варимо тушковані овочі і суцвіття до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Це може зайняти 20 хвилин.
Готове гаряче блюдо подрібнюємо в блендері з молоком, відправляємо назад на повільний вогонь. Крижану воду наливаємо в борошно, створюємо однорідну масу. Цю суміш потроху наливаємо у суп, в процесі добре розмішуємо. Заправляємо перцем, соусом. Якщо вам не подобається соус, замініть його сіллю. Знімаємо з вогню.
У нас вийшов густий, ароматний капустяний суп з брокколі, прикрасьте його петрушкою і можете подавати до столу!
Другий рецепт. Крем-суп з брокколі
У кожної господині завжди повинен бути готовий курячий бульйон. Знаєте, чому? Тому що з нього можна швидко і легко зварити супчик. В цей раз трохи незвичайний.
Необхідні інгредієнти:
Цибулину з часником очищаємо, нарізаємо, обсмажуємо на олії. У каструлю кладемо порізану капусту, цибулю, часник, спеції. Тушкуємо на маленькому вогні.
Окремо розігріваємо бульйон. Заливаємо їм напівготові овочі. Довариваем. Подрібнюємо Блендером все.
В кінці перемішуємо з прогрітими вершками. Таким чином, у нас виходить крем. Готовий крем-суп з брокколі можна прикрасити волоськими горіхами, зеленню або сухариками.
Третій рецепт. Суп з брокколі і сиру
Гаряче блюдо з зеленої капусти чудово поєднується з сиром. Його ніжна консистенція сподобається дітям.
Складові:
Якщо немає часу готувати овочевий бульйон, його можна замінити звичайною водою або курячим бульйоном. Овочі чистимо, миємо, нарізаємо дрібно моркву, цибулю, часник, ніжки капусти, суцвіття просто розбираємо.
Моркву з цибулею, часником обсмажуємо на олії. У молоці розчиняємо борошно, щоб не було грудок. Сир натираємо.
У каструлю наливаємо бульйон або воду, кладемо смажені овочі з капустою. Після того як завирувало, варимо ще протягом 10 хвилин. Потім вливаємо молоко з борошном. Заважаємо до густоти п’ять – вісім хвилин. Заправляємо спеціями.
Вимикаємо вогонь, висипаємо в каструлю сир. Перемішуємо. Все це збиваємо блендером. Поки гаряче, розливаємо сирний суп з брокколі по тарілочках.
Четвертий рецепт. Суп з куркою і брокколі
Інгредієнти:
насамперед, розберемося з куркою. Її філе моєму, кладемо в каструлю, заливаємо 1,5 літрами води. Варимо до готовності, приблизно 35 хвилин. Готове м’ясо виймаємо, нарізаємо кубиками і відкладаємо окремо в мисочку.
Тим часом нарізану цибулю і натерту моркву смажимо на олії. Чистимо, нарізаємо картоплю брусочками, брокколі невеликими шматочками. Закладаємо овочі в бульйон, солимо, перчимо. Варимо до готовності. Потім збиваємо блендером, знову відправляємо на маленький вогонь. Помішуючи, вливаємо вершки.
Готовий курячий суп з брокколі наливаємо у тарілочки, наверх посипаємо тертим сиром, сухарями, м’ясом.
П’ятий рецепт. Суп з капустою брокколі
Потрібні продукти:
М’ясний бульйон готується простим способом. Відварюємо будь-яке м’ясо у воді, м’ясо прибираємо, а бульйон використовуємо за призначенням.
Всі овочі очищаємо, миємо, нарізаємо за вашим бажанням, але не грубо. Броколі розбираємо на невеликі частини суцвіть. Цибуля підсмажуємо на олії.
Інгредієнти кладемо в бульйон, варимо до готовності. В кінці додаємо спеції, сметану. Подрібнюємо в пюре блендером.
Розливаємо і подаємо гарячим в глибоких мисочках, присипавши зверху зеленню або сухариками.
Легкі, ніжні супчики з капустою брокколі приємно здивують вас своєю консистенцією, ароматом і смаком. Вживайте корисне гаряче блюдо і будьте здорові!