Супи з шпинату найчастіше воліють готувати влітку, коли немає недоліку в зелені. Проте і взимку супи із замороженого шпинату здатні прикрасити будь-який стіл. Заморожені продукти практично повністю зберігають всі корисні якості інгредієнтів і цінність дієтичної і надзвичайно легкої страви від цього не зменшиться.

Супчик з шпинату, приготований по-угорськи

Щоб швидко приготувати супчик по-угорськи, потрібні наступні компоненти:

Супчик з шпинату по-угорськи

  • 500 г замороженого шпинату
  • 2 л води;
  • 1 головка цибулі-ріпки;
  • 1 ст. л. олії;
  • 2 ст. л. просіяного пшеничного борошна;
  • 200 мл 10% вершків;
  • 3 яйця;
  • 150 г бекону;
  • Сіль, перчик чорний.

Заморожений інгредієнт можна не піддавати розморожуванню, якщо зелень була попередньо подрібнена.

Якщо заморожували цілісний продукт, необхідно його розморозити, відварити і ретельно подрібнити блендером:

  • Воду переливають в невелику каструльку і відправляють на досить сильний вогонь. Як тільки рідина почне вирувати, в неї опускають шпинат;
  • В сковороді прогрівають олію і підсмажують до золотистої скоринки нарізану тонкими півкільцями цибулю. Коли цибуля просмажиться в достатній мірі, в неї додають просіяне борошно і продовжують обсмажувати суміш, щоб борошниста маса придбала кремовий відтінок;
  • Готову піджарку перекладають в каструлю, в якій готується шпинат. Після цього нагрівання знижують до мінімуму, і залишають блюдо томитися під кришкою, щоб бульйон ввібрав аромат і смак інгредієнтів;
  • Окремо курячі яйця відварюють і нарізують їх невеликими скибочками. Готовий суп із замороженого шпинату заправляють за смаком чорним подрібненим перцем і сіллю, а також вершками;
  • У сковороді до рум’яності обсмажують скибочки бекону. Додавати масло не потрібно, продукт набуває рум’яну скоринку, готуючись у власному жиру;
  • Перед подачею в кожну тарілку кладуть скибочки вареного яйця і шматочки засмаженого бекону. Інгредієнти заливають легким супчиком.

Як варіант, суп з яйцем і шпинатом можна приготувати трохи інакше. Яйця збивають з невеликим об’ємом питних вершків і виливають підготовлену суміш безпосередньо в каструлю з супом. Бажано не давати страві кипіти, а зняти з нагріву, коли яєчно-вершкова піна придбає вид найніжніших на смак пластівців.

Звичайно, такий інгредієнт, як бекон, не дуже підходить для дієтичного харчування. Якщо потрібно приготувати страву максимально легку, можна використовувати рецепти супів-пюре зі шпинату.

Смачний суп-пюре зі шпинату

Суп-пюре зі шпинатуДля приготування цієї страви слід запастися такими інгредієнтами:

  • 500 г замороженого шпинату;
  • 1 головка цибулі ріпчастої;
  • 400 мл вершків питних;
  • 2 ст. л. просіяного пшеничного борошна;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • сіль і перець подрібнений.

Особливо корисно це блюдо тим, хто стежить за вагою, а також людям з анемією, діабетом або гіпертонією.

Рецепт супу-пюре зі шпинатом безсумнівно сподобається навіть вередливій в їжі дитині:

  • Заморожений інгредієнт відварюють не більше 2-х хвилин. Якщо продукт не був подрібнений перед заморожуванням, його виймають з каструлі і обробляють блендером;
  • В сковороді в прогрітій олії обсмажують кубики цибулі з пшеничним борошном. Шпинат і цибулю знову пропускають через блендер. Окремо кип’ятять вершки;
  • Інгредієнти кладуть у киплячі вершки і через 1-2 хвилини знімають каструлю з плити. Щоб суп вийшов неймовірно смачним, рекомендується розлити його в піали і покласти трохи хрустких сухариків. Сіль і перець додаються за смаком.

До речі, якщо знайдеться мигдальне молоко, їм цілком можна замінити вершки. Тоді супчик придбає особливо пікантний смак. Можна приготувати страву на м’ясному бульйоні. Варто врахувати, що при цьому її дієтична цінність трохи знизиться.

Бажано, також, бульйон готувати окремо і процідити перед використанням. Але найбільш смачним виходить, звичайно, крем суп з шпинату з обов’язковим додаванням жирних вершків.

Рецепт найпростішого овочевого супу

Класичний суп з шпинатуЩоб приготувати цей супчик, потрібно:

  • 2,5 л води;
  • 500 г шпинату замороженного;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 невелика морквина;
  • 3 картоплини;
  • 2 відварних яйця;
  • 1-2 ст. л. вершкового масла;
  • сіль, лаврове листя, чорний перець.

Воду або м’ясний бульйон переливають в каструльку і ставлять на плиту. Тим часом готуємо овочі:

  • Очищені бульби картоплі нарізають акуратними кубиками і опускають в закипілу воду;
  • Розрізану брусочками цибулю і протерту моркву обсмажують на добре прогрітому вершковому маслі. Готові інгредієнти додають до картоплі;
  • Подрібнений шпинат прогрівають на сковороді, поки він повністю не розморозиться. Потім продукт відправляють в каструльку до інших овочів;
  • В супчик за смаком додають мелений перець, а також пару лаврових листків. Підсолити супчик краще перед подачею. Частину солі можна замінити соком лимона;
  • Окремо збивають курячі яйця і виливають суміш в бульйон, постійно помішуючи виделкою. Суп, заправлений яйцем, знімають з плити.

Ароматне і дієтичне блюдо стане бажаним гостем на столі. Особливо корисно використовувати овочі для приготування супів, коли необхідно підживити організм вітамінами, яких досить багато міститься в зелені.