Банани – одні з найпоширеніших фруктів світу. Напевно не існує такої людини, яка б не їла би і не любила би їх. Дані фрукти не тільки солодкі і смачні, але і дуже корисні для нашого організму. Їх вплив на наше здоров’я в цілому величезний, особливо на травний тракт, імунну систему і молодість клітин.
Найголовнішим фактором є те, в якому вигляді будуть подані банани – в сирому або смаженому. Сирі вже дуже набридли, хочеться чогось оригінального. Тому будемо готувати смажені бананчики.
Склад:
Нагріваємо сковороду, розтоплюємо вершкове масло. Додаємо потроху цукор. Беремо його стільки, наскільки ми хочемо, щоб було солодко. Як тільки цукор розтане і почне густіти, наливаємо гарячу воду. У нас повинен утворитися в’язкий сироп.
Банани чистимо від шкірки, нарізаємо кружальцями. Викладаємо в нашу карамель. Підсмажуємо з двох сторін до рум’яної скоринки. Посипаємо корицею, на маленькому вогні тушкуємо ще три хвилини. Хрусткі смажені банани в карамелі викладаємо на тарілочку.
Даний рецепт містить такі продукти:
В першу чергу приготуємо тісто. Змішуємо кефір, цукор, корицю, борошно. У нас повинно вийти тісто по густоті нагадує сметану.
Банани чистимо, розрізаємо на чотири частини. Потім маку кожен шматочок в кляр, смажимо в глибокій сковороді у великій кількості олії до золотистої скоринки. Смажені банани в клярі – гідний десерт для великого застілля!
Якщо ви плануєте приготувати вечерю при свічках, тоді не забудьте про солодощі. Смажені банани в шоколаді – прекрасний вибір.
Беремо:
Спосіб приготування.
Банани, бажано, щоб були трохи зеленоваты, чистимо, ріжемо на шматочки. Тільки дуже маленькі не слід робити, а то вони не будуть тримати форму. Лимон миємо, розрізаємо навпіл, вичавлюємо сік з однієї половини. Збризкуємо фрукти, щоб не потемніли.
В миску насипаємо панірувальні сухарі, ванілін, кардамон, мускатний горіх. Перемішуємо.
В сковороду кладемо масло розтоплюємо його. Шматочки фрукта обваляем в паніровці, відправляємо смажити з двох боків до утворення скоринки, десь три хвилини. Потім викладаємо їх на плоску тарілку.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані, помішуємо, щоб швидше просувався даний процес. Поливаємо їм зверху банани. Або ж можна кожен шматочок занурити в шоколад. Ароматні смажені банани в шоколаді розтоплять серце вашої другої половинки.
З чим ще можна поєднувати банани?
Банан – м’який, солодкий фрукт, який застосовується в кулінарії з давніх часів. Різні народи готують смачні страви з них. І це не тільки десерти, але і салати, страви з м’яса та інші.
Солодкого десерту вам!