Шоколадний бісквіт в мультиварці на кефірі і окропі
Бісквіт – що може бути краще? Саме цю випічку ми готуємо на всякий випадок, чи то раптові гості на порозі або заплановане свято. Щоб правильно приготувати шоколадний бісквіт в мультиварці, не потрібно мати великий кулінарний досвід, проте знати деякі правила і нюанси – це просто необхідно кожній господині.
Кондитерський лікнеп
Шоколадний бісквіт в мультиварці «Редмонд», втім, як і в будь-якій іншій моделі цього пристрою, готувати дуже легко, якщо ви знаєте всі правила роботи з таким тістом.
Давайте освіжимо їх в пам’яті:
- ніякого протягу або холоду;
- на час приготування бісквіта закрийте вікна, двері;
- ніколи не підглядайте за випічкою в процесі випікання;
- бісквіт – товариш скромний і «віддячить» вас за настирливість своїм збитим і непухким видом;
- готовність білків можна перевірити ложкою: якщо маса не стікає, то ви впоралися з поставленим завданням на ура;
- білки і жовтки слід збивати на максимальній швидкості використовуваного гаджета;
- при додаванні борошна краще перемішувати тісто вручну лопаткою і в одному напрямку;
- якщо ви використовуєте який-небудь розпушувач, то його потрібно змішувати з борошном;
- яйця для ідеального бісквіта повинні мати температуру трохи нижче кімнатної позначки;
- порошок какао також бажано просіяти, хто знає, що сховалося всередині пачки;
- мультиварочну чашу потрібно змастити маслом, а також злегка нагріти;
- приготували тісто – відразу відправили його випікатися, адже зволікання карається у цій справі;
- шоколадний бісквіт на окропі в мультиварці виходить на подив пишним, тільки рідина повинна бути максимально крутою;
- щоб розрізати бісквіт на коржі, скористайтесь гітарною струною або ниткою;
- зручніше виймати бісквіт з мультиварочної чаші з допомогою ємності для приготування на пару;
- після подачі звукового сигналу рекомендується залишити бісквіт на 20-30 хвилин в режимі автоматичного підігріву.
Невелика хитрість: якщо шоколадний шифоновий бісквіт в мультиварці вийшов зверху білястим, ви завжди можете його перевернути догори дном. Замаскувати цей недолік можна за допомогою крему, цукрової пудри, шоколаду або глазурі.
Шоколадний бісквіт в мультиварці: покрокові рецепти
Рецептів бісквітів безліч, а улюблений – один. Якщо ви хочете освоїти нові кондитерські знання, тоді поспішіть законспектувати парочку хороших рецептів приготування бісквіта.
Бісквіт з тропічними нотками
Так, для приготування шоколадного бісквіта нам знадобляться кокос і банан. Наполегливі люди можуть самостійно добути стружку з надр кокоса. А зайняті господині просто йдуть в магазин і купують готову стружку.
Склад:
- 5 яєць;
- 1 банан;
- кокосова стружка – за смаком;
- 1 скл. цукрового піску;
- 1 скл. просіяного борошна;
- 1 ст. л. порошку какао.
Приготування:
- Якщо ви звикли робити все за правилами, то білкову та жовткову масу потрібно збивати окремо. Ми ж пропонуємо вам спрощений варіант, коли робиться все швидко, просто і смачно.
- У глибоку піалу викладаємо яйця і додаємо цукровий пісок.
- Беремо в руки міксер або блендер, виставляємо його на максимальну потужність.
- Починаємо активно збивати яйця з цукровим піском.
- Результат: маса збільшиться в об’ємі вдвічі, стане однорідною і злегка побіліє.
- Для заспокоєння своєї душі збивайте яєчно-цукрову масу рівно 10 хвилин. Тоді вже точно бісквіт підніметься під впливом високих температур.
- Просіюємо порошок какао і борошно.
- Додамо сипучі компоненти в підготовлену масу.
- Маленька порада: вимішувати борошно можна і міксером, але тільки на малих обертах.
- Краще робити це вручну лопаткою, поступально. Нам не потрібна буря в піалі.
- Очистимо банани від шкірки і наріжемо їх максимально дрібно, наскільки це можливо.
- Банани, кокоси – апельсиновий рай. Але прийшов час внести ложку дьогтю в цю бочку меду.
- Над розрубуванням кокосу і приготуванням стружки доведеться потрудитися.
- Зате в результаті ми отримуємо смачну і свіжу кокосову стружку.
- Додамо нашу тропічну родзинку в тісто.
- Ще раз візьмемося за лопатку і все добре, але акуратно перемішаємо.
- Маленька порада: контейнер мультиварки ми недовго потримаємо в режимі автоматичного підігріву.
- Його поверхню змастимо рафінованою олією, а на дно насипимо трохи борошна або манної крупи.
- Викладемо в контейнер тісто.
- Залишилося недовго: пару кліків, 60 хвилин випікання – і ми в кроці від дегустації.
- Як тільки пролунає заповітний звуковий сигнал, не поспішаємо відкривати кришку приладу. Залишимо шоколадний бісквіт всередині ще на 10-15 хвилин.
- Тепер, коли він трохи охолов, викладемо його на блюдо.
- Прикрасимо цукровою пудрою і будемо ласувати добре знайомим десертом з тропічними нотками.
Що ще може мультиварка?
Пропонуємо вам спекти шоколадний бісквіт на кефірі в мультиварці. Завдяки кефіру бісквіт вийде пишним і неймовірно смачним. Головне – не заглядайте в мультиварку під час випікання.
Склад:
- 2 яйця;
- 1 скл. цукрового піску;
- 10 г розпушувача;
- 1 скл. кефіру;
- борошно просіяне – 2 скл.;
- масло вершкове – 150 г.
Приготування:
- Просіємо борошно кілька разів, а потім змішаємо її з розпушувачем.
- Заздалегідь готувати таку суміш неможна, інакше розпушувач втратить всі свої властивості. Відразу замішали, додали в тісто – і готово.
- Вершкове масло, трохи розм’якшене, зіб’ємо з цукровим піском.
- Маса повинна вийти однорідною і повітряною, але міцною.
- Поступово у цю масу додаємо кефір. Дозування – 1 ст. л.
- Розмішуємо кефір лопаткою або ложкою.
- Як тільки вершково-цукрова суміш придбає рідковату консистенцію, залишки кефіру можна вилити залпом.
- Тепер озброїмося міксером і на помірній швидкості почнемо збивати майбутній бісквіт.
- На цьому ж етапі вводимо по черзі курячі яйця.
- Втомилася рука, та й минуло вже хвилин 10, можемо виключити міксер і відпочити від настирливого дзижчання.
- Нам потрібно додати борошно, яке ми підготували заздалегідь.
- Вимішуємо тісто за схемою: по колу і зверху вниз.
- Невеликим шматком вершкового розм’якшеного масла опрацюємо дно і стінки контейнера мультиварки.
- Викладемо в нього тісто.
- Виконуємо всього дві дії: закриваємо кришку і виберемо режим «Випічка».
- Стандартний час становить 60 хвилин. Якщо цього замало, додамо ще півгодинки.
- Готовий бісквіт остудимо, а тільки потім виймемо з контейнера.
- Прикрасьте випічку так, як підказує вам ваша фантазія і смакові переваги.
Не впадайте у відчай, якщо тісто при випіканні не піднялося до небес. В мультиварці це може бути загрозою поломки гаджета, якщо заб’ється клапан. Краще заповнювати чашу максимум на 2/3. По мірі вдосконалення своїх навичок у вас буде виходити випічка все краще і краще. А бісквіт з шоколадними нотками стане вашим фірмовим десертом. Приємного апетиту!