Бісквіт – що може бути краще? Саме цю випічку ми готуємо на всякий випадок, чи то раптові гості на порозі або заплановане свято. Щоб правильно приготувати шоколадний бісквіт в мультиварці, не потрібно мати великий кулінарний досвід, проте знати деякі правила і нюанси – це просто необхідно кожній господині.

Кондитерський лікнеп

Шоколадний бісквіт в мультиварці «Редмонд», втім, як і в будь-якій іншій моделі цього пристрою, готувати дуже легко, якщо ви знаєте всі правила роботи з таким тістом.

приготування шоколадного бісквіту в мультиварціДавайте освіжимо їх в пам’яті:

  • ніякого протягу або холоду;
  • на час приготування бісквіта закрийте вікна, двері;
  • ніколи не підглядайте за випічкою в процесі випікання;
  • бісквіт – товариш скромний і «віддячить» вас за настирливість своїм збитим і непухким видом;
  • готовність білків можна перевірити ложкою: якщо маса не стікає, то ви впоралися з поставленим завданням на ура;
  • білки і жовтки слід збивати на максимальній швидкості використовуваного гаджета;
  • при додаванні борошна краще перемішувати тісто вручну лопаткою і в одному напрямку;
  • якщо ви використовуєте який-небудь розпушувач, то його потрібно змішувати з борошном;
  • яйця для ідеального бісквіта повинні мати температуру трохи нижче кімнатної позначки;
  • порошок какао також бажано просіяти, хто знає, що сховалося всередині пачки;
  • мультиварочну чашу потрібно змастити маслом, а також злегка нагріти;
  • приготували тісто – відразу відправили його випікатися, адже зволікання карається у цій справі;
  • шоколадний бісквіт на окропі в мультиварці виходить на подив пишним, тільки рідина повинна бути максимально крутою;
  • щоб розрізати бісквіт на коржі, скористайтесь гітарною струною або ниткою;
  • зручніше виймати бісквіт з мультиварочної чаші з допомогою ємності для приготування на пару;
  • після подачі звукового сигналу рекомендується залишити бісквіт на 20-30 хвилин в режимі автоматичного підігріву.

Невелика хитрість: якщо шоколадний шифоновий бісквіт в мультиварці вийшов зверху білястим, ви завжди можете його перевернути догори дном. Замаскувати цей недолік можна за допомогою крему, цукрової пудри, шоколаду або глазурі.

Шоколадний бісквіт в мультиварці: покрокові рецепти

Рецептів бісквітів безліч, а улюблений – один. Якщо ви хочете освоїти нові кондитерські знання, тоді поспішіть законспектувати парочку хороших рецептів приготування бісквіта.

Бісквіт з тропічними нотками

Так, для приготування шоколадного бісквіта нам знадобляться кокос і банан. Наполегливі люди можуть самостійно добути стружку з надр кокоса. А зайняті господині просто йдуть в магазин і купують готову стружку.

шоколадний бісквіт з кокосом і бананом

Склад:

  • 5 яєць;
  • 1 банан;
  • кокосова стружка – за смаком;
  • 1 скл. цукрового піску;
  • 1 скл. просіяного борошна;
  • 1 ст. л. порошку какао.

Приготування:

  1. Якщо ви звикли робити все за правилами, то білкову та жовткову масу потрібно збивати окремо. Ми ж пропонуємо вам спрощений варіант, коли робиться все швидко, просто і смачно.
  2. У глибоку піалу викладаємо яйця і додаємо цукровий пісок.
  3. Беремо в руки міксер або блендер, виставляємо його на максимальну потужність.
  4. Починаємо активно збивати яйця з цукровим піском.
  5. Результат: маса збільшиться в об’ємі вдвічі, стане однорідною і злегка побіліє.
  6. Для заспокоєння своєї душі збивайте яєчно-цукрову масу рівно 10 хвилин. Тоді вже точно бісквіт підніметься під впливом високих температур.
  7. Просіюємо порошок какао і борошно.
  8. Додамо сипучі компоненти в підготовлену масу.
  9. Маленька порада: вимішувати борошно можна і міксером, але тільки на малих обертах.
  10. Краще робити це вручну лопаткою, поступально. Нам не потрібна буря в піалі.
  11. Очистимо банани від шкірки і наріжемо їх максимально дрібно, наскільки це можливо.
  12. Банани, кокоси – апельсиновий рай. Але прийшов час внести ложку дьогтю в цю бочку меду.
  13. Над розрубуванням кокосу і приготуванням стружки доведеться потрудитися.
  14. Зате в результаті ми отримуємо смачну і свіжу кокосову стружку.
  15. Додамо нашу тропічну родзинку в тісто.
  16. Ще раз візьмемося за лопатку і все добре, але акуратно перемішаємо.
  17. Маленька порада: контейнер мультиварки ми недовго потримаємо в режимі автоматичного підігріву.
  18. Його поверхню змастимо рафінованою олією, а на дно насипимо трохи борошна або манної крупи.
  19. Викладемо в контейнер тісто.
  20. Залишилося недовго: пару кліків, 60 хвилин випікання – і ми в кроці від дегустації.
  21. Як тільки пролунає заповітний звуковий сигнал, не поспішаємо відкривати кришку приладу. Залишимо шоколадний бісквіт всередині ще на 10-15 хвилин.
  22. Тепер, коли він трохи охолов, викладемо його на блюдо.
  23. Прикрасимо цукровою пудрою і будемо ласувати добре знайомим десертом з тропічними нотками.

Що ще може мультиварка?

Пропонуємо вам спекти шоколадний бісквіт на кефірі в мультиварці. Завдяки кефіру бісквіт вийде пишним і неймовірно смачним. Головне – не заглядайте в мультиварку під час випікання.

шоколадний бісквіт на кефірі в мультиварці

Склад:

  • 2 яйця;
  • 1 скл. цукрового піску;
  • 10 г розпушувача;
  • 1 скл. кефіру;
  • борошно просіяне – 2 скл.;
  • масло вершкове – 150 г.

Приготування:

  1. Просіємо борошно кілька разів, а потім змішаємо її з розпушувачем.
  2. Заздалегідь готувати таку суміш неможна, інакше розпушувач втратить всі свої властивості. Відразу замішали, додали в тісто – і готово.
  3. Вершкове масло, трохи розм’якшене, зіб’ємо з цукровим піском.
  4. Маса повинна вийти однорідною і повітряною, але міцною.
  5. Поступово у цю масу додаємо кефір. Дозування – 1 ст. л.
  6. Розмішуємо кефір лопаткою або ложкою.
  7. Як тільки вершково-цукрова суміш придбає рідковату консистенцію, залишки кефіру можна вилити залпом.
  8. Тепер озброїмося міксером і на помірній швидкості почнемо збивати майбутній бісквіт.
  9. На цьому ж етапі вводимо по черзі курячі яйця.
  10. Втомилася рука, та й минуло вже хвилин 10, можемо виключити міксер і відпочити від настирливого дзижчання.
  11. Нам потрібно додати борошно, яке ми підготували заздалегідь.
  12. Вимішуємо тісто за схемою: по колу і зверху вниз.
  13. Невеликим шматком вершкового розм’якшеного масла опрацюємо дно і стінки контейнера мультиварки.
  14. Викладемо в нього тісто.
  15. Виконуємо всього дві дії: закриваємо кришку і виберемо режим «Випічка».
  16. Стандартний час становить 60 хвилин. Якщо цього замало, додамо ще півгодинки.
  17. Готовий бісквіт остудимо, а тільки потім виймемо з контейнера.
  18. Прикрасьте випічку так, як підказує вам ваша фантазія і смакові переваги.

Не впадайте у відчай, якщо тісто при випіканні не піднялося до небес. В мультиварці це може бути загрозою поломки гаджета, якщо заб’ється клапан. Краще заповнювати чашу максимум на 2/3. По мірі вдосконалення своїх навичок у вас буде виходити випічка все краще і краще. А бісквіт з шоколадними нотками стане вашим фірмовим десертом. Приємного апетиту!