Господині всі без винятку – такі вигадниці! Вони намагаються здивувати своїх гостей і домочадців новими кулінарними шедеврами. М’ясо просто необхідно людському організму для повноцінного функціонування. Якщо ви стежите за своєю фігурою, обирайте низькокалорійні сорти м’яса. Ми пропонуємо вам навчитися готувати шніцель з курячої грудки.
Прогуляємося по кулінарним просторам
Вперше зі смаком шніцеля, який має оригінальне і явно іноземне походження, познайомилися віденські жителі. Сталася ця найбільша в кулінарному світі подія приблизно в 19 столітті. Шніцель у віденському розумінні – це м’ясна страва, приготована з баранячого, яловичого, свинячого або курячого філе, оброблена паніровкою і обсмажена у фритюрі.
Трохи пізніше кулінарні традиції поширилися далеко за межі Вени і стали відомими практично у всій Європі. У німецькій кухні шніцелю приділяють особливу увагу. У дослівному перекладі назва цієї страви означає скибочку або відрізок.
Берегині домашнього вогнища, які мешкають в нашій країні, зі шніцелем уособлюють звичайні котлети, ескалоп, відбивні та інші страви, приготовані з м’яса різних сортів.
Практично у всіх ресторанах шніцель, рублений з курячої грудки, займає провідні позиції в меню в розділі «Гарячі страви». Але для того щоб поласувати такою заморською стравою, необов’язково відправлятися в кафе або ресторан. Сьогодні ми з вами поділимося потаємною кулінарною інформацією, як приготувати шніцель з курячої грудки. А попередньо давайте звернемо свій погляд на ряд рекомендацій:
- Не соромтеся проявити свою пильність у процесі вибору філе птиці: понюхайте його і спробуйте на дотик.
- Якщо філе курки має нехарактерний відтінок, липкість або неприємний запах, не поспішайте оплачувати покупку. Спробуйте переглянути інші варіанти.
- Філе птиці розморожуємо природним способом протягом тривалого часу. У розмороженого філе немає зворотного шляху – тільки термічна обробка.
- Для приготування шніцеля нам знадобиться свіже філе, яке нарізають уздовж волокнистої частини.
- Озброюємося молотком і починаємо відбивати філе птиці.
- Щоб зберегти первозданну чистоту на кухні, а також цілісність м’ясних волокон, не полінуйтеся накрити кожен шматочок плівкою для харчових продуктів.
- Традиційно шніцель готують в паніровці. Для цього можна використовувати сухарі, високосортне борошно і, звичайно ж, яєчну масу.
- Якщо слідувати кулінарним традиціям, то шніцель готується у фритюрі.
- При відсутності такого кухонного приладу можна покласти цю почесну місію на звичайну сковороду.
- Обсмажувати шніцель потрібно в добре розігрітій рафінованій олії.
- Не можете визначитися з гарніром? Спаржа, квасоля або картопля – виберіть підходящу вам за смаком страву.
- Без прянощів і спецій куряча грудка – не більше ніж звичайний продукт або, як говорять в побуті, біомаса. Саме ароматні приправи стануть прекрасним доповненням і добре підкреслять смак філе птиці.
Вечеря з королівським розмахом
Звичайно, приготувати справжній шніцель, зберігаючи рецептуру віденської кухні, в домашніх умовах цілком можливо. Але для цього доведеться потрудитися і простудіювати чимало відомих кулінарних нарисів. Ми пропонуємо вам приготувати спрощений, перероблений на сучасний лад шніцель з курячої грудки. Покроковий рецепт – просто знахідка, особливо для тих, хто тільки стоїть на шляху до великих кулінарних відкриттів. Ви вже уважно ознайомилися з секретами приготування шніцеля і готові до скоєння подвигу на кулінарному терені. Що ж, приступимо.
Склад:
- філе курки;
- 1 куряче яйце;
- за смаком ароматні прянощі і сіль;
- 1-2 ст. л. високосортного борошна.
Приготування:
- Для початку беремо філе птиці і готуємо його звичним для нас способом.
- Досвідчені господині знають, що краще вибирати для приготування шніцеля охолоджене філе, яке не піддавалось багаторазовому заморожуванню.
- Уздовж волокон ріжемо філе курки, а потім беремо в руки молоток і починаємо активно відбивати м’ясо.
- Тепер приступимо до приготування кляра.
- В піалу розіб’ємо куряче яйце.
- За смаком додаємо кухонну сіль і прянощі.
- Додамо ложку просіяного борошна.
- Активно все перемішуємо, щоб не залишилося грудок. Отримуємо в’язку масу однорідної консистенції.
- Тепер в окрему суху піалу висипаємо сухарі.
- Якщо у вас залишилися хлібні шматочки, які вже зачерствіли, не поспішайте від них позбавлятися. Подрібніть їх і використовуйте для панірування.
- Вмочуємо шматочки філе курки в кляр.
- Потім переміщаємо їх в миску з сухарями і паніруємо.
- Тепер наливаємо у сотейник або сковороду рафіновану олію, розігріваємо її і викладаємо філе курки.
- Обсмажуємо до повної готовності з обох сторін.
- Головна ознака готовності шніцеля – рум’яна, апетитна, хрустка, золотава скоринка.
- Щоб філе просмажилося, не забудьте накрити сотейник кришкою.
Кожна жінка вдосконалює свої кулінарні навички протягом усього життя. Не забувайте балувати своїх близьких людей вишуканими м’ясними стравами. А якщо ви ще і стежте за тим, щоб домочадці харчувалися правильними продуктами, готуйте шніцель з філе курки. Неперевершений аромат, чудовий смак і золотава скоринка навряд чи когось залишать байдужим. Приємного апетиту!