Що приготувати з сиру швидко і смачно?
Що приготувати з сиру? Напевно таким питанням хоч один раз задавалася кожна господиня. Рецептів сирної випічки можна знайти досить багато. Але як не помилитися з вибором? Ми пропонуємо вам декілька простих рецептів дуже смачних десертів з сиром.
Сирники на сніданок
Почнемо наш кулінарний марафон з самої відомої і простої ласощі. Давайте розглянемо, як спекти сирники на сковороді. Ми пропонуємо вам класичний рецепт, але ви можете доповнити десерт сухофруктами або замороженими ягодами. Просто додайте їх в тісто.
Склад:
- 0,3 кг сиру;
- яйце;
- 2 ст. л. сметани;
- 1 скл. просіяного борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- за смаком цукровий пісок.
Приготування:
- Тепер з’єднаємо сир зі сметаною і додамо яйце.
- Спочатку розімнемо виделкою сир.
- Додамо розпушувач з просіяним борошном, за смаком цукровий пісок і замісимо однорідну основу.
- З тіста скачуємо красиві невеликі кульки і рукою надаємо їм форму коржів.
- Обвалюємо злегка заготовки сирників в борошні і викладаємо в сковороду з попередньо нагрітою в ній рослинною олією.
- Смажимо сирники з одного боку, накривши сковороду кришкою, а потім перевертаємо. З іншого боку сирники потрібно готувати без кришки.
- Подаємо сирники з улюбленим варенням або джемом і зі сметаною. Тепер ви знаєте, що можна приготувати з сиру і сметани на швидку руку.
Святковий пиріг на швидку руку
Як спекти запіканку з сиру, знають навіть недосвідчені господині. А ми не будемо шукати легких шляхів і приготуємо яблучно-сирний пиріг. Багато часу весь кулінарний процес не забере, а результат перевершить всі ваші очікування.
Склад:
- 150 г сиру;
- 110 г масла вершкового;
- 2 яйця;
- 150 г просіяного борошна;
- ½ ч. л. розпушувача;
- 2-3 яблука.
Приготування:
- Спочатку нам потрібно з’єднати 75 г розм’якшеного вершкового масла і 100 г цукрового піску.
- Зіб’ємо цю масу добре міксером.
- Додамо в цукрово-масляну суміш сир і знову ретельно зіб’ємо.
- Додаємо яйця і збиваємо до однорідності.
- Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем і додаємо до решти інгредієнтів.
- Вимішуємо однорідну основу для нашого пирога.
- Беремо будь-яку жароміцну форму і змащуємо її маслом. Викладаємо наше тісто, ретельно розрівнюючи його лопаткою і робимо бортики.
- Плоди знань чистимо від шкірки і виймаємо все насіння. Нарізаємо яблука тонкими часточками.
- Нашому пирогу потрібна глазур. Зробити її нескладно: розтоплюємо 30 г вершкового масла і додамо 50 г цукрового піску. Увага: кристалики цукру повинні повністю розчинитися.
- Викладаємо яблучні дольки поверх тіста в довільному порядку, намагаючись зробити це красиво, і змащуємо їх зверху глазур’ю.
- Випікаємо наш пиріг на протязі 50 хвилин при температурному порозі в 180 градусів.
Ватрушка для справжніх королев
А тепер розглянемо, як спекти королівську ватрушку з сиром. Вже від самої назви десерту просто слинки течуть. Ці ласощі дійсно виходять чудові на смак, не дарма ж їх так називають. Спробуємо?
Склад:
- 0,5 кг сиру;
- 1 ст. цукрового піску;
- 2 яйця;
- 5 ст. л. манної крупи;
- 3 ст. л. просіяного борошна;
- 70 г охолодженого вершкового масла;
- ½ ч. л. кухонної солі;
- 5 г ванілі;
- 1 ч. л. розпушувача.
Приготування:
- Почнемо з підготовки сиру. Його обов’язково потрібно гарненько розім’яти виделкою, а ще краще – перетерти через сито.
- Невеликий секрет: якщо у вас дуже рідка сирна маса, підвісьте її на марлі, і тоді відокремиться сироватка.
- Сир з’єднайте з цукровим піском, ваніллю, яйцями і розпушувачем.
- Додаємо в тісто манку і вимішуємо його до однорідності.
- Перекладаємо наше тісто у форму, попередньо змащену маслом.
- В окремій мисці з’єднаємо 3 ст. л. цукрового піску з охолодженим вершковим маслом.
- Не будемо лінуватися і перетремо масляно-цукрову суміш в дрібну крихту.
- Тепер посиплемо крихтою сирну основу.
- Відправляємо королівську ватрушку в духовку і випікаємо півгодини при температурному порозі в 180 градусів.
- Увага: верхівка ватрушки не повинна сильно зарум’янитися! Не перетримайте випічку у жаровій шафі, інакше вона стане занадто сухою. Перевірте її готовність звичайною дерев’яною шпажкою.
- Готову ватрушку прикрашаємо ягодами або фруктовими шматочками.
Секрети сирної випічки:
- Сир – продукт примхливий, і у відкритому вигляді його зберігати більше двох діб не можна. Що стосується сиру в герметичній упаковці, то максимальний термін його придатності становить два тижні.
- Для випічки більше підходить продукт з високою жирністю.
- Щоб випічка вийшла пористою і ніжною, сир потрібно обов’язково перетирати через сито або хоча б розім’яти виделкою.
І пам’ятаємо, що все добре в міру! Дієтологи та інші спеціалісти в області медицини попереджають, що сир у надмірній кількості не принесе користі нашому організму, оскільки він важко засвоюється. Тепер ви знаєте, що можна приготувати з сиру швидко і смачно. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!