Що приготувати з сиру? Напевно таким питанням хоч один раз задавалася кожна господиня. Рецептів сирної випічки можна знайти досить багато. Але як не помилитися з вибором? Ми пропонуємо вам декілька простих рецептів дуже смачних десертів з сиром.

Сирники на сніданок

Почнемо наш кулінарний марафон з самої відомої і простої ласощі. Давайте розглянемо, як спекти сирники на сковороді. Ми пропонуємо вам класичний рецепт, але ви можете доповнити десерт сухофруктами або замороженими ягодами. Просто додайте їх в тісто.

сирники на сковородіСклад:

  • 0,3 кг сиру;
  • яйце;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 1 скл. просіяного борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • за смаком цукровий пісок.

Приготування:

  1. Тепер з’єднаємо сир зі сметаною і додамо яйце.
  2. Спочатку розімнемо виделкою сир.
  3. Додамо розпушувач з просіяним борошном, за смаком цукровий пісок і замісимо однорідну основу.
  4. З тіста скачуємо красиві невеликі кульки і рукою надаємо їм форму коржів.
  5. Обвалюємо злегка заготовки сирників в борошні і викладаємо в сковороду з попередньо нагрітою в ній рослинною олією.
  6. Смажимо сирники з одного боку, накривши сковороду кришкою, а потім перевертаємо. З іншого боку сирники потрібно готувати без кришки.
  7. Подаємо сирники з улюбленим варенням або джемом і зі сметаною. Тепер ви знаєте, що можна приготувати з сиру і сметани на швидку руку.

Святковий пиріг на швидку руку

Як спекти запіканку з сиру, знають навіть недосвідчені господині. А ми не будемо шукати легких шляхів і приготуємо яблучно-сирний пиріг. Багато часу весь кулінарний процес не забере, а результат перевершить всі ваші очікування.

яблучно-сирний пирігСклад:

  • 150 г сиру;
  • 110 г масла вершкового;
  • 2 яйця;
  • 150 г просіяного борошна;
  • ½ ч. л. розпушувача;
  • 2-3 яблука.

Приготування:

  1. Спочатку нам потрібно з’єднати 75 г розм’якшеного вершкового масла і 100 г цукрового піску.
  2. Зіб’ємо цю масу добре міксером.
  3. Додамо в цукрово-масляну суміш сир і знову ретельно зіб’ємо.
  4. Додаємо яйця і збиваємо до однорідності.
  5. Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем і додаємо до решти інгредієнтів.
  6. Вимішуємо однорідну основу для нашого пирога.
  7. Беремо будь-яку жароміцну форму і змащуємо її маслом. Викладаємо наше тісто, ретельно розрівнюючи його лопаткою і робимо бортики.
  8. Плоди знань чистимо від шкірки і виймаємо все насіння. Нарізаємо яблука тонкими часточками.
  9. Нашому пирогу потрібна глазур. Зробити її нескладно: розтоплюємо 30 г вершкового масла і додамо 50 г цукрового піску. Увага: кристалики цукру повинні повністю розчинитися.
  10. Викладаємо яблучні дольки поверх тіста в довільному порядку, намагаючись зробити це красиво, і змащуємо їх зверху глазур’ю.
  11. Випікаємо наш пиріг на протязі 50 хвилин при температурному порозі в 180 градусів.

Ватрушка для справжніх королев

А тепер розглянемо, як спекти королівську ватрушку з сиром. Вже від самої назви десерту просто слинки течуть. Ці ласощі дійсно виходять чудові на смак, не дарма ж їх так називають. Спробуємо?

Склад:

  • 0,5 кг сиру;
  • 1 ст. цукрового піску;
  • 2 яйця;
  • 5 ст. л. манної крупи;
  • 3 ст. л. просіяного борошна;
  • 70 г охолодженого вершкового масла;
  • ½ ч. л. кухонної солі;
  • 5 г ванілі;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Приготування:

  1. Почнемо з підготовки сиру. Його обов’язково потрібно гарненько розім’яти виделкою, а ще краще – перетерти через сито.
  2. Невеликий секрет: якщо у вас дуже рідка сирна маса, підвісьте її на марлі, і тоді відокремиться сироватка.
  3. Сир з’єднайте з цукровим піском, ваніллю, яйцями і розпушувачем.
  4. Додаємо в тісто манку і вимішуємо його до однорідності.
  5. Перекладаємо наше тісто у форму, попередньо змащену маслом.
  6. В окремій мисці з’єднаємо 3 ст. л. цукрового піску з охолодженим вершковим маслом.
  7. Не будемо лінуватися і перетремо масляно-цукрову суміш в дрібну крихту.
  8. Тепер посиплемо крихтою сирну основу.
  9. Відправляємо королівську ватрушку в духовку і випікаємо півгодини при температурному порозі в 180 градусів.
  10. Увага: верхівка ватрушки не повинна сильно зарум’янитися! Не перетримайте випічку у жаровій шафі, інакше вона стане занадто сухою. Перевірте її готовність звичайною дерев’яною шпажкою.
  11. Готову ватрушку прикрашаємо ягодами або фруктовими шматочками.

Секрети сирної випічки:

  • Сир – продукт примхливий, і у відкритому вигляді його зберігати більше двох діб не можна. Що стосується сиру в герметичній упаковці, то максимальний термін його придатності становить два тижні.
  • Для випічки більше підходить продукт з високою жирністю.
  • Щоб випічка вийшла пористою і ніжною, сир потрібно обов’язково перетирати через сито або хоча б розім’яти виделкою.

І пам’ятаємо, що все добре в міру! Дієтологи та інші спеціалісти в області медицини попереджають, що сир у надмірній кількості не принесе користі нашому організму, оскільки він важко засвоюється. Тепер ви знаєте, що можна приготувати з сиру швидко і смачно. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!