Сало в цибулинні – фактично, спосіб приготування справжньої домашньої буженини, яка вийде в рази смачніше, корисніше і пікантніше готового покупного продукту. Рецепт приготування цієї закуски дуже простий, зрозумілий і доступний для виконання навіть новачкам в кулінарній справі.

На приготування цієї страви ви не витратите й півгодини, а в результаті отримаєте вишуканий варіант копченої ласощі, яка припаде до смаку не тільки мешканцям, але і вельми досвідченим гостям. Варене сало в цибулинні виходить приголомшливо ніжним, м’яким насиченим і смачним, на відміну від його шкідливих копчених аналогів.

Рецепти засолювання сала в лушпинні

Сало в цибулинніРецепти сала в цибулинні приблизно однакові, але ви можете варіювати їх на свій смак і розсуд. Наприклад, якщо ви обожнюєте певні приправи – карі, орегано, розмарин, – чому б не урізноманітнити ними стандартний маринад?

Оптимально, якщо ви використовуєте роздавлений часник і пряний лавровий лист. Серед рецептів приготування зустрічаються базові поради початківцям господиням, які дозволяють засолити неймовірно смачний продукт.

Щоб закуска вийшла максимально апетитною, не відступайте від наступних правил:

  • Вибирайте сало з м’ясним прошарком. Напевно рідкісні гурмани люблять чисте жирне сало. Крім того, м’ясні прожилки надають готовій закусці особливого пікантного смаку;
  • Готуючись варити сало в цибулинні, розморозьте продукт, якщо це необхідно. Ми рекомендуємо вам купувати свіже сало, яке ще не було заморожено;
  • Варене сало, приготоване в цибулинні, робиться виключно з «одежі» ріпчастої цибулі. Червоний або білий коренеплід в даному випадку недоречний. Якщо ви хочете додати візуальної яскравості готовій страві, приправте маринад парою щіпок меленої паприки. Варити і солити смачне м’ясо можна тільки з різноманітними приправами, тому не забувайте і про них, виготовляючи традиційний маринад;
  • Смачне і апетитне сало в цибулинні чудово поєднується зі свіжою зеленню і овочами, а доповнювати його ідеально кислим, гірким, гострим або вершковим соусом;
  • Відварне м’ясо, приготоване наведеним нами способом, підійде і для вторинної обробки. Його цілком можна використовувати для повторного соління або копчення, обсмажувати в якості шкварок для приготування яєчні або смаженої картоплі з цибулею і грибами;
  • Зберігати продукт слід як звичайне копчене м’ясо. Якщо, звичайно, вам вдасться зберегти таку смакоту надовго!

Отже, готуємо смачне сало в цибулинні! Серед кухонного інвентарю вам знадобляться наступні інструменти: емальована каструля (бажано стара, яку не шкода «пофарбувати» лушпинням), зручна обробна дошка, часниковий прес або звичайна дерев’яна ступка, гострий заточений ніж та фольга.

Серед «винуватців торжества» – лушпиння цибулі, подчеревок з м’ясними прожилками, лавровий лист, запашний перець і інші спеції за вашим бажанням.

Перший крок: виготовлення концентрованого маринаду

Приготуємо сало в максимально концентрованому, «багатому» розсолі! Для цього потрібно ретельно підготувати цибульне лушпиння. Знімаємо його з 1 кг ріпчастої цибулі. Рекомендуємо вам робити це послідовно й поступово, щоб не псувати придатний продукт. При приготуванні різних страв не викидайте лушпиння, а складайте його в окремий целофановий пакетик.

Між іншим, воно є всебічно корисним, і може стати в нагоді вам не тільки для того, щоб солити свіже сало в цибулинні. Зібране заздалегідь лушпиння ретельно промийте проточною водою, щоб видалити з нього залишки пилу й бруду, якщо такі є.

Наберіть в каструлю 1,5 літра води і доведіть її до кипіння на помірному вогні. Потім додайте туди ж солі і дочекайтеся її повного розчинення. Після цього помістіть в ємність цибульне лушпиння, зменшіть вогонь і прокип’ять все протягом 15 хвилин.

Другий крок: підготуйте подчеревок

рецепт сала в цибулинніЩоб засолити смачне сало в цибулинні, воно повинно бути не білим, а містити м’ясні прожилки. По суті, нам потрібен той самий подчеревок, в якому є достатньо чистого м’яса. Чим більше м’ясний прошарок – тим смачніше вийде закуска.

М’ясо розморозьте, якщо це необхідно, ретельно промийте і обріжте.

Поскобліть ножем по поверхні сала, щоб зчистити бруд і плівочку зі шкурки, не зрізуючи її саму. Потім вам потрібно розрізати шматок вашого м’яса на окремі шматочки вагою 200-300 г. тобто, якщо у вас кілограм сала – у результаті повинно вийти 4-5 шматочків для варіння.

Третій крок: приступаємо до процедури засолювання

Помістіть розділене м’ясо до цибулиння, яке вже вариться в каструлі. Всі шматочки повинні бути повністю і рівномірно покриті рідиною. Якщо розчину не вистачає, додайте трохи кип’яченої води, але не переборщіть, щоб не зіпсувати ваш цибульний розсіл.

Доведіть все разом до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть протягом 25 хвилин. Після цього вимкніть плиту, накрийте каструлю кришкою і дайте страві трохи настоятися.

Виймати м’ясо і зливати рідину при цьому не можна! Більше того, важливо стежити за коректним зануренням шматочків сала під воду. І маринад, і його зміст повинні охолонути природним шляхом.

Четвертий крок: присмачуємо закуску спеціями і приправами

сало в цибулинні з прянощамиВаше сало вже засолене, воно набуло характерний колір і дуже спокусливий аромат. Але щоб зробити страву ще більш пікантною, вам доведеться доповнити її деякими спеціями і приправами. За допомогою блендера або преса подрібніть часник разом з лавровим листом.

Приправте отриману масу свіжо меленим запашним перцем, паприкою і сіллю. Розмішайте до густої однорідної консистенції.

Викладіть ваше сало з ємності з рідиною, промокніть його серветками і видаліть залишки розсолу, ретельно натріть пряною сумішшю з усіх боків. Герметично загорніть у фольгу і відправте в морозильну камеру на 12 годин.

Насичений смак цієї страви не відрізнити від готових гастрономічних копченостей. Тільки в нашому випадку м’ясо буде смачним і корисним одночасно! Нехай ця холодна закуска стане прикрасою на вашому святковому столі, і витіснить з нього покупні сервелаты та буженину. Приємного апетиту!