Крем-суп – традиційне блюдо європейської кухні, але лише зовсім недавно воно набуло популярності і у нас. Він вважається некалорійною їжею, тому часто його готують люди, що бажають схуднути. Багато людей плутають суп-пюре з крем-супом, але між цими двома стравами є істотна різниця.
Щоб приготувати перший вид цієї страви, кулінарами використовується бульйон, в який додаються овочі і готуються до пюреобразного стану. Крем-суп готується на вершковою або молочній основі, завдяки чому він і виходить таким ніжним.
В цю основу додаються овочі, подрібнені на блендері. Іноді, щоб зробити суп максимально дієтичним, виключається додавання олії. Традиційно крем-суп готується таким способом: спочатку всі компоненти відварюються або обсмажують, потім збиваються блендером. Потім подрібнені овочі розводяться в бульйоні, воді або вершковою основі.
Таке готову першу страву обов’язково має бути однорідним, без грудочок борошна і непротертих овочів.
При бажанні урізноманітнити свій раціон смачним крем-супом можна, скориставшись наступними традиційними рецептами приготування цього незвичайного для нас першого страви.
Для приготування грибного крем-суп з шампіньйонів потрібно підготувати наступні продукти:
В процесі приготування слід дотримуватися такої покрокової інструкції:
Подавати на стіл разом з сухарями. Для приготування сухарів потрібно нарізати хліб кубиками, поставити в мікрохвильову піч або духовку на 2-3 хвилини.
Крем-суп з курки готують з таких компонентів:
Покрокове приготування:
Супчик можна подати разом з сухарями.
Щоб приготувати цей крем-суп, слід підготувати такі продукти:
В процесі приготування їжі, потрібно слідувати таким кулінарним рецептом:
При подачі на стіл з країв миски викласти грінки.
Практично всі кулінарні рецепти приготування крем-супу засновані на використанні свіжих овочів, адже таке перша страва буде не тільки смачним, але і максимально корисним. У кулінарії часто використовується кольорова капуста, брокколі, гарбуз, шпинат.
Щоб приготувати смачний і ароматний крем-суп з цвітної капусти, слід підготувати такий список продуктів:
Досвідчені кулінари пропонують такий покроковий рецепт приготування цього європейського страви:
Смачний суп виходить і з брокколі. Для його приготування беруть такі продукти:
Інструкція приготування:
Такий незвичайний рецепт можна використовувати в процесі приготування корисної їжі для дітей.
Гарбузовий крем-суп готується дуже просто і швидко, а в результаті у господинь виходить апетитне перше блюдо, багаті вітамінами і мінералами. Такий суп з-за його яскравого кольору дуже подобається дітям. Щоб приготувати гарбузовий суп, потрібно взяти такі продукти:
Гарбуз треба нарізати невеликими скибочками, видаливши шкірочку і все насіння. Цибулю нарізати, часник натерти. У каструлю з товстим дном на рослинному маслі підсмажити цибулю. Додати часник і теж обсмажити, викласти в каструлю гарбуз, смажити 6 хвилин.
Влити бульйон чи воду, варити приблизно 20 хвилин. Суп збити блендером, додати сіль і перець. Для пікантності в готовий суп можна додати трохи імбиру.
Використовуючи прості рецепти такого першого страви, як крем-суп, можна урізноманітнити меню смачною, а головне – корисною їжею! Смачних вам супчиків і приємного апетиту!