Крем-суп – традиційне блюдо європейської кухні, але лише зовсім недавно воно набуло популярності і у нас. Він вважається некалорійною їжею, тому часто його готують люди, що бажають схуднути. Багато людей плутають суп-пюре з крем-супом, але між цими двома стравами є істотна різниця.

Різноманітні рецепти приготування крем-супуЩоб приготувати перший вид цієї страви, кулінарами використовується бульйон, в який додаються овочі і готуються до пюреобразного стану. Крем-суп готується на вершковою або молочній основі, завдяки чому він і виходить таким ніжним.

В цю основу додаються овочі, подрібнені на блендері. Іноді, щоб зробити суп максимально дієтичним, виключається додавання олії. Традиційно крем-суп готується таким способом: спочатку всі компоненти відварюються або обсмажують, потім збиваються блендером. Потім подрібнені овочі розводяться в бульйоні, воді або вершковою основі.

Таке готову першу страву обов’язково має бути однорідним, без грудочок борошна і непротертих овочів.

Традиційні рецепти

При бажанні урізноманітнити свій раціон смачним крем-супом можна, скориставшись наступними традиційними рецептами приготування цього незвичайного для нас першого страви.

Грибний крем-суп

Для приготування грибного крем-суп з шампіньйонів потрібно підготувати наступні продукти:

  • 2 л бульйону;
  • півкілограма печериць;
  • одна цибулина;
  • 200 мл вершків;
  • хліб.

В процесі приготування слід дотримуватися такої покрокової інструкції:

  • Гриби і цибулю нарізати, смажити в середньому 10 хвилин, поки вони не стануть м’якими;
  • Обсмажені овочі помістити в блендер, додати вершки і трохи курячого бульйону, все добре збити. Вилити в інше кількість бульйону;

Подавати на стіл разом з сухарями. Для приготування сухарів потрібно нарізати хліб кубиками, поставити в мікрохвильову піч або духовку на 2-3 хвилини.

Курячий крем-суп

Крем-суп з курки готують з таких компонентів:

  • 300 г горошку;
  • рослинна олія;
  • 2 картоплини;
  • одна цибулина;
  • 250 мл вершків;
  • 1 морква;
  • 6 курячих гомілок без шкіри;
  • сіль, перець, лавровий лист.

Покрокове приготування:

  • Курячі гомілки залити 1,5 л води, варити десять хвилин;
  • Картоплю нарізати, покласти в каструлю, варити двадцять хвилин, потім бульйон процідити;
  • М’ясо відокремити від кісток, разом з картоплею подрібнити в блендері, знову покласти в каструлю, залити бульйоном;
  • Додати сіль, перець, лавровий лист, варити 7 хвилин;
  • У блендері подрібнити зелений горошок, додати до нього вершки, добре збити, покласти в суп і варити ще 5 хвилин;
  • Моркву і цибулю нарізати, обсмажити і відправити в каструлю.

Супчик можна подати разом з сухарями.

Томатний суп з грінками

Щоб приготувати цей крем-суп, слід підготувати такі продукти:

  • Томатний суп з грінкамипомідори – 500 г;
  • три зубчики часнику;
  • одну цибулину;
  • 2 ст. л. рослинного масла;
  • ложку оцту;
  • два шматки чіабатти;
  • базилік, цибуля-порей;
  • сіль, цукор, перець.

В процесі приготування їжі, потрібно слідувати таким кулінарним рецептом:

  • Помідори нарізати кубиками;
  • Подрібнити цибулю і часник, обсмажити в маслі, додати помідори сіль, перець, тушкувати до м’якості. Збити овочі на блендері;
  • Чіабатту нарвати шматками, обваляти в соусі песто і обсмажити до хрусткої скоринки;
  • Закип’ятити воду, додати оцет;
  • Суп вилити в тарілку, посипати подрібненим базиліком і цибулею-пореєм.

При подачі на стіл з країв миски викласти грінки.

Овочеві перші страви

Практично всі кулінарні рецепти приготування крем-супу засновані на використанні свіжих овочів, адже таке перша страва буде не тільки смачним, але і максимально корисним. У кулінарії часто використовується кольорова капуста, брокколі, гарбуз, шпинат.

Крем-суп з цвітної капусти

Щоб приготувати смачний і ароматний крем-суп з цвітної капусти, слід підготувати такий список продуктів:

  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • одна цибулина;
  • 4 зубчики часнику;
  • 2 картоплини;
  • 2 морквини;
  • 1 л води;
  • 1 качан цвітної капусти;
  • стакан молока;
  • сіль, перець;
  • ложка кріпленого вина;
  • зелень.

Досвідчені кулінари пропонують такий покроковий рецепт приготування цього європейського страви:

  • В каструлі для приготування супу розтопити масло, покласти в нього подрібнену цибулю і томити його до прозорості приблизно п’ять хвилин. Додати нарізану картоплю і моркву, готувати ще 5 хвилин;
  • Бульйон влити в каструлю з овочами. Розібрати цвітну капусту на суцвіття, покласти в бульйон, варити 20 хвилин;
  • Всі овочі збити в блендері, помістити в каструлю, влити в неї молоко. Додати сіль, перець, кріплене вино;
  • Суп розлити по тарілках і посипати зверху зеленню.

Смачний суп виходить і з брокколі. Для його приготування беруть такі продукти:

  • 1 кг брокколі;
  • одну цибулину;
  • 1 л бульйону;
  • 100 мл 25% вершків;
  • 5 зубчиків часнику;
  • ст. л. рослинного масла;
  • перець, морська сіль.

Інструкція приготування:

  • У каструлі обсмажити нарізаний лук і часник. Туди покласти нарізану брокколі, посолити, поперчити і на повільному вогні гасити овочі;
  • У каструлю додати літр бульйону, і на маленькому вогні довести до кипіння;
  • Зняти з вогню, збити за допомогою блендера і знову поставити на вогонь;
  • Вершки розігріти на сковорідці і відправити в каструлю з бульйоном.

Такий незвичайний рецепт можна використовувати в процесі приготування корисної їжі для дітей.

Рецепт приготування гарбузового крем-супу

Рецепт приготування гарбузового крем-супуГарбузовий крем-суп готується дуже просто і швидко, а в результаті у господинь виходить апетитне перше блюдо, багаті вітамінами і мінералами. Такий суп з-за його яскравого кольору дуже подобається дітям. Щоб приготувати гарбузовий суп, потрібно взяти такі продукти:

  • 1 кг гарбуза;
  • 1 цибулину;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 г вершкового масла;
  • 100 мл вершків;
  • 2 ст. л. рослинного масла;
  • сіль, перець;
  • 1л бульйону або води.

Гарбуз треба нарізати невеликими скибочками, видаливши шкірочку і все насіння. Цибулю нарізати, часник натерти. У каструлю з товстим дном на рослинному маслі підсмажити цибулю. Додати часник і теж обсмажити, викласти в каструлю гарбуз, смажити 6 хвилин.

Влити бульйон чи воду, варити приблизно 20 хвилин. Суп збити блендером, додати сіль і перець. Для пікантності в готовий суп можна додати трохи імбиру.

Використовуючи прості рецепти такого першого страви, як крем-суп, можна урізноманітнити меню смачною, а головне – корисною їжею! Смачних вам супчиків і приємного апетиту!