Багато людей не готують рибні страви, бо не зовсім добре розуміються на рибі, не знають, яку краще обрати. До того ж доводиться стикатися з обробкою продукту, яка є дещо незручною і займає багато часу. На допомогу людству приходять рибні консерви.

У них риба, яка вже пройшла процес обробки на виробництві. Тому рибні консерви можна вживати як відразу після відкриття банки, так і використовувати для приготування смачних страв. Наприклад, можна приготувати чудовий суп.

Простий рецепт першої страви з консервованої сайри

Суп з рибної консерви робиться нашвидкуруч і без особливих витрат. Для цієї страви можна брати консерву з будь-якої риби (горбуша, тунець), але сайра відрізняється від інших своїми незрівнянними смаковими ознаками, вона дає хороший навар і містить Омега-3 жирні кислоти у великій кількості, а також фосфор, калій, магній і залізо.

Тож приготування рибного супу з консерви сайри дозволить не тільки насолодитися чудовим смаком, але й отримати користь для організму.

Простий рецепт першої страви з консервів сайриСклад:

  • вода – 2 літри;
  • картопля невелика – 4 шт.;
  • середня цибулина – 1 шт.;
  • морква – половина середньої або маленька;
  • 1 банка консерви сайри;
  • сіль, перець, лавровий лист великий, будь-які спеції до смаку;
  • зелень кропу і петрушки – по 3 гілочки;
  • олія, краще рослинна (для обсмажування).

Приготування:

  • Закип’ятити в каструлі воду;
  • Помити і почистити овочі;
  • Нарізати цибулю і картоплю кубиками, на тертці натерти моркву;
  • Після того, як закипить вода, покласти в ємність підготовлену картоплю;
  • Обсмажити нарізану цибулю на сковорідці приблизно 1 хвилину, потім додати туди моркву, через 2 хвилини – томатну пасту;
  • Все гарненько перемішати, злегка протушкувати;
  • Викласти в каструлю до картоплі підсмажені овочі;
  • Банку з консервою відкрити, викласти на тарілку сайру, трохи розім’яти виделкою;
  • Додати лавровий лист, рибу, сіль, свіжу зелень і спеції у каструлю, готувати на слабкому вогні приблизно 10 хвилин.

Такий суп з консервованої сайри – легкий і корисний. Відмінно виконує роль першої страви для обіду.

Юшка з консерви сайри з рисом

Суп з рисом виходить більш ситним, тому ідеально підійде дівчатам, що стежать за фігурою, адже після нього можна відмовитися від другої страви.

Юшка з консервів сайри з додаванням рисуСклад:

  • вода – близько 2 л;
  • 3 картоплини;
  • 1 морквина;
  • білий рис – 100 г;
  • банка сайри;
  • зелена цибуля;
  • невеликий помідор – 2 шт.;
  • будь-яка олія для обсмажування овочів;
  • 2 великих лаврових листи;
  • перець чорний середній горошок – 3 шт.;
  • 1 свіжий корінь петрушки;
  • невеликий пучок кропу;
  • дозволяється додавати будь-які спеції до смаку, але не переборщувати з ними.

Приготування:

  • Поставити каструлю з водою на вогонь;
  • Почистити овочі, картоплю нарізати великими кубиками, на тертці натерти моркву;
  • Нашаткувати свіжу зелену цибулю;
  • У окріп викласти картоплю;
  • Гарненько промити білий рис, викласти його до картоплі, яка закипіла, варити на середньому вогні 15 хвилин;
  • Тим часом: спочатку протушкувати на сковороді протягом 5 хвилин моркву, потім додати зелену цибулю, готувати ще 1-2 хвилини, після чого викласти в каструлю варитися;
  • Зняти шкірку з помідорів, попередньо ошпаривши їх окропом, порізати невеликими кубиками і викласти в сковорідку тушкуватися на 3 хвилини. Корінь петрушки потерти (бажано дрібно), покласти в сковороду до помідорів на 1 хв, після чого відправити в каструлю. Включити слабкий вогонь;
  • Відкрити баночку з сайрою і покласти рибу в суп, витягнувши хребти і розділивши її на скибочки, тушкувати 5 хвилин;
  • Додати спеції, сіль, нашаткований кріп;
  • Накрити суп і прибрати з вогню.

Як радять досвідчені кулінари, страву перед подачею на стіл добре прикрасити гілочкою свіжої петрушки і частинкою лимона.

Суп з консервованої сайри в мультиварці

Удвічі легше буде приготувати суп з сайрою в улюбленій всіма мультиварці. У цьому рецепті використовується пшенична каша, але це не принципово, можна використовувати й рис.

Склад:

  • вода 1,5-2 літри;
  • банка консервованої сайри;
  • одна невелика морквина;
  • одна ріпчаста цибулина і пучок зеленої;
  • солодкий перець;
  • 3 картоплини середнього розміру;
  • пшенична крупа – 80 г;
  • олія соняшникова;
  • зелень, сіль, чорний мелений перець.

Приготування:

  • Поставити режим «Випічка», влити олію і пасерувати цибулю, моркву, перець солодкий 5-7 хвилин.
  • Потім у чашу кладемо картоплю, нарізану маленькими шматочками, зелену цибулю, рибу великими скибочками, попередньо очищену від хребтів, і крупу.
  • Після чого наливається гаряча вода. Потім слід посолити, поперчити, покласти один великий лавровий лист. Поставити режим «Тушкування» в мультиварці на 1 годину, але краще виключити вже через 40 хвилин, щоб збереглося більше корисних властивостей, до того ж їжа не розвариться.
  • Приготований суп із сайри краще їсти відразу, давши йому настоятися 10-15 хвилин. При подачі розлити суп у тарілки і посипати подрібненою зеленню.

Сирний суп з консервованої сайри

Дуже незвичайний і смачний рецепт – сирний суп з консервами. Спробувати приготувати його необхідно кожній господині.

Сирний суп з консервованої сайроюСклад:

  • близько двох літрів води;
  • 2 плавлених сирки;
  • 2 банки рибної консерви;
  • 1 морквина, 1 цибулина, олія (для смаження);
  • картоплини середні – 6 шт.;
  • сіль, зелень, спеції, грінки сухі.

Приготування:

  • У закипілу воду кинути дрібно нарізану картоплю;
  • Обсмажити цибулю з морквою на сковороді і додати до картоплі;
  • Плавлений сирок потерти на тертці і покласти в каструлю до решти інгредієнтів. Варити на повільному вогні 15 хвилин;
  • Звільнити сайру від хребтів, розім’яти і помістити в каструлю. Посолити, поперчити, посипати спеціями. Залишити варитися на 5 хвилин;
  • При подачі посипати грінками і свіжою зеленню.

Не завжди і не у кожного є можливість приготувати рибний суп зі свіжої риби. Але не варто засмучуватися, адже консервована теж досить корисна та смачна, а, головне, завжди є під рукою. Пробуйте і експериментуйте – близьким ваші страви обов’язково сподобаються!