Печінка-один з найбільш корисних продуктів. Всім відомі корисні властивості печінки, які впливають на кров. Міститься в ній гепарин, дуже благотворно діє на її згортання. Так само ця речовина бере участь в профілактиці інфаркту міокарда.

Вживаючи даний продукт, ви отримаєте повний набір мінералів, вітамінів, забезпечує денну, а то й тижневу норму.

Хочу розповісти не тільки корисний, але і смачний рецепт підливи з печінки. Апетитна і ніжна підлива стане відмінним елементом вашого раціону, і не займе багато часу в приготуванні.

Для приготування нам знадобиться:

  • 500-700 грам яловичої печінки
  • цибуля ріпчаста
  • 400 грам сметани (краще не жирної, достатньо 10-15 %)
  • борошно
  • суха петрушка

Краще використовувати саме яловичу печінку, так як вона на відміну від свинячої менш жирна. І так, ріжемо її невеликими брусочками.

Обваляти в борошні і обсмажити на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до золотавої скоринки.

Не варто перестаратися з піджаркою, не довгого прожарювання цілком достатньо, для зникнення червоного кольору.

Потім перекласти печінку в каструлю. Тим часом нарізати дуже дрібно цибулю і обсмажити до золотистого кольору, додати до печінки.

Сюди ж викласти сметану. Завдяки сметані печінка виходить дуже м’якою і ніжною.

Гасити на повільному вогні не більше 15-20 минут.Данный продукт не любить тривалої варіння.

При цьому вона робиться жорсткою і грубою. За 5 хвилин до готовності додати суху петрушку і посолити.

Ніжна і смачна підлива з печінки готова! Для гарніру можна використовувати різні каші, дуже гарні макарони. Приємного апетиту!