Майже кожна дівчина мріє про красиву фігуру. Але, якщо природа не нагородила вас швидким обміном речовин, а все з’їдене відразу осідає на животі й боках, вихід тільки один: перестати їсти все підряд, і зайнятися, нарешті, своїм здоров’ям.
Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі абсолютно приголомшливий метод позбавлення зайвих кілограмів без шкоди здоров’ю. Тепер вам не потрібно морити себе голодом і рахувати калорії. Ми пропонуємо вам їсти овочеві супи.
Крім того, що в них немає ні краплі тваринних жирів, вони також містять величезну кількість всіляких вітамінів. А велика кількість мінералів і мікроелементів дозволяє швидко і ефективно розщепити жирові клітини.
Ще одним плюсом таких страв є їх здатність виводити з організму шлаки. Адже в нашому організмі порівняно велику частину займають різноманітні «відходи», які він з якихось причин не зміг вивести. А овочеве меню поступово зробить це, не створюючи помітних незручностей.
Насправді будь-який дієтолог, який хоч щось розуміє в своїй справі, обов’язково радить своїм клієнтам їсти побільше овочів і фруктів. У чому ж конкретно полягає їх користь?
До незамінних якостей можна зарахувати такі:
Тепер що стосується протипоказань. Будувати таким чином свій раціон може практично кожен. Єдине попередження для тих, хто вирішив схуднути: якщо ви постійно займаєтеся важкою фізичною або розумовою працею, то краще всього розбавити свій раціон такими продуктами, як горіхи, яйця, риба, молоко.
Тобто потрібно обов’язково вживати продукти, багаті цинком і залізом. Не варто також замінювати овочами всі інші продукти у тому випадку, якщо ви щойно перенесли якусь важку операцію. В цьому випадку потрібні сили і ресурси для того, щоб відновити організм після такого стресу.
Тому їжте трохи м’яса, адже не дарма, навіть після найбільш важких операцій, лікарі радять хворому домашній курячий бульйончик і відварене м’ясце.
Не повинні будувати свій раціон виключно на овочах і вагітні жінки, оскільки в цьому випадку також не буде вистачати корисних речовин для нормального розвитку плоду. Але щоденне вживання овочів у поєднанні з іншими продуктами має бути обов’язковими для кожної жінки.
Перш ніж ми з вами перейдемо до розгляду рецептів овочевих супів для схуднення, слід трохи окреслити загальну характеристику користі деяких овочів. Почнемо, мабуть, з капусти.
Виявляється, якщо постійно готувати страви з цього відмінного овочу, то можна навіть мінімізувати можливість розвитку хвороб серця і навіть ракових захворювань. Ефективною є капуста і в боротьбі з анемією завдяки великій кількості заліза.
Болгарський перець теж незамінний в нашому раціоні. Завдяки клітковині, він відмінно знижує рівень холестерину в крові. А це, знаєте, чудодійно впливає на цифри ваги.
А ось у моркві міститься бета-каротин, вплив якого на організм – неоціненний. Наприклад, при його достатній кількості в організмі ви надовго збережете гарний зір, шкіра буде гладенькою і чистою, а ймовірність захворювань серцево-судинної системи зведеться до абсолютного мінімуму.
Обов’язково слід додавати в страви пастернак. Він, звичайно, не надто приємний на смак, але зате його вживання може значно стимулювати обмін речовин, а також виведе з організму зайву сіль і навіть камені.
Перед нами далеко не повний список корисних овочів. Я б навіть сказала, що він дуже маленький. Адже кожен овоч приносить якусь свою користь. Тому давайте перейдемо до рецептів овочевих супів для схуднення.
Почнемо з рецепту на основі моркви. Для приготування такого супу вам знадобиться 500 грамів моркви, одна невелика цибулина, одна картоплина, півлітра води і одна столова ложка оливкової олії. В першу чергу нагріваємо у великій каструлі оливкову олію, на якій потрібно підсмажити цибулю.
Після того як вона стала м’якою і жовтуватою, додаємо дрібно нарізану картоплю. Хвилин через п’ять-сім, коли картопелька вже перестала бути сирою, додаємо потерту на дрібній тертці морквину і заливаємо це все водою. Ставимо каструльку на маленький вогонь, і чекаємо, поки супчик приготується. Не забуваємо також посолити.
Увага! Солити потрібно зовсім трохи, адже надто велика кількість споживаної солі сприяє затримці рідини в організмі. А це, як не крути, – зайві кілограми.
Розглянемо сьогодні також і легкий суп з пастернаком і селерою. Звучить, звичайно, не особливо смачно, але зате така страва буде сприяти вашому оздоровленню та схудненню. А заради цього можна багато витерпіти. Тим більше, що з часом зможете оцінити особливий смак цього овочу, і, можливо, він вам навіть сподобається.
Для приготування потрібно чотири пастернаки, ріпа, морква, сто грамів капусти, одна цибулина, болгарський перець, пучок кропу і два літри овочевого бульйону. Приготування починаємо з того, що в розігріту в каструлі олію додаємо натерті пастернак, селеру і ріпу.
Після того, як всі складники трохи протушкуються на маленькому вогні, складаємо в каструльку ще й нарізаний півкільцями болгарський перець. Додаємо сіль і перець до смаку. Через п’ять хвилин додаємо бульйон, нарізану капусту, моркву і кріп. Усе добре перемішуємо і залишаємо варитися на повільному вогні п’ять хвилин.
Готовою страву можна вважати тоді, коли капуста перестане бути занадто твердою. Увага! Пастернак можна вживати в їжу далеко не всім. Наприклад, якщо ви страждаєте підвищеною чутливістю до світла, то краще утриматися від його споживання.
Особливістю супу-пюре є те, що він приготований з перетертих овочів. Його основою завжди є овочевий, рибний чи м’ясний бульйон. Також тут не варто додавати всі овочі в сирому вигляді. Спочатку потрібно відварити окремо, потім перетерти. І тільки після цього додавати в бульйон.
Сьогодні ми пояснимо, як приготувати суп-пюре з цвітної капусти. Для цього нам знадобиться півкілограма цвітної капусти, нежирні вершки (100 грамів), одна столова ложка оливкової олії, літр овочевого бульйону і одна цибулина.
Картоплю і цибулину дрібно нарізаємо і обсмажуємо на розігрітій олії протягом однієї хвилини. Потім додаємо овочевий бульйон, вершки і цвітну капусту, порізану на великі шматки. Прикриваємо каструльку кришкою і варимо двадцять хвилин.
Після цього беремо блендер і перетираємо суп. Ось і готова наша страва. Якщо хочете, перед подачею можете прикрасити її кропом або петрушкою.
Як бачимо, рецепт приготування досить простий. А якщо у вас немає блендера, то ви можете, наприклад, спочатку відварити і протерти капусту, а потім вже додати в суп. Точно так само готуються інші види супу-пюре. Фактично у вас буде змінюватися тільки основний компонент.
Як бачимо, немає нічого складного в тому, щоб худнути за допомогою овочевих супів. І це не тільки корисно, але і при правильному приготуванні дуже смачно. Тож не бійтеся, сміливо беріть в руки куховарську книгу і насолоджуйтеся їжею, худнучи!