Оселедець – найкраща закуска для будь-якого застілля. Особливо така рибна страва по душі доводиться чоловікам. З пісні слів не викинеш, і як співається – оселедчик, та під горілочку. Оселедець з оцетом і цибулею, приготовлений в домашніх умовах, буде набагато смачніше. Поспішимо відвідати віртуальну кухню і приготуємо вишукану закуску до столу.

Рибна закуска: чи все так просто?

Маринований оселедець з цибулею та оцтом традиційно готується з атлантичної риби. Більш жирна і калорійна рибка водиться біля берегів Норвегії. Ви можете не ускладнювати собі життя, а просто купити в магазині вже готовий солоний оселедець. Побризкайте його оцтом, полийте рафінованою олійкою, додайте цибулю – і готово. Оселедець з цибулею, оцтом та олією завжди буде користуватися попитом. Прийнято таку закуску подавати з картопляним гарніром.

оселедець з цибулею та оцтомОстаннім часом господині вважають за краще проводити засолювання та маринування оселедця самостійно. Таке рішення було обумовлено рядом чинників: чи то купили пересолений оселедець, а може, при обробці побачили кров. Ця ознака свідчить, що оселедець не був просолений належним чином. Навряд чи захочеться поласувати такою закускою.

Перш ніж ділитися кращими рецептами маринування оселедця, давайте розкриємо деякі секрети цієї нелегкої справи:

  • солоний оселедець з оцтом і цибулею вийде вишуканим, якщо вибрати свіжоморожену рибу;
  • розморожувати її потрібно не повністю і тільки в прохолодній і трохи підсоленій воді;
  • частково розморожені рибні тушки потрошать, відокремлюючи хвостову частину, голову, усуваючи нутрощі;
  • тушку можна розділити на окремі філейні шматочки або замаринувати цілком;
  • засолювання оселедця проводять трьома способами: сухим з цукровим піском і сіллю, в маринаді або в розсолі;
  • цибулю можна додавати при маринуванні або перед подачею до столу;
  • позбутися від неприємного рибного запаху можна за допомогою лимонних часточок або соку;
  • оцет – основа смачного маринаду;
  • спеції і прянощі – секретний інгредієнт для маринування риби.

Як замаринувати оселедець з оцтом і цибулею?

маринований оселедець з оцтом і цибулеюОстаннім часом це питання стало дуже актуальним. Не можна сліпо довіряти якості магазинної продукції, от і доводиться шукати вихід.

Коли ви будете вибирати оселедець свіжоморожений, зверніть увагу на крижану скоринку. Вона повинна бути максимально тонкою і однорідною. Якщо ви помітите горбки або різні плями на льоду, значить, риба піддавалася повторному, а може, і триразовому заморожуванню. Результат: після відтавання філе розсиплеться на дрібні частинки.

Традиційна закуска з цибулькою

Почнемо кулінарний лікнеп з розповіді, як готується оселедець в оцті з цибулею. Рецепт його настільки примітивний і доступний, що його зможуть повторити навіть недосвідчені кулінари, які вперше опинилися на кухні. Маленька хитрість: щоб вивести рибний запах з обробної дошки, ножів та іншого приладдя, використовуйте лимон.

оселедець в оцті з цибулеюСклад:

  • 2-3 оселедця;
  • 2 цибулини;
  • 1 ч. л. солі середнього помелу;
  • 1 скл. води;
  • 5 ст. л. оцту;
  • коріандр в насінні;
  • 10 шт. перцю-горошку;
  • ½ ч. л. цукрового піску.

Приготування:

  1. Перш ніж скуштувати смачний і ароматний улюблений багатьма закусочний оселедець, доведеться потрудитися.
  2. Для початку ми відміряємо потрібну кількість інгредієнтів. Вищевказані пропорції розраховані приблизно на 3 оселедця середнього розміру.
  3. Поки оселедець у нас розморожується, приготуємо маринад.
  4. Візьмемо всі сипучі інгредієнти.
  5. В жароміцний посуд наллємо воду, розчинимо в ньому у воді цукровий пісок, сіль і оцет.
  6. Поставимо маринад на плиту.
  7. Маленька хитрість: закипіти рідина не повинна. Як тільки кристалики цукру і солі розчинилися, наш маринад готовий.
  8. Оселедець вже практично розморозився, можемо приступати до його оброблення.
  9. З цілих тушок у нас повинно залишитися тільки чисте філе без шкірки і кісток.
  10. Доведеться виконати ювелірну роботу, але гра варта свічок.
  11. Подрібнимо півкільцями ріпчасту цибулю.
  12. Ось тепер у нас все готово до процесу маринування.
  13. Візьмемо скляну банку і почнемо укладати оселедець, потім цибулю, коріандр і перець-горошок.
  14. Повторюємо такий алгоритм до заповнення банки.
  15. Рівно добу ми маринуємо оселедець при кімнатній температурі.
  16. Тепер можна і посмакувати вишуканою закускою, приготовленою власноруч.

Додамо солоному оселедцю нові смакові нотки

Вам набрид звичайний солоний оселедець з цибулею та оцтом? Рецепт, яким ми зараз поділимося, приємно вас здивує. Ми будемо перетворювати солоний оселедець в пікантну, насичену смаком і ароматом закуску.

Склад:

маринований оселедець з прянощами

  • 1 оселедець слабосолоний;
  • 1 ст. л. зернової гірчиці;
  • 100 мл рафінованої олії;
  • 1 ч. л. оцту з концентрацією 6%;
  • ½ ч. л. коріандру;
  • 1 ч. л. меду;
  • 1 ч. л. перцю-горошку;
  • 1 суцвіття гвоздики;
  • 2 шт. лаврових листочків.

Приготування:

  1. Рибку почнемо очищати від плівки з хвоста.
  2. Якщо вам пощастить, то ви це зробите буквально за пару хвилин.
  3. Тепер акуратно розріжемо оселедець вздовж і видалимо хребет.
  4. Також попрацюємо над видаленням дрібних кісток.
  5. Довільними шматочками подрібнюємо філе оселедця.
  6. В піалу викладемо мед, листочки лавра, перець-горошок, коріандр і все ретельно розминаємо, щоб розкрити повністю аромати спецій і прянощів.
  7. Додамо зернову гірчицю і оцет.
  8. Тепер увіллємо рафіновану олію.
  9. Активно розмішуємо наш маринад до однорідності.
  10. Шматочки філе кладемо в скляну ємність. Підійде звичайна банка.
  11. Заллємо все маринадом і відправимо на добу в холодильник.
  12. Таку закуску краще подавати до столу в поєднанні з картопляним гарніром.

У супермаркеті чоловік цікавиться у продавця, чи є у них сир з пліснявою. Продавець захоплено відповідає, що з цвіллю у них тільки ковбаса і оселедець «Дор Блю». Щоб не стати жертвою такого анекдоту в житті, краще маринувати оселедець в домашніх умовах. Тим більше що всі прості, але найсмачніші рецепти ви вже знаєте. Приємного апетиту!