Хто ж не любить млинці? Ажурні, пишні, з дірочками, солодкі, з грибною або м’ясною начинкою – обирайте на свій смак. А щоб млинці вийшли, як кажуть, на славу, потрібно правильно приготувати тісто. Сьогодні у нас в меню – нереально смачні млинці на пиві.

Секрети смачних млинців:

смачні млинці

  • У приготуванні млинців головне – зробити однорідну основу без грудочок. Для цього потрібно вводити рідину в борошно, а не навпаки;
  • Якщо млинці вийшли твердуватими, змастіть їх вершковим маслом, накрийте кухонним рушником, і тоді вони розм’якнуть;
  • Перед тим, як починати смажити, сковороду потрібно змастити шматочком сала або сирою картоплиною, просоченою рослинною олією;
  • Щоб отримати ажурні млинці, потрібно додати трохи газованої мінеральної води;
  • При приготуванні тіста для млинців на пиві краще не додавати багато цукру. Вони смакуватимуть і несолодкими;
  • Щоб заморозити млинці, їх потрібно скласти в пакет і покласти в морозилку. А перед подачею до столу просто розморозьте їх у кімнатній температурі.

Млинці на пиві: рецепт покроково

Порадуйте своїх домочадців ароматними і м’якими млинцями на пиві. Начинку для них можна вибрати будь-яку, наприклад, зелень і сир чи фарш з овочами. Або ж просто подайте млинці зі сметаною.

млинці на пивіСклад:

  • 2 яйця;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 150 г просіяного борошна;
  • 2-3 ст. л. очищеної рослинної олії;
  • 1 ст. світлого пива;
  • 1 ст. молока;
  • сіль.

Приготування:

  1. У першу чергу з’єднаємо яйця з цукровим піском та сіллю. Збиваємо отриману масу до однорідної консистенції;
  2. Повільно вливаєм молоко, при цьому весь час помішуємо майбутнє тісто;
  3. Борошно обов’язково просіваємо і половину вказаної кількості невеликими порціями додаємо до решти інгредієнтів;
  4. Не лінуючись, перемішуємо основу. Наша мета – позбутися всіх грудочок;
  5. Тепер додамо другу порцію просіяного борошна і все перемішаємо;
  6. Залишилося тільки додати в тісто пиво та добре вимішати суміш. Порада: якщо в основі все-таки залишились грудочки, залиште її хвилин на 10, а потім знову гарненько перемішайте;
  7. Розігріваємо сковороду і змащуємо її шматочком сала. Виливаємо тісто і смажимо млинці з обох сторін до золотистого кольору;
  8. Готові млинці можна змастити маслом або подати зі сметаною.

Тонкі і ажурні млинці – це просто!

Як посмажити тонкі млинці з дірочками на пиві? Рецепт досить простий, і зараз ми в цьому переконаємося. Для приготування таких млинців нам знадобиться темне пиво, хоча, в принципі, його можна замінити світлим. А для надання нашому десерту вишуканих ноток додамо в тісто мускатний горіх.

млинці тонкі з дірочками на пивіСклад:

  • 4 яйця;
  • 100 г масла;
  • 2 ст. темного пива;
  • 1-2 ч. л. цукрового піску;
  • 1 ст. просіяного борошна;
  • сіль;
  • мелений мускатний горіх за смаком.

Приготування:

  1. Вбиваємо в миску яйця, додаємо цукор за смаком та сіль, збиваємо яєчно-цукрову суміш міксером або блендером. У нас повинна вийти пишна біла маса;
  2. Вершкове масло розтоплюємо зручним способом і повільно вводимо в тісто, постійно помішуючи;
  3. Тепер додамо мускатний горіх і невеликими порціями введемо попередньо просіяне борошно;
  4. Перемішуємо основу, поки вона не стане однорідною, і тільки потім вливаємо пиво. Збиваєм тісто міксером і залишаєм його на півгодинки;
  5. Щоб млинці мали дірочки і не прилипали до сковороди, її потрібно добре підготувати. Зробимо це так:
  6. Помиємо сковороду, використовуючи будь-який миючий засіб і соду. Не пропускайте цей крок, навіть якщо ваша сковорода чиста;
  7. Добре витираємо пательню, насипаємо не дуже товстий шар солі;
  8. Ставимо сковороду на плиту і нагріваємо сіль. Вона повинна набути жовтого відтінку;
  9. Тепер забираємо сіль, полощемо сковороду і добре витираєм;
  10. Знову ставимо сковороду на плиту і кладемо маленький шматочок сала. Чекаємо, поки сало випарується, і прибираємо залишки;
  11. Тепер можна починати смажити млинці. Нехай вас не лякає тривалість процесу підготовки сковороди, якщо ви все зробите правильно, млинці будуть просто самі вистрибувати з неї;
  12. Смажимо млинці з обох сторін;
  13. Ось такі неймовірно смачні та красиві млинці у нас вийшли.

Смажимо млинці без додавання молока

Нереально смачні млинці на пиві виходять і без молока. Замість нього ми додамо звичайну очищену воду. А щоб млинці були пишними, додамо в тісто трохи гашеної оцтом соди. Спробуйте, і вам обов’язково сподобаються такі ласощі.

Склад:

млинці на пиві без молока

  • 1 ст. темного або світлого пива;
  • 1 ст. борошна;
  • 1 ст. очищеної води;
  • 3 ст. л. олії;
  • ¼ ч. л. соди;
  • оцет;
  • 2 яйця;
  • 1 ч. л. цукрового піску.

Приготування:

  1. Вбиваємо в глибоку миску яйця, перемішуємо їх;
  2. Борошно просіваємо і невеликими порціями додаємо в яєчну суміш;
  3. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності;
  4. В окремій ємності з’єднуємо очищену воду з пивом;
  5. Повільно вливаємо рідку основу в яєчно-борошняну масу;
  6. Гасимо соду оцтом і додаємо в тісто. Перемішуємо;
  7. Тепер додамо в основу для млинців цукор та сіль. Пам’ятаймо, що тісто не повинно бути надто солодким;
  8. Вимішуємо тісто. У нас утворяться борошняні грудочки, але їх поки що чіпати не треба;
  9. Додамо в тісто олію, гарненько перемішаємо і залишимо на 10 хвилин;
  10. Після зазначеного часу вимішуємо основу до однорідної консистенції, розбиваючи всі грудочки. Для полегшення процесу можна скористатися міксером;
  11. Готуємо сковороду вже відомим нам способом і смажимо млинці.

Деякі насторожено ставляться до способу приготування тіста для млинців на пиві. Але не бійтеся експериментувати, адже пиво не буде відчуватися у випічці, і такі ласощі можна буде давати навіть дітям. Готуйте з задоволенням, смачного!