Нереально смачні млинці на пиві: поетапний рецепт
Хто ж не любить млинці? Ажурні, пишні, з дірочками, солодкі, з грибною або м’ясною начинкою – обирайте на свій смак. А щоб млинці вийшли, як кажуть, на славу, потрібно правильно приготувати тісто. Сьогодні у нас в меню – нереально смачні млинці на пиві.
Секрети смачних млинців:
- У приготуванні млинців головне – зробити однорідну основу без грудочок. Для цього потрібно вводити рідину в борошно, а не навпаки;
- Якщо млинці вийшли твердуватими, змастіть їх вершковим маслом, накрийте кухонним рушником, і тоді вони розм’якнуть;
- Перед тим, як починати смажити, сковороду потрібно змастити шматочком сала або сирою картоплиною, просоченою рослинною олією;
- Щоб отримати ажурні млинці, потрібно додати трохи газованої мінеральної води;
- При приготуванні тіста для млинців на пиві краще не додавати багато цукру. Вони смакуватимуть і несолодкими;
- Щоб заморозити млинці, їх потрібно скласти в пакет і покласти в морозилку. А перед подачею до столу просто розморозьте їх у кімнатній температурі.
Млинці на пиві: рецепт покроково
Порадуйте своїх домочадців ароматними і м’якими млинцями на пиві. Начинку для них можна вибрати будь-яку, наприклад, зелень і сир чи фарш з овочами. Або ж просто подайте млинці зі сметаною.
Склад:
- 2 яйця;
- 1 ч. л. цукру;
- 150 г просіяного борошна;
- 2-3 ст. л. очищеної рослинної олії;
- 1 ст. світлого пива;
- 1 ст. молока;
- сіль.
Приготування:
- У першу чергу з’єднаємо яйця з цукровим піском та сіллю. Збиваємо отриману масу до однорідної консистенції;
- Повільно вливаєм молоко, при цьому весь час помішуємо майбутнє тісто;
- Борошно обов’язково просіваємо і половину вказаної кількості невеликими порціями додаємо до решти інгредієнтів;
- Не лінуючись, перемішуємо основу. Наша мета – позбутися всіх грудочок;
- Тепер додамо другу порцію просіяного борошна і все перемішаємо;
- Залишилося тільки додати в тісто пиво та добре вимішати суміш. Порада: якщо в основі все-таки залишились грудочки, залиште її хвилин на 10, а потім знову гарненько перемішайте;
- Розігріваємо сковороду і змащуємо її шматочком сала. Виливаємо тісто і смажимо млинці з обох сторін до золотистого кольору;
- Готові млинці можна змастити маслом або подати зі сметаною.
Тонкі і ажурні млинці – це просто!
Як посмажити тонкі млинці з дірочками на пиві? Рецепт досить простий, і зараз ми в цьому переконаємося. Для приготування таких млинців нам знадобиться темне пиво, хоча, в принципі, його можна замінити світлим. А для надання нашому десерту вишуканих ноток додамо в тісто мускатний горіх.
Склад:
- 4 яйця;
- 100 г масла;
- 2 ст. темного пива;
- 1-2 ч. л. цукрового піску;
- 1 ст. просіяного борошна;
- сіль;
- мелений мускатний горіх за смаком.
Приготування:
- Вбиваємо в миску яйця, додаємо цукор за смаком та сіль, збиваємо яєчно-цукрову суміш міксером або блендером. У нас повинна вийти пишна біла маса;
- Вершкове масло розтоплюємо зручним способом і повільно вводимо в тісто, постійно помішуючи;
- Тепер додамо мускатний горіх і невеликими порціями введемо попередньо просіяне борошно;
- Перемішуємо основу, поки вона не стане однорідною, і тільки потім вливаємо пиво. Збиваєм тісто міксером і залишаєм його на півгодинки;
- Щоб млинці мали дірочки і не прилипали до сковороди, її потрібно добре підготувати. Зробимо це так:
- Помиємо сковороду, використовуючи будь-який миючий засіб і соду. Не пропускайте цей крок, навіть якщо ваша сковорода чиста;
- Добре витираємо пательню, насипаємо не дуже товстий шар солі;
- Ставимо сковороду на плиту і нагріваємо сіль. Вона повинна набути жовтого відтінку;
- Тепер забираємо сіль, полощемо сковороду і добре витираєм;
- Знову ставимо сковороду на плиту і кладемо маленький шматочок сала. Чекаємо, поки сало випарується, і прибираємо залишки;
- Тепер можна починати смажити млинці. Нехай вас не лякає тривалість процесу підготовки сковороди, якщо ви все зробите правильно, млинці будуть просто самі вистрибувати з неї;
- Смажимо млинці з обох сторін;
- Ось такі неймовірно смачні та красиві млинці у нас вийшли.
Смажимо млинці без додавання молока
Нереально смачні млинці на пиві виходять і без молока. Замість нього ми додамо звичайну очищену воду. А щоб млинці були пишними, додамо в тісто трохи гашеної оцтом соди. Спробуйте, і вам обов’язково сподобаються такі ласощі.
Склад:
- 1 ст. темного або світлого пива;
- 1 ст. борошна;
- 1 ст. очищеної води;
- 3 ст. л. олії;
- ¼ ч. л. соди;
- оцет;
- 2 яйця;
- 1 ч. л. цукрового піску.
Приготування:
- Вбиваємо в глибоку миску яйця, перемішуємо їх;
- Борошно просіваємо і невеликими порціями додаємо в яєчну суміш;
- Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності;
- В окремій ємності з’єднуємо очищену воду з пивом;
- Повільно вливаємо рідку основу в яєчно-борошняну масу;
- Гасимо соду оцтом і додаємо в тісто. Перемішуємо;
- Тепер додамо в основу для млинців цукор та сіль. Пам’ятаймо, що тісто не повинно бути надто солодким;
- Вимішуємо тісто. У нас утворяться борошняні грудочки, але їх поки що чіпати не треба;
- Додамо в тісто олію, гарненько перемішаємо і залишимо на 10 хвилин;
- Після зазначеного часу вимішуємо основу до однорідної консистенції, розбиваючи всі грудочки. Для полегшення процесу можна скористатися міксером;
- Готуємо сковороду вже відомим нам способом і смажимо млинці.
Деякі насторожено ставляться до способу приготування тіста для млинців на пиві. Але не бійтеся експериментувати, адже пиво не буде відчуватися у випічці, і такі ласощі можна буде давати навіть дітям. Готуйте з задоволенням, смачного!