Сидить дівчина в темниці, а коса на вулиці. Відповідь на цю дитячу загадку знають всі. Про користь і універсальний смак моркви можна складати легенди. Якщо ваше чадо відмовляється їсти її, спробуйте його здивувати. До ваших послуг морквяна запіканка в мультиварці. Ніжний десерт або повноцінна страва? Виберіть те, що вам до смаку.

У гру вступає морква

запіканка з моркви в мультиварці«- Подруга, ти так схудла! Це нова дієта? – Так, картопля, буряк і морква. – Ти їх їла? – Ні, копала». Жарти жартами, а морква – це не тільки корисний, але і дієтичний коренеплід. У дитячому садку ми відмовлялися їсти морквяну запіканку, а ось зараз розуміємо, що даремно. У ній міститься величезна кількість корисних речовин, але пальму першості отримує вітамін А.

Забуті кулінарні цінності сьогодні відроджуються, і великою популярністю в домашній кухні користується морквяна запіканка в мультиварці. Рецепт її може бути навіть авторським, оскільки морква відмінно гармонує з будь-якими продуктами.

Мультиварка в допомогу

Цей кухонний прилад – справжній порятунок для швидкого приготування корисних страв. Наприклад, сирно-морквяна запіканка в мультиварці виходить вишуканою на смак, м’якою, соковитою і дуже ароматною. Поспішаємо поділитися з вами деякими хитрощами:

  • краще всього вибирати молодий коренеплід, адже саме така морква віддячить вам соковитістю і солодкуватим смаком;
  • плоди постарше потрібно очистити;
  • подрібнювати моркву краще на тертці;
  • прискіпливі або ліниві господині можуть використовувати кухонний комбайн або блендер;
  • сир – тільки натуральний і жирний;
  • не слід забувати, що сир треба перетерти в ситі або збити в блендері;
  • якщо потрібен повноцінний обід, приготуйте м’ясну запіканку з морквою;
  • щоб поласувати правильним дієтичним і солодким десертом, зробіть запіканку з сиром або манною крупою.

Маленька хитрість: у сирої моркви не тільки більше вітамінів, але і соковитості, тому не відварюйте попередньо коренеплід.

Морквяна запіканка, як у дитячому садку

У дитячому садку мені хотілося у школу, у школі, в інститут, в інституті – на роботу. Питається, чого мені в садку не сиділося? Зараз багато хто з нас із задоволенням насолодиться смаком морквяної запіканки. А за допомогою мультиварки процес її приготування стане справжнім відпочинком.

морквяна запіканкаСклад:

  • 1-2 шт. моркви;
  • 3 яйця;
  • 0,4 кг сиру;
  • 3 ст. л. цукрового піску;
  • ваніль – за смаком;
  • 1 ст. л. сухарів для панірування;
  • 50-60 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. манки.

Приготування:

  1. Любите кулінарні експерименти? Тоді цей рецепт спеціально для вас.
  2. Почнемо з підготовки продуктів. Попрацюйте на грядці і викопайте молоденьку моркву.
  3. Помийте, при необхідності почистіть моркву, а потім подрібніть на тертці.
  4. Щоб не поранити пальчики, використовуйте кухонний комбайн.
  5. Розтопимо вершкове масло. Можна по-старому: на водяній бані або в мікрохвильвій печі.
  6. Сир пропустимо через сито. Щоб домогтися однорідної консистенції, можна використовувати блендер.
  7. Викладемо ці компоненти в одну піалу. Не забудемо додати яйця.
  8. Додамо тепер сухі інгредієнти: манку і цукровий пісок.
  9. Внесемо ароматні нотки, додавши ваніль.
  10. Маленька хитрість: щоб запіканка не прилипла до мультиварочної чаші, ми її стінки і дно змастимо рафінованою олією, а також насипемо трохи сухарів для панірування.
  11. Тісто вже підготували, тепер викладемо його в мультиварочний контейнер.
  12. На цьому етапі у вас є право вибору. Мова йде про режим і температурний поріг приготування запіканки. Правда, вибір обмежується функціональними особливостями вашого приладу.
  13. Ідеально для цих цілей підійде режим «Випічка».
  14. Засікаємо 50 хвилин. Тим часом можемо зайнятися своїми справами.
  15. Остудимо морквяну запіканку і виймемо її з контейнера.
  16. Ще один секрет: перед подачею до столу приправимо нашу запіканку сметаною.

Овочева феєрія

Необов’язково повинна бути солодкою морквяна запіканка з манкою. Рецепт, що ми вам пропонуємо, переверне ваше уявлення про цю страву. Ми приготуємо вишукану закуску, здатну підкреслити смак м’ясної або рибної страви. Манна крупа зіграє роль цементу. До речі, цей продукт можна і не додавати. Не йти ж спеціально в магазин за манкою.

Склад:

морквяна запіканка з манкою

  • 0,3 кг цвітної капусти;
  • 1 яйце;
  • 2 шт. моркви;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • ½ склянки молока;
  • 2 шт. солодких болгарських перців;
  • 2 шт. томатів;
  • 1 скл. сметани;
  • 5 ст. л. манки;
  • 0,2 кг сиру твердого сорту;
  • пучок зелені.

Приготування:

  1. Підготуємо усі овочі.
  2. Спочатку запропонуємо їм прийняти душ і зняти шубку.
  3. Потім подрібнемо овочі зручним способом.
  4. У контейнер мультиварки викладемо вершкове масло.
  5. Додамо овочі.
  6. У режимі «Смаження» почнемо наш кулінарний марафон.
  7. Нам потрібно обсмажити моркву, цибулю, перець, капусту.
  8. Секрет: 10-15 хвилин обсмажуємо овочі, але не більше, інакше капуста перетвориться на кашу.
  9. В окремій піалі добре зіб’ємо яйця.
  10. Тепер додамо продукти кисломолочної групи і ще раз попрацюємо міксером або віночком.
  11. Додамо манну крупу в яєчно-молочну масу.
  12. Овочі придавимо лопаткою. Нам потрібна смачна і красива запіканка.
  13. Зверху заллємо овочі заливкою.
  14. Невелика хитрість: нашатковану зелень можна викласти відразу в мультиварочний контейнер або змішати її з яєчно-молочною масою.
  15. Включаємо фантазію і зверху прикрашаємо морквяну запіканку свіжими томатами.
  16. Останній штрих – тертий сир.
  17. Ще пару дій – і можна відпочивати. Закриваємо кришку, включаємо мультиварку.
  18. Поки автоматичний кухарчук трудиться, ми розслабимося. На релакс у нас є 40-50 хвилин.
  19. Звуковий сигнал – заклик до обіду. Швидше на кухню, будемо дегустувати соковиту, смачну і корисну страву.

Навіть найвибагливішу дитину можна обдурити. Брехня повинна бути на благо її здоров’я. Морквяна запіканка припаде до смаку всім без винятку. А ви одним пострілом вб’єте двох зайців: нагодуєте своїх домочадців ситним обідом або десертом і наситите їх організм вітамінами. Приємного апетиту!