Вирішили приготувати молочне желе? Рецепт з желатином підійде як не можна до речі. Ви зможете зробити смачний десерт на швидку руку, приклавши мінімум зусиль. А якщо підійдете до процесу творчо, то створите справжній кулінарний шедевр. Допоможуть вам у цьому наші рецепти.

Молочний десерт з шоколадними нотками

Спочатку спробуємо приготувати молочно-шоколадне желе. Для цього нам знадобиться порошок какао, який можна замінити пакетованою кавою 3 в 1. Головне – витримати потрібний час желе в холодильнику, щоб кожен шар добре застиг.

молочне желеСклад:

  • 250 г топленого молока;
  • 15 г порошку какао;
  • 10 г желатину харчового;
  • 5 ст. л. відфільтрованої води;
  • 3 ст. л. цукрового піску.

Приготування:

  1. Уважно вивчаємо інструкцію на упаковці з желатином і розводимо його у відфільтрованій воді.
  2. В молоко додаємо цукровий пісок і розчиняємо його, перемішуючи.
  3. Трохи цукрово-молочної суміші вливаємо в ємність з желатином і доводимо на невеликому рівні конфорки до кипіння. Це можна зробити і в мікрохвильовій печі.
  4. Потім вливаємо молочну суміш, яка залишилася, в желатин і ретельно розмішуємо, поки не розчиняться всі гранули.
  5. Тепер нам потрібно відлити від молочно-желатинової суміші 100 мл і у окремому посуді з’єднати з порошком какао.
  6. Розподіляємо цю суміш по формах, заповнюючи їх десь наполовину. Ставимо їх у холодильну камеру, поки перший шар желе добре не застигне.
  7. Потім розподіляємо по формах молочну суміш і поміщаємо все знову в холодильник до повного застигання.
  8. Коли наш десерт повністю застигне, його можна виймати з формочок. За бажанням прикрашаємо желе шматочками фруктів або ягодами.

Вишневі ласощі для всієї родини

Дуже смачним виходить желе з заморожених ягід з желатином. Покроковий рецепт цього десерту ми пропонуємо вам нижче. Вишні ви можете замінити будь-якими ягодами на свій смак.

вишневе желеСклад:

  • 500 г вишень;
  • 15 г харчового желатину;
  • 250 г цукрового піску.

Приготування:

  1. У киплячу воду викладаємо вишні, проварюємо їх кілька хвилин і додаємо цукровий пісок.
  2. Розчиняємо желатин у воді відповідно до інструкції на упаковці і додаємо його в каструлю з ягодами.
  3. Чекаємо, поки ягідно-желатинова суміш закипить, знімаємо посуд з вогню.
  4. Виймаємо ягоди шумівкою і розкладаємо по формах. Невеликий секрет: у скляному посуді желе зберігається довше.
  5. Тепер заливаємо сиропом ягоди і охолоджуємо, а потім поміщаємо желе в холодильник, поки воно не захолоне.

Ніжне желе для маленьких дітей

Маленьким діткам можна приготувати желе зі сметани з желатином. Воно відрізняється своїм ніжним вершковим смаком.

желе для дітейСклад:

  • 300 мл сметани з жирністю 20%;
  • 100 г цукрового піску;
  • 10 г харчового желатину;
  • 5 г ванілі;
  • 130 мл відфільтрованої води.

Приготування:

  1. Розчиняємо Желатин в 100 мл відфільтрованої води. Розмішуємо його і залишаємо на 15-20 хвилин.
  2. Потім нагріваємо желатинову суміш, помішуючи, поки не розчиняться всі кристали.
  3. Проціджуємо суміш через сито і залишаємо остигати.
  4. В окремому посуді розчиняємо в 30 мл відфільтрованої води цукровий пісок, нагріваємо сироп на середньому рівні конфорки до повного розчинення кристалів.
  5. У глибоку ємність викладаємо сметану і додаємо до неї ваніль. Туди ж вливаємо гарячий сироп, не перестаючи перемішувати суміш.
  6. Тепер додаємо желатинову суміш і збиваємо отриману масу до однорідності. Краще робити це віночком.
  7. Розливаємо наше желе по формочках, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник, щоб воно застигло.
  8. В принципі, десерт можна подавати до столу в формочках. Але якщо у вас є час і бажання, акуратно вийміть желе з них.
  9. Для цього потрібно налити в глибоку каструлю гарячу воду і опустити в неї формочки з десертом на кілька секунд так, щоб рідина не потрапляла всередину.
  10. Потім перевертаємо форму на тарілку і акуратно прибираємо її.

Святковий барвистий десерт

Для святкового столу або романтичної вечері ідеально підійде барвистий тришаровий десерт. Приготувати його досить просто. Не вірите? Тоді спробуйте самі.

святкове тришарове желеСклад:

  • 6 ст. л. харчового желатину;
  • 200 мл вишневого соку;
  • 200 мл сметани;
  • 200 мл молока;
  • 2 ст. л. порошку какао;
  • 1,5 скл. відфільтрованої води;
  • за смаком цукровий пісок.

Приготування:

  1. Желатин заливаємо відфільтрованою водою і залишаємо його на 60 хвилин, щоб він гарненько розбухнув.
  2. Потім на невеликому рівні конфорки нагріваємо желатинову суміш. Увага: до кипіння не доводимо і весь час перемішуємо. Продовжуємо цей процес, поки всі кристали желатину не розчиняться.
  3. В окремий посуд викладаємо сметану і вливаємо в неї приблизно півсклянки желатинової суміші. Додаємо 2 ст. л. цукрового піску і розмішуємо до повного його розчинення.
  4. Беремо бокали і під нахилом розливаємо сметанну суміш. Ставимо їх у холодильник так, щоб вони були злегка нахилені.
  5. Поки перший шар застигає, ми приготуємо другий. В молоко додаємо порошок какао, півсклянки желатинової суміші і 1-2 ст. л. цукрового піску. Гарненько розмішуємо масу до однорідності.
  6. Виймаємо склянки з желе і нахиляємо їх у зворотний бік. Вливаємо шоколадно-молочну суміш і ставимо під нахилом в холодильник.
  7. Займемося приготуванням третього шару. У вишневий сік вливаємо желатинову суміш, яка залишилася і додаємо 1 ст. л. цукрового піску. Розмішуємо, поки цукрові кристали не розчиняться.
  8. Розливаємо сироп по формах і ставимо в холодильник. Нахиляти склянки не потрібно, останній шар у нас повинен лягти рівно. Коли десерт повністю застигне, можна подавати його до столу.

Для приготування молочного желе також можна використовувати вершки та згущене молоко. Додайте улюблені фрукти і ягоди, і ваш десерт заграє новими смаковими нотками. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!