Молочне желе: рецепт з желатином і сметаною
Вирішили приготувати молочне желе? Рецепт з желатином підійде як не можна до речі. Ви зможете зробити смачний десерт на швидку руку, приклавши мінімум зусиль. А якщо підійдете до процесу творчо, то створите справжній кулінарний шедевр. Допоможуть вам у цьому наші рецепти.
Молочний десерт з шоколадними нотками
Спочатку спробуємо приготувати молочно-шоколадне желе. Для цього нам знадобиться порошок какао, який можна замінити пакетованою кавою 3 в 1. Головне – витримати потрібний час желе в холодильнику, щоб кожен шар добре застиг.
Склад:
- 250 г топленого молока;
- 15 г порошку какао;
- 10 г желатину харчового;
- 5 ст. л. відфільтрованої води;
- 3 ст. л. цукрового піску.
Приготування:
- Уважно вивчаємо інструкцію на упаковці з желатином і розводимо його у відфільтрованій воді.
- В молоко додаємо цукровий пісок і розчиняємо його, перемішуючи.
- Трохи цукрово-молочної суміші вливаємо в ємність з желатином і доводимо на невеликому рівні конфорки до кипіння. Це можна зробити і в мікрохвильовій печі.
- Потім вливаємо молочну суміш, яка залишилася, в желатин і ретельно розмішуємо, поки не розчиняться всі гранули.
- Тепер нам потрібно відлити від молочно-желатинової суміші 100 мл і у окремому посуді з’єднати з порошком какао.
- Розподіляємо цю суміш по формах, заповнюючи їх десь наполовину. Ставимо їх у холодильну камеру, поки перший шар желе добре не застигне.
- Потім розподіляємо по формах молочну суміш і поміщаємо все знову в холодильник до повного застигання.
- Коли наш десерт повністю застигне, його можна виймати з формочок. За бажанням прикрашаємо желе шматочками фруктів або ягодами.
Вишневі ласощі для всієї родини
Дуже смачним виходить желе з заморожених ягід з желатином. Покроковий рецепт цього десерту ми пропонуємо вам нижче. Вишні ви можете замінити будь-якими ягодами на свій смак.
Склад:
- 500 г вишень;
- 15 г харчового желатину;
- 250 г цукрового піску.
Приготування:
- У киплячу воду викладаємо вишні, проварюємо їх кілька хвилин і додаємо цукровий пісок.
- Розчиняємо желатин у воді відповідно до інструкції на упаковці і додаємо його в каструлю з ягодами.
- Чекаємо, поки ягідно-желатинова суміш закипить, знімаємо посуд з вогню.
- Виймаємо ягоди шумівкою і розкладаємо по формах. Невеликий секрет: у скляному посуді желе зберігається довше.
- Тепер заливаємо сиропом ягоди і охолоджуємо, а потім поміщаємо желе в холодильник, поки воно не захолоне.
Ніжне желе для маленьких дітей
Маленьким діткам можна приготувати желе зі сметани з желатином. Воно відрізняється своїм ніжним вершковим смаком.
Склад:
- 300 мл сметани з жирністю 20%;
- 100 г цукрового піску;
- 10 г харчового желатину;
- 5 г ванілі;
- 130 мл відфільтрованої води.
Приготування:
- Розчиняємо Желатин в 100 мл відфільтрованої води. Розмішуємо його і залишаємо на 15-20 хвилин.
- Потім нагріваємо желатинову суміш, помішуючи, поки не розчиняться всі кристали.
- Проціджуємо суміш через сито і залишаємо остигати.
- В окремому посуді розчиняємо в 30 мл відфільтрованої води цукровий пісок, нагріваємо сироп на середньому рівні конфорки до повного розчинення кристалів.
- У глибоку ємність викладаємо сметану і додаємо до неї ваніль. Туди ж вливаємо гарячий сироп, не перестаючи перемішувати суміш.
- Тепер додаємо желатинову суміш і збиваємо отриману масу до однорідності. Краще робити це віночком.
- Розливаємо наше желе по формочках, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник, щоб воно застигло.
- В принципі, десерт можна подавати до столу в формочках. Але якщо у вас є час і бажання, акуратно вийміть желе з них.
- Для цього потрібно налити в глибоку каструлю гарячу воду і опустити в неї формочки з десертом на кілька секунд так, щоб рідина не потрапляла всередину.
- Потім перевертаємо форму на тарілку і акуратно прибираємо її.
Святковий барвистий десерт
Для святкового столу або романтичної вечері ідеально підійде барвистий тришаровий десерт. Приготувати його досить просто. Не вірите? Тоді спробуйте самі.
Склад:
- 6 ст. л. харчового желатину;
- 200 мл вишневого соку;
- 200 мл сметани;
- 200 мл молока;
- 2 ст. л. порошку какао;
- 1,5 скл. відфільтрованої води;
- за смаком цукровий пісок.
Приготування:
- Желатин заливаємо відфільтрованою водою і залишаємо його на 60 хвилин, щоб він гарненько розбухнув.
- Потім на невеликому рівні конфорки нагріваємо желатинову суміш. Увага: до кипіння не доводимо і весь час перемішуємо. Продовжуємо цей процес, поки всі кристали желатину не розчиняться.
- В окремий посуд викладаємо сметану і вливаємо в неї приблизно півсклянки желатинової суміші. Додаємо 2 ст. л. цукрового піску і розмішуємо до повного його розчинення.
- Беремо бокали і під нахилом розливаємо сметанну суміш. Ставимо їх у холодильник так, щоб вони були злегка нахилені.
- Поки перший шар застигає, ми приготуємо другий. В молоко додаємо порошок какао, півсклянки желатинової суміші і 1-2 ст. л. цукрового піску. Гарненько розмішуємо масу до однорідності.
- Виймаємо склянки з желе і нахиляємо їх у зворотний бік. Вливаємо шоколадно-молочну суміш і ставимо під нахилом в холодильник.
- Займемося приготуванням третього шару. У вишневий сік вливаємо желатинову суміш, яка залишилася і додаємо 1 ст. л. цукрового піску. Розмішуємо, поки цукрові кристали не розчиняться.
- Розливаємо сироп по формах і ставимо в холодильник. Нахиляти склянки не потрібно, останній шар у нас повинен лягти рівно. Коли десерт повністю застигне, можна подавати його до столу.
Для приготування молочного желе також можна використовувати вершки та згущене молоко. Додайте улюблені фрукти і ягоди, і ваш десерт заграє новими смаковими нотками. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!