Млинці на сироватці тонкі з дірочками: смачні рецепти
Як часто ви дивуєте своїх домочадців вишуканою випічкою? Багато жінок через сильну зайнятість не можуть проводити тривалий час біля плити. Але для приготування млинців час можна виділити в будь-який метушливий день. Сьогодні ми вчимося випікати млинці на сироватці тонкі з дірочками.
Вносимо нові записи в куховарську книгу
Млинці вважаються традиційним блюдом слов’янської кухні. Скільки господинь, стільки і рецептів. Хтось випікає їх на молоці або мінеральній воді, а комусь до смаку припадають млинці, приготовані на продуктах кисломолочної групи, зокрема, на кефірі або сироватці.
Як показує практика, майстерність і вміння випікати млинці визначається за двома параметрами: тонкості і наявності дірочок. Всім відома телеведуча, багатодітна мама і хороша господиня Юлія Висоцька з задоволенням розкриває кулінарні секрети і ділиться рецептами млинців на сироватці. Якщо ви хочете прославитися в колі своїх домочадців шеф-кухарем і кондитерським генієм, перед випіканням млинців ознайомтеся з деякими дуже корисними порадами:
Вибираємо свіжу сироватку. Для приготування тіста ми її трохи нагріваємо до температурної позначки в 30-35°.
Щоб млинці вийшли пишніше, яєчні жовтки потрібно збивати окремо від білків.
Юлія Висоцька вважає інакше і додає в теплу сироватку, яйця, цукор-пісок та сіль.
Зловживати кількістю цукрового піску не слід. Його надлишок приведе до того, що млинці вийдуть тугими і забитими.
Хвилюєтеся, що випічка буде несолодка? У вас для цього немає ні найменшого приводу, адже подавати до столу млинці прийнято з джемом, улюбленим варенням, сиропом, згущеним молоком або іншими підсолоджувачами.
Для надання млинцям незвичайного вабливого аромату використовуйте ванілін або мускат.
Хочете здивувати своїх домочадців? Додайте в тісто подрібнені родзинки або цукати.
Борошно обов’язково потрібно просіяти, щоб воно збагатилося киснем. Так млинці вийдуть пористими.
Щоб тісто набуло однорідну консистенцію, ретельно збивайте його міксером або блендером.
Не забуваємо додавати соняшникову рафіновану олію.
Як говорить мудрість, перший млинець завжди комом. Щоб спростувати це висловлювання, можна використовувати сковороду з антипригарним покриттям або ретельно змащувати поверхню чавунного посуду чистим жиром або свіжим салом.
Якщо ви хочете, щоб млинці вийшли пишними, додайте трохи харчової соди, ось тільки гасити її оцтом не потрібно. Цю функцію візьме на себе сироватка.
Ласуємо млинцями: ностальгія за дитинством
Згадайте своє дитинство. Практично кожні вихідні мами або бабусі пригощали нас тоненькими млинцями. Ось тільки різноманітність начинок була мізерною – варення, цукор, вершкове масло або сир. З плином часу з млинців стали готувати справжні кулінарні шедеври: холодні закуски, торти та ін. Сьогодні ми говоримо про те, як спекти млинці на сироватці. Такий рецепт допоможе вам створити свій кондитерський шедевр.
Склад:
1000 мл сироватки;
0,8 кг просіяного високосортного борошна;
3 шт. курячих яєць;
50 г цукру-піску;
щіпка дрібнозернистої солі;
5 ст. л. рафінованої соняшникової олії;
щіпка харчової соди.
Приготування:
Беремо глибоку піалу і вбиваємо в неї курячі яйця.
Додаємо цукор-пісок. Ви можете збільшити кількість цього продукту, проте пам’ятайте, що млинці вийдуть жорсткими.
Для надання млинцям аромату викладаємо в піалу ваніль і починаємо збивати міксером або блендером.
В результаті у нас повинна вийти пінна маса.
Далі виливаємо в піалу сироватку і додаємо відразу ж харчову соду.
Знову використовуючи міксер або блендер, збиваємо суміш до однорідності.
Тепер додаємо секретний інгредієнт – соняшникову рафінованау олію. Так млинці не будуть прилипати до поверхні сковороди при випіканні.
Поступово починаємо вводити в рідку основу просіяне високосортне борошно.
Починаємо вимішувати тісто. Спочатку використовуємо ложку або лопатку, а потім доводимо тісто до однорідної консистенції віночком, блендером або міксером.
Добре нагріваємо сковороду.
Беремо ополоник і з його допомогою виливаємо порційно тісто на сковороду.
Обсмажуємо млинці рівномірно з обох сторін. Вони повинні бути золотистими, тоненькими, пористими і апетитними.
Спрощений рецепт млинців
Якщо з тієї чи іншої причини ви не вітаєте в своєму раціоні курячі яйця, то будете намагатися виключати цей продукт з приготованих страв. А як же бути з випічкою? Ми пропонуємо вам приготувати млинці на сироватці без яєць. Вам потрібно буде узяти мінімум продуктів і постояти біля плити не більше 20 хвилин. А результат вас приємно здивує: вишукані, ажурні, тоненькі та напрочуд смачні млинці будуть радувати своїм ароматом.
Склад:
0,6 л сироватки;
1 ст. л. рафінованої соняшникової олії;
0,3 кг просіяного високосортного борошна;
½ Ч. л. харчової соди;
за смаком цукор-пісок.
Приготування:
Сироватку виливаємо в жароміцний посуд і відправляємо на водяну баню.
Нагріваємо кисломолочний продукт до температурної позначки в 30-35°.
Переливаємо теплу сироватку в глибоку піалу.
Додаємо просіяне борошно.
За допомогою міксера або блендера доводимо суміш до однорідної консистенції.
На наступному етапі додаємо в тісто інгредієнти, які залишилися.
Знову все добре перемішуємо. Запам’ятайте, що грудок бути не повинно.
Розжарюємо сковороду і відправляємо на неї млинці.
Випікаємо з обох боків, поки вони не покриються рівномірною золотистою скоринкою.
Гарячі млинці можна змастити вершковим маслом.
Якщо ви подаєте їх без начинки, то просто викладайте на плоске блюдо.
Ласувати млинцями можна не тільки в період Масниці. Ви можете вибрати для себе оптимальний рецепт і готувати млинці практично щодня. А щоб внести різноманітність в повсякденний раціон, подавайте до столу млинці з начинкою. Гриби, м’ясне філе і копченості, овочі по-корейськи, сир, огірки, свіжі томати, солодощі – і це далеко не весь перелік різноманітних начинок. Приємного апетиту!