Існує понад 140 видів трав’янистої рослини під назвою імбир. Його батьківщина – Схід, а саме південні райони Азії. Зараз його успішно культивують і в країнах Західної Африки, на Ямайці, Барбадосі, в Австралії, Індонезії, Китаї та Індії.
Найбільшою популярністю користується корінь рослини. Завдяки своєму незвичайному зовнішньому вигляду він нагадує фігурки різних форм, – його ще називають рогатим коренем.
В залежності від того, який спосіб попередньої підготовки застосовувався, розрізняють білий (вже промитий і очищений), а також чорний (не піддавався впливу) імбир. Цілюще корінець використовують в молотом або сирому вигляді.
Не менш популярний і маринований імбир. Для цього беруть, як правило, білий корінь, який зберігає в такому вигляді всі лікувальні властивості, і до того ж, набуває надзвичайно пікантний смак.
Треба зауважити, рослина володіє чудовими корисними властивостями, які можна порівняти хіба що з дією женьшеню.
Треба сказати, що харчову цінність і калорійність рослини, замоченого в маринаді, можна оцінити вкрай невисоко. Але це і не має великого значення, так як приготувати маринований імбир варто заради її цілющих властивостей, у тому числі заради його сприяння у скидання зайвих кілограмів.
А використовувати продукт в якості основного інгредієнта з точки зору смакових особливостей немає сенсу.
Для тих, хто підраховує кількість калорій, з’їдених за день, буде цікаво дізнатися, що маринований корінь в 100 г містить лише 51 ккал. При цьому жири становлять трохи більше 0,3 г, білки – 0,2 г, а вуглеводи – 12,5 р.
Рослина надзвичайно цінно завдяки вмісту в ньому великої кількості різних амінокислот (аспарагіну, валіну, триптофану та інших) і органічних кислот (линолиевой, каприлової, олеїнової, нікотинової).
Продукт застосовують для схуднення і лікування ряду захворювань. Скажімо спасибі ефірним маслам, наявність яких дає вражаючий ефект на організм.
Основного речовини зингиберену належить частка в 70% від загального обсягу ефірних масел. Крім того, засіб містить такі компоненти, як гергенол, борнеол, цитраль, камфен і бісаболен.
Маринований імбир хороший для схуднення та оздоровлення також завдяки вітамінів і мінералів у його складі. Насиченість цими елементами вельми велика. Наприклад, в 100г рогатої кореня можна виявити подвійну добову норму магнію, а також близько 11-12 мг заліза при нормі споживання цього мінералу до 15 мг на день.
не Можна забути про кальцій і фосфор. У ті ж 100 г продукту входить половина тієї кількості кальцію (58 мг) і фосфору (74 мг), який потрібно організму для нормального функціонування в добу. Є тут і натрій (32 мг), калій (1,34 мг) і цинк (4,73 мг).
Що стосується інших корисних компонентів, то в рослині можна виявити як вітаміни групи В (В1 – 0,046 мг, В2 – 0,19 мг на 100 г), так і вітаміни А і С (0,015 мг і 12 мг на 100 г відповідно).
Вуглеводи в рослині представлені в першу чергу фруктозою і сахарозою.
Екзотична для наших місць рослина надзвичайно корисно. Воно має унікальні антиоксидантні властивості, уповільнює процеси старіння організму, є сильнодіючим засобом для профілактики онкологічних захворювань.
Нижче список основних лікувальних властивостей, якими володіє замаринований в домашніх умовах імбир:
У наш час добре вивчена не тільки користь, але і шкоду маринованого імбиру. Перш ніж використовувати рецепти приготування диво-засоби, переконайтеся, що у вас немає протипоказань до його застосування.
Продукт може принести шкоду людині при наявності таких проблем зі здоров’ям:
Коли ви використовуєте приправу, пам’ятайте, що вона має сильну дію на всі системи організму, тому зловживати нею не можна навіть здоровим людям. Можна нашкодити собі і викликати пронос, нудоту та інші малоприємні симптоми.
Як замаринувати імбир швидко і легко? Існують найрізноманітніші рецепти приготування маринованого імбиру. Ось лише деякі з них.
Рецепт №1
Вам знадобиться 200 г білого кореня, 1 ч. ложка солі, 3 ч. ложки цукру, 1 ст. ложки винного або рисового оцту, 1 ч. ложка соєвого соусу і півлітра води.
Очистіть шкірку і наріжте корінь з допомогою овочечистки, залийте його водою і закип’ятити. Потрібно дати рідини охолонути. Потім змішайте соєвий соус, сіль, цукор і оцет.
Приготовленим маринадом залийте продукт і почекайте, поки він настоїться протягом трьох днів. Зберігайте цілющий засіб в холодильнику.
Рецепт №2
Візьміть півкіло імбиру і тоненько наріжте. Закип’ятіть в каструлі два літри води, додавши 1 чайну ложку солі. Даними заливають розсолом корінь на 5 хвилин для додання їй м’якості, а потім зливають, залишивши половину склянки для маринаду.
В цей об’єм води доливають оцет (1 склянку) і 3,5 ст. ложки цукру. Нарізаний і ошпарений продукт покладіть в скляну посуд, залийте маринадом і відправте в холодильник. На наступний день він вже готовий до вживання.
Тепер ви знаєте, якими чарівними властивостями володіє маринований імбир. Як бачимо, приготувати його дуже просто, а користь імбиру незаперечна.
За допомогою чудо-продукту ви зможете схуднути, нормалізувати обмін речовин, вивести шлаки, отримає заряд бадьорості і сил. Приємного апетиту!