Я думаю, всі люблять соковиті, манти. Я пам’ятаю їх смак з дитинства. Зазвичай приводом для їхнього готування було якесь свято, наприклад, новий рік. І зараз манти займають одне з перших місць у раціоні нашої сім’ї. Рецепт досить простий.
Для приготування нам знадобиться:
Фарш:
Тісто:
Замішуємо тісто . Висипаємо борошно гіркою. Робимо в ній поглиблення, розбиваємо туди яйця і наливаємо теплої води, солимо. Вода повинна бути теплою, але, ні в якому разі не гарячою. Замішуємо, до отримання однорідної маси без грудочок. Тісто має вийти туге. Накриваємо тарілочкою і залишаємо на 20-30 хвилин.
Готуємо фарш. Я віддаю перевагу фарш саме змішаний, з свинини і яловичини. Він виходить не жирний, але і не сухий. М’ясо миємо і прибираємо з нього плівочки, сухожилля. Перекручуємо на м’ясорубці, додаємо цибулини, зелень. Солимо, перчимо, змішуємо все до однорідної маси. Фарш готовий!
Після того, як тісто постояло, робимо з нього невеликі ковбаски, але так, щоб вони не були занадто тонкими, і нарізаємо їх на часточки. Часточки обвалюємо в борошні і розгортаємо в кружечки. Кружечки повинні вийти приблизно діаметром 10 див, і не занадто тонкими. Інакше манти будуть рватися.
Потім в наші кружечки ми викладаємо м’ясо. Краще робити це виделкою, принаймні зручніше. Не варто перестаратися з м’ясом, і класти його занадто багато. Грудочки в 4 див. буде достатньо.
Тепер найцікавіше, складаємо конвертики. Беремо серединки протилежних країв, слепляем їх тривалістю приблизно 4 див. З’єднуємо інші протилежні краю з початком отриманого шва. Повинен вийти квадрат з вушками.
Тепер ці вушка з’єднуємо з протилежним. Вийшли акуратні круглі манти.
Вийшли манти, краще на якийсь час покласти в морозильну камеру, для того, щоб вони схопилися. Якщо є функція швидкої заморозки це взагалі відмінно. Потім варимо манти 35 – 40 хвилин. Можна використовувати манто варіння, мульти варіння, я готую манти в пароварці. Ну ось, соковиті, ніжні, з манти готові! Приємного апетиту!