Хоча б раз у житті кожен з нас пробував макарони по-флотськи з тушонкою. Незважаючи на свою назву, ця страва не має нічого спільного з флотом і моряками. Поєднання макаронних виробів з м’ясом подарує вражаючу, неймовірно смачну, просту і поживну страву.
Готуємо страву по-флотськи, дотримуючись традиції
Багато починаючих господинь цікавляться, як готувати макарони по-флотськи з тушонкою. Приготування цієї страви займає лічені хвилини, а її післясмак і гастрономічне задоволення не залишать ваших домочадців ще дуже довго.
Існує думка, що макарони по-флотськи придумали матроси, які по кілька місяців перебували у плаванні. Однак професійні кулінари і історики цей факт спростовують. Крім назви, ця страва не має нічого спільного з флотом.
Вперше спроби змішати макаронні вироби з різними сортами м’яса були зроблені ще в повоєнні роки, коли дефіцит продуктів, на жаль, був нормою. А ось пшениці було вдосталь, і з неї виготовлялися макаронні вироби. Господині старалися придумувати нові поживні і недорогі страви. Ось так і з’явилися макарони по-флотськи. На сьогоднішній день ця страва також популярна серед сучасних господинь. Вона прекрасно підійде для повноцінного ситного обіду або вечері.
Перш ніж ми поговоримо про те, як приготувати макарони по-флотськи з тушонкою, давайте вивчимо кілька кулінарних секретів:
- Для приготування цієї страви можна вибирати спагеті або макарони будь-якої форми.
- Вибирайте тільки якісний продукт, бажано з твердих пшеничних сортів.
- Попередньо макарони відварюють до повної готовності в підсоленій відфільтрованій воді.
- Відварені макарони необхідно промити холодною водою, щоб вони зберегли свою текстуру і форму.
- Витримуємо відварені макарони в друшляку, поки повністю не позбудемося від зайвої рідини.
- Щоб макаронні вироби не злипалися, можна додати трохи соняшникової рафінованої олії або вершкового масла.
- На швидку руку простіше приготувати макарони по-флотськи з тушонкою.
- Рекомендується вибирати тушковане м’ясо без кістки, її попередньо витягують з банки і добре розминають виделкою або подрібнюють ножем.
- Надати додаткову соковитість і смак макаронам по-флотськи допоможуть пасеровані овочі – цибуля та морква.
- Тушонку також обсмажують з овочами, щоб повністю розтопився жир.
- Потім відварені макарони змішують з приготованою заправкою і подають до столу.
- Для приготування пікантної страви макарони можна приправити томатною пастою або пюре зі свіжих помідорів, вершковим або сирним соусом, зеленню, солодким болгарським перцем.
- Додайте за смаком приправи і прянощі, які будуть добре поєднуватися з тушонкою і вареними макаронами.
Класика кулінарного жанру
Як ви вже зрозуміли, сьогодні ми готуємо макарони по-флотськи. Рецепт з тушонкою дозволить вам за лічені хвилини приготувати вишукану, смачну, поживну і неймовірно смачну страву. Професійні кулінари рекомендують вибирати тушковану свинину чи яловичину. Підійде і м’ясо птиці, головне, щоб в ньому не було дрібних кісток. А якщо все-таки в тушонці є кістки, добре прогрійте її на сковороді, і тоді вони легко розімнутися виделкою.
Склад:
- 0,6 кг макаронних виробів;
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 1 морква;
- 1 банка тушкованої яловичини;
- приправи та прянощі – за смаком.
Приготування:
- Звичним для нас способом відварюємо макаронні вироби.
- Потім викладаємо їх у друшляк, добре промиваємо і додаємо трохи рослинної олії.
- Очищаємо цибулю від лушпиння, а моркву від шкірки.
- Шаткуємо цибулю дрібними кубиками, моркву бажано подрібнити на тертці.
- Відкриваємо банку з тушкованою яловичиною і викладаємо вміст в окрему піалу.
- Ножем або виделкою подрібнюємо шматки тушонки в довільному порядку.
- У сковороді нагріваємо соняшникову рафіновану олію і відправляємо в неї підготовлені овочі.
- Пасеруємо цибулю і моркву до повної готовності.
- Тепер до пасерованих овочей додаємо тушковану яловичину і все добре перемішуємо.
- Через 2-3 хвилини додаємо в сковороду томатну пасту. Можна використовувати пюре зі свіжих помідорів.
- Ще раз все гарненько перемішуємо до утворення маси однорідної консистенції.
- Викладаємо відварені макарони в товстостінний посуд, додаємо приготовану заправку.
- Все ретельно перемішуємо і заправляємо спеціями і прянощами.
Якщо у вас є мультиварка
Можна приготувати дуже смачні макарони по-флотськи з тушонкою в мультиварці. Цей кухонний прилад дозволяє господаркам заощадити час. А поки страва готується до вечері, ви можете зайнятися своїми справами. Обов’язково врахуйте функціональні можливості вашої мультиварки, а також вивчіть перелік режимів. Найчастіше для приготування макаронів використовують програму «Плов» або «Тушкування».
Склад:
- 0,4 кг макаронних виробів;
- 4 склянки відфільтрованої води;
- 1 банка тушкованої свинини або яловичини;
- сіль, зелень і прянощі – за смаком;
- помідори сорту черрі – за смаком.
Приготування:
- Відкриваємо банку тушонки і викладаємо її вміст в окрему піалу. Ретельно розминаємо її виделкою.
- Викладаємо тушонку в контейнер мультиварки.
- Зверху рівномірним шаром викладаємо сирі макаронні вироби.
- Заливаємо все відфільтрованої водою. За смаком додаємо кухонну дрібнозернисту сіль.
- Закриваємо кришку мультиварки і виставляємо програмний режим «Тушкування», «Плов» або «Мультиповар».
- Таймер ставимо на 30 хвилин.
- Після закінчення цього часу додаємо в макарони по-флотськи прянощі.
- Перед подачею на стіл прикрашаємо страву помідорами сорту черрі і подрібненою зеленню.
Для надання макаронам по-флотськи вишуканого смаку в готову страву можна додати сир твердого сорту. У такому разі макарони треба тушкувати в закритому посуді, щоб сир розплавився. За аналогією готуються макарони по-флотськи з фаршем, але сире м’ясо попередньо потрібно піддати термічній обробці. Подобається гра фарб і гострі відчуття? Додайте в блюдо різні сорти перцю і прянощів. Приємного апетиту!