Хоча б раз у житті кожен з нас пробував макарони по-флотськи з тушонкою. Незважаючи на свою назву, ця страва не має нічого спільного з флотом і моряками. Поєднання макаронних виробів з м’ясом подарує вражаючу, неймовірно смачну, просту і поживну страву.

Готуємо страву по-флотськи, дотримуючись традиції

Багато починаючих господинь цікавляться, як готувати макарони по-флотськи з тушонкою. Приготування цієї страви займає лічені хвилини, а її післясмак і гастрономічне задоволення не залишать ваших домочадців ще дуже довго.

Приготування макаронів по-флотськи

Існує думка, що макарони по-флотськи придумали матроси, які по кілька місяців перебували у плаванні. Однак професійні кулінари і історики цей факт спростовують. Крім назви, ця страва не має нічого спільного з флотом.

Вперше спроби змішати макаронні вироби з різними сортами м’яса були зроблені ще в повоєнні роки, коли дефіцит продуктів, на жаль, був нормою. А ось пшениці було вдосталь, і з неї виготовлялися макаронні вироби. Господині старалися придумувати нові поживні і недорогі страви. Ось так і з’явилися макарони по-флотськи. На сьогоднішній день ця страва також популярна серед сучасних господинь. Вона прекрасно підійде для повноцінного ситного обіду або вечері.

Перш ніж ми поговоримо про те, як приготувати макарони по-флотськи з тушонкою, давайте вивчимо кілька кулінарних секретів:

  • Для приготування цієї страви можна вибирати спагеті або макарони будь-якої форми.
  • Вибирайте тільки якісний продукт, бажано з твердих пшеничних сортів.
  • Попередньо макарони відварюють до повної готовності в підсоленій відфільтрованій воді.
  • Відварені макарони необхідно промити холодною водою, щоб вони зберегли свою текстуру і форму.
  • Витримуємо відварені макарони в друшляку, поки повністю не позбудемося від зайвої рідини.
  • Щоб макаронні вироби не злипалися, можна додати трохи соняшникової рафінованої олії або вершкового масла.
  • На швидку руку простіше приготувати макарони по-флотськи з тушонкою.
  • Рекомендується вибирати тушковане м’ясо без кістки, її попередньо витягують з банки і добре розминають виделкою або подрібнюють ножем.
  • Надати додаткову соковитість і смак макаронам по-флотськи допоможуть пасеровані овочі – цибуля та морква.
  • Тушонку також обсмажують з овочами, щоб повністю розтопився жир.
  • Потім відварені макарони змішують з приготованою заправкою і подають до столу.
  • Для приготування пікантної страви макарони можна приправити томатною пастою або пюре зі свіжих помідорів, вершковим або сирним соусом, зеленню, солодким болгарським перцем.
  • Додайте за смаком приправи і прянощі, які будуть добре поєднуватися з тушонкою і вареними макаронами.

Класика кулінарного жанру

Як ви вже зрозуміли, сьогодні ми готуємо макарони по-флотськи. Рецепт з тушонкою дозволить вам за лічені хвилини приготувати вишукану, смачну, поживну і неймовірно смачну страву. Професійні кулінари рекомендують вибирати тушковану свинину чи яловичину. Підійде і м’ясо птиці, головне, щоб в ньому не було дрібних кісток. А якщо все-таки в тушонці є кістки, добре прогрійте її на сковороді, і тоді вони легко розімнутися виделкою.

Склад:

  • класичні макарони по-флотськи з тушонкою0,6 кг макаронних виробів;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 1 морква;
  • 1 банка тушкованої яловичини;
  • приправи та прянощі – за смаком.

Приготування:

  • Звичним для нас способом відварюємо макаронні вироби.
  • Потім викладаємо їх у друшляк, добре промиваємо і додаємо трохи рослинної олії.
  • Очищаємо цибулю від лушпиння, а моркву від шкірки.
  • Шаткуємо цибулю дрібними кубиками, моркву бажано подрібнити на тертці.
  • Відкриваємо банку з тушкованою яловичиною і викладаємо вміст в окрему піалу.
  • Ножем або виделкою подрібнюємо шматки тушонки в довільному порядку.
  • У сковороді нагріваємо соняшникову рафіновану олію і відправляємо в неї підготовлені овочі.
  • Пасеруємо цибулю і моркву до повної готовності.
  • Тепер до пасерованих овочей додаємо тушковану яловичину і все добре перемішуємо.
  • Через 2-3 хвилини додаємо в сковороду томатну пасту. Можна використовувати пюре зі свіжих помідорів.
  • Ще раз все гарненько перемішуємо до утворення маси однорідної консистенції.
  • Викладаємо відварені макарони в товстостінний посуд, додаємо приготовану заправку.
  • Все ретельно перемішуємо і заправляємо спеціями і прянощами.

Якщо у вас є мультиварка

Можна приготувати дуже смачні макарони по-флотськи з тушонкою в мультиварці. Цей кухонний прилад дозволяє господаркам заощадити час. А поки страва готується до вечері, ви можете зайнятися своїми справами. Обов’язково врахуйте функціональні можливості вашої мультиварки, а також вивчіть перелік режимів. Найчастіше для приготування макаронів використовують програму «Плов» або «Тушкування».

Склад:

  • макарони по-флотськи з тушонкою в мультиварці0,4 кг макаронних виробів;
  • 4 склянки відфільтрованої води;
  • 1 банка тушкованої свинини або яловичини;
  • сіль, зелень і прянощі – за смаком;
  • помідори сорту черрі – за смаком.

Приготування:

  • Відкриваємо банку тушонки і викладаємо її вміст в окрему піалу. Ретельно розминаємо її виделкою.
  • Викладаємо тушонку в контейнер мультиварки.
  • Зверху рівномірним шаром викладаємо сирі макаронні вироби.
  • Заливаємо все відфільтрованої водою. За смаком додаємо кухонну дрібнозернисту сіль.
  • Закриваємо кришку мультиварки і виставляємо програмний режим «Тушкування», «Плов» або «Мультиповар».
  • Таймер ставимо на 30 хвилин.
  • Після закінчення цього часу додаємо в макарони по-флотськи прянощі.
  • Перед подачею на стіл прикрашаємо страву помідорами сорту черрі і подрібненою зеленню.

Для надання макаронам по-флотськи вишуканого смаку в готову страву можна додати сир твердого сорту. У такому разі макарони треба тушкувати в закритому посуді, щоб сир розплавився. За аналогією готуються макарони по-флотськи з фаршем, але сире м’ясо попередньо потрібно піддати термічній обробці. Подобається гра фарб і гострі відчуття? Додайте в блюдо різні сорти перцю і прянощів. Приємного апетиту!