Ледачі відбивні з курячого філе з крохмалем і вафлями
Мабуть, складно знайти більш економічну, просту в приготуванні і смачну страву, ніж ліниві відбивні з курячого філе. Вишуканий смак м’яса можна доповнити зеленню, сиром, грибочками та улюбленими спеціями. Готувати таку страву – суцільне задоволення, а добірка наших рецептів допоможе вам у цьому.
Ледачі відбивні з курячого філе на швидку руку
Курячі відбивні краще подавати гарячими з картоплею, будь кашею або овочевим салатом. Попередньо посипте їх подрібненою зеленню, і страва заграє яскравими смаковими фарбами.
Склад:
- 700-800 г м’яса курки;
- 2 яйця;
- 3-4 ст. л. майонезу;
- 3 ст. л. борошна;
- очищена олія рослинна;
- кухонна сіль;
- купаж приправ і спецій.
Приготування:
- М’ясо курки промиваємо і обсушуємо. Нарізаємо філе маленькими кубиками.
Порада: нарізати філе потрібно поперек волокон, ми ж не хочемо отримати безформну масу, яка розповзається по сковороді.
- Збиваємо яйця і змішуємо їх зі шматочками філе.
- Додаємо просіяне борошно, майонез, солимо отриману масу і приправляємо спеціями. Гарненько перемішуємо.
- Нагріваємо олію і викладаємо столовою ложкою на сковороду фарш, формуючи оладки.
- Обсмажуємо відбивні по п’ять-шість хвилин з кожного боку.
- Подаємо до столу, прикрасивши страву гілочками зелені.
Готуємо швидку, смачну і ситну вечерю
А тепер приготуємо ледачі відбивні з курячого філе з крохмалем. Відмінність цього рецепту в тому, що філе потрібно подрібнити у фарш. Відбивні вийдуть ніжними і неймовірно соковитими.
Порада: щоб полегшити собі завдання і заощадити дорогоцінний час, використовуйте готовий охолоджений фарш.
Склад:
- 0,5-0,6 кг фаршу курячого;
- 3 яйця;
- цибуля;
- 1-2 ст. л. крохмалю;
- кухонна сіль;
- високосортне борошно;
- перчик мелений чорний;
- очищена олія рослинна.
Приготування:
- Фарш розминаємо виделкою.
- Цибулину очищаємо, подрібнюємо через м’ясорубку, додаємо у фарш.
- Додаємо крохмаль, солимо і перчимо наш фарш, добре перемішуємо. До речі, оскільки ми будемо панірувати відбивні, крохмаль можна і не додавати.
- Підготуємо яйця: взіб’ємо їх віночком в глибокій мисочці.
- В окремий посуд просіваємо борошно.
Кулінарний секрет: для додання відбивним неповторного аромату додайте в борошно за смаком улюблені спеції.
- Руки змочуємо злегка водою і формуємо з курячого фаршу тонкі відбивні. Викладаємо їх по черзі в просіяне борошно і з усіх сторін обвалюємо.
- Яйця збиваємо в окремій мисці. Акуратно перекладаємо відбивні в яєчну масу, а потім відправляємо в розігріту сковорідку. Не забуваємо додати масло рослинне.
- Обсмажуємо відбивні з обох боків, поки вони не покриються апетитною рум’яною скоринкою.
Незвичайні відбивні з простих інгредієнтів
Ледачі відбивні з фаршу з вафлями сміливо можна включити у святкове меню. Заздалегідь запасіться невеликими круглими вафлями. А якщо таких під рукою не виявилося, наріжте великі вафельні коржі квадратиками. Щоб урізноманітнити смак відбивних, можна додати у фарш пасеровану моркву і смажені грибочки.
Склад:
- упаковка вафельних коржів;
- 0,5 кг курячого філе;
- цибуля;
- 3 яйця;
- 4-5 ст. л. просіяного борошна;
- 1-2 зубчики часнику;
- 100 г свіжого сала;
- сіль;
- перчик мелений чорний;
- очищена олія рослинна.
Приготування:
- Філе промиваємо і обсушуємо. Нарізаємо м’ясо і сало невеликими шматочками і викладаємо в ємність для блендера.
- Цибулину і часникові зубчики очищаємо, шаткуємо й додаємо в чашу блендера. Додаємо за смаком сіль і перчик.
- Подрібнюємо інгредієнти до консистенції фаршу.
- Тепер вафельний корж змащуємо фаршем. Намагаємося наносити його рівномірно.
- Накриваємо фарш другим коржиком і легенько придавлюємо, щоб вони склеїлися.
- Формуємо за аналогією всі відбивні.
- Вбиваємо яйця в окрему миску, солимо і перчимо. Збиваємо їх віночком до однорідності.
- Вимочуємо відбивні по черзі в яєчному клярі і відправляємо в сковороду з рослинною олією.
- Смажимо відбивні з кожного боку, поки вони не придбають красивий світло-коричневий відтінок.
- Наші готові відбивні. Прикрашаємо їх гілочками свіжої зелені і подаємо до столу.
Соковиті і ніжні курячі оладки
Ледачі відбивні, приготовані за цим рецептом, багато господинь називають оладками. Вони виходять настільки соковитими і ніжними, що миттю зникають з тарілки.
Склад:
- 1 кг філе курки;
- 2-3 ст. л. майонезу або сметани;
- 3 ст. л. просіяного борошна;
- цибулина;
- 1 скл. молока;
- сіль;
- купаж спецій;
- олія рафінована соняшникова.
Приготування:
- Підготуємо філе: промиваємо його, звільнюємо від плівки і дрібненько нарізаємо. Тут працює просте правило: чим дрібніші шматочки, тим смачніше відбивні.
- Цибулину подрібнюємо і з’єднуємо з філе.
- Додаємо сметану або майонез, солимо і приправляємо спеціями. Вводимо просіяне борошно і молоко.
- Перемішуємо отриману масу. Її консистенція повинна нагадувати тісто для оладок. Якщо потрібно, додайте ще трохи просіяного борошна.
- Обсмажуємо відбивні на рафінованій соняшниковій олії, викладаючи їх в сковороду ложкою, як оладки. Вони повинні бути плоскими, або інакше м’ясо залишиться сируватим, або тісто пригорить.
- Ось такі оладки з курячого філе у нас вийшли.
Підказки у допомогу починаючим господиням:
- Перед тим як смажити відбивні, куряче філе можна замаринувати в соєвому соусі або лимонному свіжовіджатому соку.
- Золоте правило смачних відбивних – їх потрібно обсмажувати тільки в клярі.
- Викладаємо відбивні в розігріту олію рослинну. В іншому випадку кляр буде, як кажуть, сповзати, а м’ясо пригорить.
- При смаженні не шкодуйте олії, щоб відбивні не пригоріли.
- Щоб відбивні мали більш ніжний смак, покладіть сметану замість майонезу.
- Подавайте курячі відбивні з часниково-сметанним або томатним соусом.
Ледачі відбивні з м’яса курки – дієтична і неймовірно смачна страва. А процес їх приготування не займає більше 40 хвилин. Сподіваємося, що запропоновані рецепти займуть гідне місце у вашій кухонної книзі. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!