Курячі відбивні в духовці: найсмачніші рецепти
Щодня перед кожною берегинею домашнього вогнища стоїть серйозна задача: чим пригощати домочадців? Якщо вчора у вас були котлети з гарніром, салат або суп, то сьогодні можна приготувати курячі відбивні в духовці. Біле м’ясо до сьогоднішнього дня вважається їжею богів і знаті.
Вирушаємо в подорож по кулінарній країні
Філе курки користується попитом серед сучасних господинь. Таке м’ясо швидко готується і вважається низькокалорійним. Скільки страв можна приготувати з курячої грудки? Мабуть, їх кількість неможливо порахувати. Господині роблять рулети, котлети, пальчики, тефтелі, фрикадельки, печеню і т. п. А як щодо курячих відбивних в духовці з помідорами? Ця страва виходить вишуканою, пікантною і дуже соковитою. Повірте: домочадці і гості не поскупляться на похвали і неодмінно попросять добавки.
Професійні кулінари кажуть, що приготування дуже смачної і ароматної відбивної з курячого філе має свої секрети. Сьогодні ми розкриваємо всі карти і ділимося корисними порадами:
- Для приготування відбивних краще вибирати охолоджене філе птиці.
- Нарізати філе курки потрібно брусочками не тонше 1 см, а потім відбивати.
- Щоб не руйнувати текстуру м’ясних волокон, філе ріжуть впоперек, а відбивають молотком, накривши шматки м’яса плівкою для харчових продуктів.
- До речі, відбивати філе курки краще на пластиковій або скляній дошці, оскільки дерев’яна основа буде вбирати в себе сік м’яса.
- Як відомо, грудка характеризується своєю сухістю, а щоб надати додаткову соковитість філе птиці, краще всього готувати курячі відбивні в клярі в духовці.
- Складний кляр готувати не потрібно. Візьміть для панірування просіяне борошно, сухарі, подрібнений до консистенції крихти солоний крекер або манну крупу.
- Якщо ви хочете приготувати пікантну страву, замочіть м’ясо птиці в маринаді. Найпопулярнішими вважаються сметанний, соєвий, томатний соус.
- Філе курки можна вимочити протягом 120 хвилин в кефірі. В результаті ви отримаєте не тільки соковиті, але і дуже ароматні відбивні з вершковим смаком.
- Ви можете використовувати будь-які приправи і прянощі. Також у відбивні додають ананас, мариновані гриби, зелень, томати, картоплю тощо.
- Секрет приготування м’яких і смачних відбивних криється в сирній скоринці. Без цього компоненту просто неможливо запекти курячу грудку.
- Щоб зберегти соковитість страви, в процесі випікання накривайте жаростійку форму зверху фольгою.
- Щоб надати філе курки додатковий м’який смак і соковитість, заздалегідь нашпигуйте відбивні розм’якшеним вершковим маслом.
Внесемо різноманітність у домашнє меню
Сьогодні ми разом з вами будемо готувати курячі відбивні в духовці. Рецепт наочно продемонструє весь процес покроково. Відбивні, приготовані таким способом, можна подавати як до повсякденного, так і до святкового столу. Щоб м’ясо птиці було ароматним, обов’язково використовуйте купаж різних спецій. Якщо ви не можете правильно змішувати прянощі, візьміть вже готову приправу для курки.
Склад:
- 1 кг філе курки;
- 100 г сиру твердого сорту;
- 50 мл столового майонезу;
- перцева суміш і сіль – за смаком;
- 2-3 шт. свіжих томатів;
- 1 пучок зелені.
Приготування:
- Філе курки розморожуємо, промиваємо, видаляємо плівку і прожилки.
- Ріжемо філе на порційні шматки упоперек волокон.
- Накриваємо кожен шматок плівкою для харчових продуктів і злегка відбиваємо.
- Сильно відбивати грудку, не можна, оскільки м’ясо стане тонким, а також на ньому можуть з’явитися розриви.
- За своїм смаком солимо і перчимо кожну відбивну.
- Тепер беремо жароміцну форму, її дно устеляємо пекарським папером.
- Заготовки відбивних викладаємо рівномірним шаром на дно жароміцного посуду.
- Кожен шматок рясно змащуємо столовим майонезом. Ви можете зробити майонезну сіточку або розподілити продукт по поверхні відбивних ложкою.
- Свіжі томати ретельно промиваємо, просушуємо і нарізаємо у формі кілець.
- Розкладаємо подрібнені томати по поверхні філе курки.
- Будь-яку зелень, обрану на свій смак, промиваємо і просушуємо.
- Шаткуємо зелень ножем.
- Рівномірним шаром викладаємо подрібнену зелень в жароміцний посуд поверх томатів.
- На тертці дрібного калібру натираємо сир твердого сорту.
- Сирною масою посипаємо відбивні.
- Щоб зберегти соковитість і аромат відбивних, жароміцний посуд зверху щільно закриваємо фольгою.
- Відправляємо деко в жарову шафу на 35-40 хвилин.
- Оптимальний температурний режим для приготування відбивних становить 180°.
- За 5-7 хвилин до закінчення випікання акуратно знімаємо фольгу і даємо сиру підрум’янитися.
- Вишукані відбивні з соковитими томатами під сирною скоринкою можна подавати до столу.
Насолода для гурмана
Багато хто з нас любить експериментувати і поєднувати різні інгредієнти, які на перший погляд здаються непоєднуваними. У кулінарному світі кілька десятиліть тому з’явилася традиція запікати м’ясо з ананасами. Якщо ви шукали вишуканий рецепт курячої відбивної в духовці, то вже знайшли свій маленький скарб. Сьогодні ми будемо готувати відбивні зі шматочками ананасів. Саме сік цього екзотичного фрукту надасть філе курки неповторного смаку і м’якості.
Склад:
- 1 кг філе курки;
- 200 г сиру твердого сорту;
- консервовані ананаси;
- за смаком приправи, прянощі і сіль;
- 5 ст. л. майонезу або сметани.
Приготування:
- Філе курки готуємо так, як описано в попередньому рецепті.
- Злегка відбиваємо м’ясні шматки, не забуваємо їх накрити плівкою для харчових продуктів.
- Для випікання ми можемо використовувати скляний жароміцний посуд або деко.
- Якщо ви запікаєте відбивні на деку, то його дно рекомендується застеляти пергаментом.
- Викладаємо в посуд філе курки.
- Приправляємо його сіллю і прянощами.
- Зверху викладаємо шматочки ананасів. Ви можете використовувати консервований продукт у формі кілець або брусочків.
- Поливаємо ці шари столовим майонезом.
- В кінці приправляємо страву тертим сиром твердого сорту.
- У такому вигляді відправляємо відбивні у жарову шафу, нагріту до температурного порогу в 180°.
- Запікаємо відбивні протягом 40 хвилин.
- При бажанні поверх ананаса можна викладати подрібнену цибулю, в тому числі і мариновану.
Філе курки доступно всім без винятку. Цей продукт має невисоку вартість, до того ж з нього можна приготувати безліч різноманітних страв. Не переставайте дивувати своїх близьких кулінарними новинками. Відбивні з курки можна подавати до столу з овочевим або злаковим гарніром. Відмінно поєднуються відбивні з італійською пастою. Приємного апетиту!
Дуже хороший сайт. Хоч він призначений для жінок, мені теж дуже цікавий розділ рецептів кулінарії. Дякую за чудову інформацію. Удачі Вам у просуванні.