Щодня перед кожною берегинею домашнього вогнища стоїть серйозна задача: чим пригощати домочадців? Якщо вчора у вас були котлети з гарніром, салат або суп, то сьогодні можна приготувати курячі відбивні в духовці. Біле м’ясо до сьогоднішнього дня вважається їжею богів і знаті.

Вирушаємо в подорож по кулінарній країні

Філе курки користується попитом серед сучасних господинь. Таке м’ясо швидко готується і вважається низькокалорійним. Скільки страв можна приготувати з курячої грудки? Мабуть, їх кількість неможливо порахувати. Господині роблять рулети, котлети, пальчики, тефтелі, фрикадельки, печеню і т. п. А як щодо курячих відбивних в духовці з помідорами? Ця страва виходить вишуканою, пікантною і дуже соковитою. Повірте: домочадці і гості не поскупляться на похвали і неодмінно попросять добавки.

відбивна з курячого філе

Професійні кулінари кажуть, що приготування дуже смачної і ароматної відбивної з курячого філе має свої секрети. Сьогодні ми розкриваємо всі карти і ділимося корисними порадами:

  • Для приготування відбивних краще вибирати охолоджене філе птиці.
  • Нарізати філе курки потрібно брусочками не тонше 1 см, а потім відбивати.
  • Щоб не руйнувати текстуру м’ясних волокон, філе ріжуть впоперек, а відбивають молотком, накривши шматки м’яса плівкою для харчових продуктів.
  • До речі, відбивати філе курки краще на пластиковій або скляній дошці, оскільки дерев’яна основа буде вбирати в себе сік м’яса.
  • Як відомо, грудка характеризується своєю сухістю, а щоб надати додаткову соковитість філе птиці, краще всього готувати курячі відбивні в клярі в духовці.
  • Складний кляр готувати не потрібно. Візьміть для панірування просіяне борошно, сухарі, подрібнений до консистенції крихти солоний крекер або манну крупу.
  • Якщо ви хочете приготувати пікантну страву, замочіть м’ясо птиці в маринаді. Найпопулярнішими вважаються сметанний, соєвий, томатний соус.
  • Філе курки можна вимочити протягом 120 хвилин в кефірі. В результаті ви отримаєте не тільки соковиті, але і дуже ароматні відбивні з вершковим смаком.
  • Ви можете використовувати будь-які приправи і прянощі. Також у відбивні додають ананас, мариновані гриби, зелень, томати, картоплю тощо.
  • Секрет приготування м’яких і смачних відбивних криється в сирній скоринці. Без цього компоненту просто неможливо запекти курячу грудку.
  • Щоб зберегти соковитість страви, в процесі випікання накривайте жаростійку форму зверху фольгою.
  • Щоб надати філе курки додатковий м’який смак і соковитість, заздалегідь нашпигуйте відбивні розм’якшеним вершковим маслом.

Внесемо різноманітність у домашнє меню

Сьогодні ми разом з вами будемо готувати курячі відбивні в духовці. Рецепт наочно продемонструє весь процес покроково. Відбивні, приготовані таким способом, можна подавати як до повсякденного, так і до святкового столу. Щоб м’ясо птиці було ароматним, обов’язково використовуйте купаж різних спецій. Якщо ви не можете правильно змішувати прянощі, візьміть вже готову приправу для курки.

курячі відбивні приготовані в духовці

Склад:

  • 1 кг філе курки;
  • 100 г сиру твердого сорту;
  • 50 мл столового майонезу;
  • перцева суміш і сіль – за смаком;
  • 2-3 шт. свіжих томатів;
  • 1 пучок зелені.

Приготування:

  1. Філе курки розморожуємо, промиваємо, видаляємо плівку і прожилки.
  2. Ріжемо філе на порційні шматки упоперек волокон.
  3. Накриваємо кожен шматок плівкою для харчових продуктів і злегка відбиваємо.
  4. Сильно відбивати грудку, не можна, оскільки м’ясо стане тонким, а також на ньому можуть з’явитися розриви.
  5. За своїм смаком солимо і перчимо кожну відбивну.
  6. Тепер беремо жароміцну форму, її дно устеляємо пекарським папером.
  7. Заготовки відбивних викладаємо рівномірним шаром на дно жароміцного посуду.
  8. Кожен шматок рясно змащуємо столовим майонезом. Ви можете зробити майонезну сіточку або розподілити продукт по поверхні відбивних ложкою.
  9. Свіжі томати ретельно промиваємо, просушуємо і нарізаємо у формі кілець.
  10. Розкладаємо подрібнені томати по поверхні філе курки.
  11. Будь-яку зелень, обрану на свій смак, промиваємо і просушуємо.
  12. Шаткуємо зелень ножем.
  13. Рівномірним шаром викладаємо подрібнену зелень в жароміцний посуд поверх томатів.
  14. На тертці дрібного калібру натираємо сир твердого сорту.
  15. Сирною масою посипаємо відбивні.
  16. Щоб зберегти соковитість і аромат відбивних, жароміцний посуд зверху щільно закриваємо фольгою.
  17. Відправляємо деко в жарову шафу на 35-40 хвилин.
  18. Оптимальний температурний режим для приготування відбивних становить 180°.
  19. За 5-7 хвилин до закінчення випікання акуратно знімаємо фольгу і даємо сиру підрум’янитися.
  20. Вишукані відбивні з соковитими томатами під сирною скоринкою можна подавати до столу.

Насолода для гурмана

Багато хто з нас любить експериментувати і поєднувати різні інгредієнти, які на перший погляд здаються непоєднуваними. У кулінарному світі кілька десятиліть тому з’явилася традиція запікати м’ясо з ананасами. Якщо ви шукали вишуканий рецепт курячої відбивної в духовці, то вже знайшли свій маленький скарб. Сьогодні ми будемо готувати відбивні зі шматочками ананасів. Саме сік цього екзотичного фрукту надасть філе курки неповторного смаку і м’якості.

Курячі відбивні з картоплею

Склад:

  • 1 кг філе курки;
  • 200 г сиру твердого сорту;
  • консервовані ананаси;
  • за смаком приправи, прянощі і сіль;
  • 5 ст. л. майонезу або сметани.

Приготування:

  1. Філе курки готуємо так, як описано в попередньому рецепті.
  2. Злегка відбиваємо м’ясні шматки, не забуваємо їх накрити плівкою для харчових продуктів.
  3. Для випікання ми можемо використовувати скляний жароміцний посуд або деко.
  4. Якщо ви запікаєте відбивні на деку, то його дно рекомендується застеляти пергаментом.
  5. Викладаємо в посуд філе курки.
  6. Приправляємо його сіллю і прянощами.
  7. Зверху викладаємо шматочки ананасів. Ви можете використовувати консервований продукт у формі кілець або брусочків.
  8. Поливаємо ці шари столовим майонезом.
  9. В кінці приправляємо страву тертим сиром твердого сорту.
  10. У такому вигляді відправляємо відбивні у жарову шафу, нагріту до температурного порогу в 180°.
  11. Запікаємо відбивні протягом 40 хвилин.
  12. При бажанні поверх ананаса можна викладати подрібнену цибулю, в тому числі і мариновану.

Філе курки доступно всім без винятку. Цей продукт має невисоку вартість, до того ж з нього можна приготувати безліч різноманітних страв. Не переставайте дивувати своїх близьких кулінарними новинками. Відбивні з курки можна подавати до столу з овочевим або злаковим гарніром. Відмінно поєднуються відбивні з італійською пастою. Приємного апетиту!