Курячі крильця в клярі на сковороді: смачні рецепти
Як приготувати курячі крильця, щоб вони були хрусткими, і соковитими? В цьому нам допоможе кляр. Існує безліч варіантів його приготування – від простих до хитромудрих. Давайте розглянемо кращі з них. Отже, сьогодні у нас на вечерю – курячі крильця в клярі.
Простий рецепт дуже смачних смажених крилець
Курячі крильця в клярі на сковороді прийдуть на допомогу, коли потрібно на швидку руку приготувати смачний обід або вечерю. Ми почнемо, мабуть, з самого простого і безпрограшного варіанту – зробимо подвійний кляр з яєчно-сметанної суміші і борошна.
Склад:
7-8 шт. курячих крилець;
2-3 яйця;
1 скл. просіяного борошна;
50 мл сметани;
олія рафінована;
купаж спецій;
1 ст. л. гірчиці;
2-3 часникових зубчики;
сіль.
Приготування:
Крила промиваємо й обсушуємо. Натираємо м’ясо улюбленими спеціями і сіллю. Відрізаємо кінчики крил.
Поки залишимо м’ясо, щоб воно наситилося спеціями, та приготуємо тісто для курячих крилець. Зіб’ємо яйця і з’єднаємо їх зі сметаною і гірчицею.
Пропустимо через прес часникові зубчики і додамо їх в кляр. Посолимо і добре перемішаємо.
В окремий глибокий посуд викладемо просіяне борошно.
У сковороді нагріємо олійку.
Перш ніж обсмажити крильця, обваляємо їх у борошні, потім у ячино-сметанній суміші і знову в борошні.
Смажимо крильця на розпеченій олії по 6-7 хвилин з обох сторін під закритою кришкою.
Ось такі ароматні й хрусткі крильця у нас вийшли.
Запечені крильця з хрусткою скоринкою
Нема часу стояти біля плити і смажити крильця? Не біда: обваляйте їх в клярі і відправте в духовку. Повірте – таку страву оцінять і дорослі, і діти. Запікати крильця будемо на решітці, не забудьте внизу поставити деко, щоб на нього стікав сік.
Склад:
8-9 курячих крилець;
2 яйця;
1 ч. л. приправи каррі;
2 ст. л. молока;
100 г сухарів для панірування;
сіль;
олія рафінована;
перець мелений чорний.
Приготування:
Крильця готуємо: промиваємо, обсушуємо і відрізаємо кінчики.
Змішуємо каррі з перцем і сіллю. Натираємо отриманою сумішшю крильця так, щоб вони були рівномірно покриті спеціями.
Для кляру збиваємо яйця і вводимо молоко. Ретельно розмішуємо кляр.
В окремий посуд викладемо сухарі для панірування.
Решітку з жарочної шафи змастимо рафінованою олійкою.
Крильця паніруємо спочатку в яєчно-молочній суміші, а потім в сухарях. Можна зробити подвійний кляр, повторивши описані дії.
Викладаємо крильця курячі на решітку і запікаємо протягом 30-40 хвилин при температурній позначці в 190-200 градусів. Увага: в процесі приготування крильця потрібно перевертати.
Остуджуємо страву і подаємо з улюбленим гарніром.
Готуємо крильця в клярі-соусі по-корейськи
Захотілося чогось пікантного і незвичайного? Спробуйте приготувати по-корейськи курячі крильця в клярі. Покроковий рецепт полегшить вам кулінарний процес, який, варто відзначити, не такий вже і складний. Рисовий сироп можна замінити кукурудзяним, а олію виноградних кісточок – арахісовою або будь-якою іншою.
Склад:
1,5 кг курячих крилець;
1 ч. л. солі;
1 ч. л. чорного меленого перцю;
1 ч. л. подрібненого імбирного кореня;
2/3 скл. крохмалю картопляного;
1/3 скл. арахісу;
2-3 сушених перчика чилі;
½ склянки сиропу рисового;
¼ скл. соєвого соусу;
1 ст. л. гірчиці;
1 ст. л. коричневого цукрового піску;
1 ст. л. кунжутного насіння;
3-4 часникових зубчики;
1 ст. л. оцту;
за смаком олія виноградних кісточок.
Приготування:
У крилець зрізаємо кінчики і розрізаємо їх навпіл.
Викладаємо м’ясо в глибокий посуд і додаємо сіль і перчик чорний.
Туди ж відправляємо імбирний корінь, попередньо подрібнений на тертці.
Ретельно перемішуємо всі інгредієнти руками.
У глибокий посуд викладемо крохмаль і обвалюємо в ньому окремо м’ясні шматочки. Стежимо, щоб крохмаль розподілився по всій поверхні крилець рівномірно.
Тепер нам потрібно зробити кляр. Перці чилі очистимо від насіння і наріжемо їх поперек шматочками приблизно по 1 см.
Часникові зубчики очистимо й дрібно наріжемо.
У товстостінній сковороді нагріваємо 2 ст. л. олії виноградних кісточок і викладаємо часникові зубчики і шматочки перцю. Увага: ці інгредієнти потрібно весь час перемішувати, щоб вони не підгоріли.
Коли вашу кухню заповнить тонкий пікантний аромат, додайте в сковороду соєвий соус, оцет, гірчицю і рисовий сироп. Перемішайте і прокип’ятіть дві хвилини.
Потім додайте в кляр коричневий цукровий пісок і, помішуючи, варіть його ще пару хвилин.
Настав час посмажити крильця. Нам потрібно, щоб вони буквально варилися в олії. Для цього нагріємо в глибокій сковороді або сотейнику 4 ст. олії. На це піде приблизно вісім хвилин.
Опускаємо курячі шматочки в киплячу олію і готуємо протягом 10-12 хвилин, періодично перевертаючи їх кухонними щипцями.
Готові крильця обов’язково викладаємо в друшляк і чекаємо, поки стече вся зайва олія.
Тепер знову нагріваємо олію і опускаємо в неї м’ясо, смажимо крильця ще стільки ж часу. Вони повинні покритися красивою золотистою скоринкою. І знову викладаємо крильця в друшляк.
Розігріємо кляр-соус і викладемо в нього крильця, перемішаємо і вимкнемо плиту.
Перекладаємо м’ясо на блюдо і посипаємо кунжутним насінням.
Курячі крильця до пива
І наостанок пропонуємо рецепт курячих крилець в клярі, які стануть і повноцінною м’ясною стравою, і відмінною закускою до пива.
Склад:
0,5 кг курячих крилець;
½ склянки рафінованої олії;
1 скл. томатного соусу;
яйце;
1,5 ст. л. просіяного борошна;
½ скл. води;
часник;
зелень сушена;
сіль;
перець чорний.
Приготування:
Підготуємо крила.
У томатний соус додаємо подрібнені часникові зубчики, сушену зелень, сіль і перчик, перемішуємо.
Викладаємо в соус крильця, перемішуємо і залишаємо на дві години.
Для кляру збиваємо яйце, з’єднуємо його з борошном і перемішуємо. Тепер вливаємо невеликими порціями воду і збиваємо кляр до консистенції рідкої сметани. Приправляємо кляр сіллю і перчиком.
А потім паніруємо крильця в клярі і обсмажуємо до готовності на рафінованій олії.
Ось така дивовижна закуска у нас вийшла.
Ось так просто і швидко можна посмажити або запекти курячі крильця в клярі. Сподіваємося, що вам сподобаються запропоновані рецепти. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!