Як приготувати курячі крильця, щоб вони були хрусткими, і соковитими? В цьому нам допоможе кляр. Існує безліч варіантів його приготування – від простих до хитромудрих. Давайте розглянемо кращі з них. Отже, сьогодні у нас на вечерю – курячі крильця в клярі.

Простий рецепт дуже смачних смажених крилець

Курячі крильця в клярі на сковороді прийдуть на допомогу, коли потрібно на швидку руку приготувати смачний обід або вечерю. Ми почнемо, мабуть, з самого простого і безпрограшного варіанту – зробимо подвійний кляр з яєчно-сметанної суміші і борошна.

крильця в клярі на сковородіСклад:

  • 7-8 шт. курячих крилець;
  • 2-3 яйця;
  • 1 скл. просіяного борошна;
  • 50 мл сметани;
  • олія рафінована;
  • купаж спецій;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • 2-3 часникових зубчики;
  • сіль.

Приготування:

  1. Крила промиваємо й обсушуємо. Натираємо м’ясо улюбленими спеціями і сіллю. Відрізаємо кінчики крил.
  2. Поки залишимо м’ясо, щоб воно наситилося спеціями, та приготуємо тісто для курячих крилець. Зіб’ємо яйця і з’єднаємо їх зі сметаною і гірчицею.
  3. Пропустимо через прес часникові зубчики і додамо їх в кляр. Посолимо і добре перемішаємо.
  4. В окремий глибокий посуд викладемо просіяне борошно.
  5. У сковороді нагріємо олійку.
  6. Перш ніж обсмажити крильця, обваляємо їх у борошні, потім у ячино-сметанній суміші і знову в борошні.
  7. Смажимо крильця на розпеченій олії по 6-7 хвилин з обох сторін під закритою кришкою.
  8. Ось такі ароматні й хрусткі крильця у нас вийшли.

Запечені крильця з хрусткою скоринкою

Нема часу стояти біля плити і смажити крильця? Не біда: обваляйте їх в клярі і відправте в духовку. Повірте – таку страву оцінять і дорослі, і діти. Запікати крильця будемо на решітці, не забудьте внизу поставити деко, щоб на нього стікав сік.

Склад:

курячі крильця з хрусткою скоринкою

  • 8-9 курячих крилець;
  • 2 яйця;
  • 1 ч. л. приправи каррі;
  • 2 ст. л. молока;
  • 100 г сухарів для панірування;
  • сіль;
  • олія рафінована;
  • перець мелений чорний.

Приготування:

  1. Крильця готуємо: промиваємо, обсушуємо і відрізаємо кінчики.
  2. Змішуємо каррі з перцем і сіллю. Натираємо отриманою сумішшю крильця так, щоб вони були рівномірно покриті спеціями.
  3. Для кляру збиваємо яйця і вводимо молоко. Ретельно розмішуємо кляр.
  4. В окремий посуд викладемо сухарі для панірування.
  5. Решітку з жарочної шафи змастимо рафінованою олійкою.
  6. Крильця паніруємо спочатку в яєчно-молочній суміші, а потім в сухарях. Можна зробити подвійний кляр, повторивши описані дії.
  7. Викладаємо крильця курячі на решітку і запікаємо протягом 30-40 хвилин при температурній позначці в 190-200 градусів. Увага: в процесі приготування крильця потрібно перевертати.
  8. Остуджуємо страву і подаємо з улюбленим гарніром.

Готуємо крильця в клярі-соусі по-корейськи

Захотілося чогось пікантного і незвичайного? Спробуйте приготувати по-корейськи курячі крильця в клярі. Покроковий рецепт полегшить вам кулінарний процес, який, варто відзначити, не такий вже і складний. Рисовий сироп можна замінити кукурудзяним, а олію виноградних кісточок – арахісовою або будь-якою іншою.

Склад:

крильця по-корейськи

  • 1,5 кг курячих крилець;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 1 ч. л. подрібненого імбирного кореня;
  • 2/3 скл. крохмалю картопляного;
  • 1/3 скл. арахісу;
  • 2-3 сушених перчика чилі;
  • ½ склянки сиропу рисового;
  • ¼ скл. соєвого соусу;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • 1 ст. л. коричневого цукрового піску;
  • 1 ст. л. кунжутного насіння;
  • 3-4 часникових зубчики;
  • 1 ст. л. оцту;
  • за смаком олія виноградних кісточок.

Приготування:

  1. У крилець зрізаємо кінчики і розрізаємо їх навпіл.
  2. Викладаємо м’ясо в глибокий посуд і додаємо сіль і перчик чорний.
  3. Туди ж відправляємо імбирний корінь, попередньо подрібнений на тертці.
  4. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти руками.
  5. У глибокий посуд викладемо крохмаль і обвалюємо в ньому окремо м’ясні шматочки. Стежимо, щоб крохмаль розподілився по всій поверхні крилець рівномірно.
  6. Тепер нам потрібно зробити кляр. Перці чилі очистимо від насіння і наріжемо їх поперек шматочками приблизно по 1 см.
  7. Часникові зубчики очистимо й дрібно наріжемо.
  8. У товстостінній сковороді нагріваємо 2 ст. л. олії виноградних кісточок і викладаємо часникові зубчики і шматочки перцю. Увага: ці інгредієнти потрібно весь час перемішувати, щоб вони не підгоріли.
  9. Коли вашу кухню заповнить тонкий пікантний аромат, додайте в сковороду соєвий соус, оцет, гірчицю і рисовий сироп. Перемішайте і прокип’ятіть дві хвилини.
  10. Потім додайте в кляр коричневий цукровий пісок і, помішуючи, варіть його ще пару хвилин.
  11. Настав час посмажити крильця. Нам потрібно, щоб вони буквально варилися в олії. Для цього нагріємо в глибокій сковороді або сотейнику 4 ст. олії. На це піде приблизно вісім хвилин.
  12. Опускаємо курячі шматочки в киплячу олію і готуємо протягом 10-12 хвилин, періодично перевертаючи їх кухонними щипцями.
  13. Готові крильця обов’язково викладаємо в друшляк і чекаємо, поки стече вся зайва олія.
  14. Тепер знову нагріваємо олію і опускаємо в неї м’ясо, смажимо крильця ще стільки ж часу. Вони повинні покритися красивою золотистою скоринкою. І знову викладаємо крильця в друшляк.
  15. Розігріємо кляр-соус і викладемо в нього крильця, перемішаємо і вимкнемо плиту.
  16. Перекладаємо м’ясо на блюдо і посипаємо кунжутним насінням.

Курячі крильця до пива

І наостанок пропонуємо рецепт курячих крилець в клярі, які стануть і повноцінною м’ясною стравою, і відмінною закускою до пива.

Склад:

крильця до пива

  • 0,5 кг курячих крилець;
  • ½ склянки рафінованої олії;
  • 1 скл. томатного соусу;
  • яйце;
  • 1,5 ст. л. просіяного борошна;
  • ½ скл. води;
  • часник;
  • зелень сушена;
  • сіль;
  • перець чорний.

Приготування:

  1. Підготуємо крила.
  2. У томатний соус додаємо подрібнені часникові зубчики, сушену зелень, сіль і перчик, перемішуємо.
  3. Викладаємо в соус крильця, перемішуємо і залишаємо на дві години.
  4. Для кляру збиваємо яйце, з’єднуємо його з борошном і перемішуємо. Тепер вливаємо невеликими порціями воду і збиваємо кляр до консистенції рідкої сметани. Приправляємо кляр сіллю і перчиком.
  5. А потім паніруємо крильця в клярі і обсмажуємо до готовності на рафінованій олії.
  6. Ось така дивовижна закуска у нас вийшла.

Ось так просто і швидко можна посмажити або запекти курячі крильця в клярі. Сподіваємося, що вам сподобаються запропоновані рецепти. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!