Курочка в духовці з хрусткою скоринкою: покрокові рецепти
Курочка в духовці з хрусткою скоринкою – це страва, яка знайома кожному. І як би часто вона не з’являлася на наших столах, ми не перестаємо з задоволенням ласувати нею. А скільки варіантів приготування хрусткої запеченої курки можна знайти! Розглянемо лише найкращі з них.
Пікантна курочка, запечена з овочами
Цей рецепт курки з хрусткою скоринкою в духовці досить простий у виконанні. Щоб отримати одразу дві страви в одній: і гарнір, і м’ясо, ми начинимо тушку овочами. А соєвий соус з гірчицею і медом надасть птиці неповторного смаку і аромату.
Склад:
- тушка курки вагою 1,2-1,5 кг;
- 0,3 кг картоплі;
- 100 г селери;
- 100 г меду;
- 100 мл соєвого соусу;
- 20 г гірчиці;
- зелень;
- олія рафінована;
- купаж спецій.
Приготування:
- Підготуємо тушку: добре промиємо її і обсушимо.
- Соус соєвий з’єднаємо з медом і гірчицею. Ретельно перемішаємо все. Порада: якщо у вас густий мед, розтопіть його попередньо на водяній бані.
- Тепер додамо в соус улюблені спеції та зелень, яку попередньо потрібно промити і подрібнити.
- Картоплю і селеру чистимо і промиваємо, нарізаємо порційними шматочками.
- З’єднуємо овочі, перемішуємо і заливаємо приготовленим соусом. Залишимо їх хвилин на 10-15.
- Потім виймаємо овочі з соусу і щедро натираємо маринадом тушку птиці з усіх боків. Не забуваємо просочити курочку соусом всередині.
- Фаршируємо птицю овочами і вливаємо всередину соус, який залишився. Увага: солити додатково тушку не потрібно, оскільки у соєвому соусі і так дасть достатньо солі.
- Щоб начинка не випадала в процесі запікання, фіксуємо отвір джгутом, а всі виступаючі частини (кінчики крил, ніжок) обертаємо фольгою.
- Деко змащуємо рафінованою олією і викладемо на нього курочку начинкою вниз.
- Запікаємо птицю з овочами протягом години при температурному порозі в 180-190 градусів.
- Невеликий секрет: щоб перевірити готовність м’яса, уколіть злегка курку гострим ножем, і якщо ви побачите прозорий сік без домішок крові, можна вимкнути духовку.
Ароматні курячі стегенця з картоплею
Досить просто готуються стегенця з хрусткою скоринкою в духовці. Покроковий рецепт допоможе вам з легкістю освоїти цей нехитрий кулінарний процес. А щоб не готувати гарнір окремо, запечемо разом з м’ясом картоплю. Просто, смачно і апетитно!
Склад:
- 3 курячі стегенця;
- 4 цибулини;
- 1 кг картоплі;
- ½ ч. л. коріандру;
- 200 г майонезу;
- олія рафінована;
- сіль;
- спеції для курки;
- чорний перчик мелений.
Приготування:
- Стегенця промиємо і обсушимо. Тепер нам потрібно розрізати їх на дві частини біля суглоба.
- Цибулю чистимо і нарізаємо великими шматочками, щоб вона не пригоріла під час запікання.
- Викладаємо м’ясо в глибоку миску, посипаємо цибулею.
- Тепер додамо майонез і перемішаємо.
- Приправляємо м’ясо спеціями, меленим перцем, коріандром і солимо. Гарненько перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і витримуємо в холодильнику мінімум годину.
- Картоплини чистимо зверху щіточкою, оскільки запікати їх ми будемо в шкірці. Потім промиваємо коренеплоди, обсушуємо й розрізаємо на кілька частин.
- Приправимо картоплю чорним меленим перцем і посолимо.
- У деко додамо олійку і викладемо курячі шматочки і картоплю зрізом вниз.
- Запікаємо коренеплоди з м’ясом протягом години. Оптимальна температура духовки – 180-190 градусів.
М’ясо в часниковому соусі для справжніх гурманів
Як приготувати курячі стегенця в духовці з хрусткою скоринкою? Зараз ми розглянемо рецепт м’ясної страви, яку по праву можна назвати королівською. Подайте курочку в суміші різних соусів до святкового столу, і ви отримаєте звання кращого кулінара року.
Склад:
- 6-7 курячих стегенець;
- 2 ст. л. коричневого цукру;
- 1 ст. л. солі;
- 1 ст. л. перчика;
- часникова головка;
- 100 мл курячого бульйону;
- 200 мл соусу «Гріль»;
- 3 ст. л. гострого томатного соусу;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 2 ст. л. яблучного джему.
Приготування:
- М’ясо промиваємо й обсушуємо. Якщо стегенця занадто великі, розріжте їх на дві частини.
- Змішуємо коричневий цукор з сіллю і перчиком, натираємо отриманою сумішшю стегенця з усіх боків. Обережно з кількістю солі, адже ми ще будемо додавати соєвий соус.
- В глибоке деко наливаємо бульйон і викладаємо в нього м’ясо. Увага: бульйон повинен покривати тільки дно, але ні в якому разі не стегенця, інакше ми отримаємо тушковане м’ясо.
- Відправляємо курячі стегна в духовку на 15 хвилин, щоб вони підрум’янилися. Температура духовки – 180 градусів.
- А поки з’єднаємо всі рідкі компоненти (соуси) і додамо до них яблучний джем. До речі, його можна замінити рідким медом. Ретельно перемішаємо суміш.
- Часникові зубчики чистимо і нарізаємо невеликими пластинками, відправляємо їх в соус, перемішуємо.
- Тепер заллємо приготованим соусом стегенця і відправимо їх у духовку. Тушкуємо 30 хвилин.
- Потім виймаємо деко, стегенця викладаємо на решітку для запікання. Не забудьте підставити ємність, куди буде стікати рідина.
- Запікаємо м’ясо, поки воно не покриється апетитною рум’яною скоринкою, час від часу поливаючи його соусом.
- Ось такі карамельні стегенця у нас вийшли.
Хрустка курочка з імбирними нотками
А це м’ясна страва з особливо унікальним поєднанням різних спецій. Корінь імбиру і лимон нададуть їй неперевершений аромат і вишуканий смак. Кількість спецій регулюйте згідно вашим смаковим уподобанням.
Склад:
- щіпка паприки;
- за смаком імбирний корінь;
- щіпка каррі;
- невеликий лимон;
- щіпка коріандру;
- 70 мл натурального йогурту без добавок;
- щіпка перецю кайенського;
- 5-6 часникових зубчиків;
- олія соняшникова;
- зелень;
- сіль;
- 1,5 кг курячих ніжок.
Приготування:
- Курячі ніжки (можна взяти будь-які частини птиці) промиваємо й обсушуємо. Зверху робимо неглибокі надрізи, щоб курочка добре просочилася соусом.
- У суху сковороду викладаємо всі спеції і обсмажуємо, помішуючи весь час, на мінімальному рівні конфорки. Достатньо п’яти хвилин.
- Імбирний корінь і часникові зубчики чистимо і подрібнюємо за допомогою блендера.
- Додаємо до них обсмажені спеції, солимо і перемішуємо.
- Знімаємо цедру з лимона і натираємо її. Викладаємо цедру до решти інгредієнтів.
- Тепер додамо йогурт і 50 мл соняшникової олії.
- Зіб’ємо блендером соус до однорідності.
- Заливаємо соусом курячі ніжки і відправляємо в холодильник. Щоб м’ясо добре замаринувалося, потрібно не менше трьох годин.
- Щоб курячі ніжки вкрилися хрусткою скоринкою, запікати їх ми будемо на решітці. Не забуваємо підставити внизу деко.
- Запікаємо м’ясо протягом сорока хвилин при температурі 180-190 градусів.
Ароматна курка з хрусткою скоринкою може стати прикрасою як повсякденного, так і святкового столу. Сподіваємося, що наші рецепти вам знадобляться. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!