Курочка в духовці з хрусткою скоринкою – це страва, яка знайома кожному. І як би часто вона не з’являлася на наших столах, ми не перестаємо з задоволенням ласувати нею. А скільки варіантів приготування хрусткої запеченої курки можна знайти! Розглянемо лише найкращі з них.

Пікантна курочка, запечена з овочами

Цей рецепт курки з хрусткою скоринкою в духовці досить простий у виконанні. Щоб отримати одразу дві страви в одній: і гарнір, і м’ясо, ми начинимо тушку овочами. А соєвий соус з гірчицею і медом надасть птиці неповторного смаку і аромату.

Склад:

запечена курка з овочами

  • тушка курки вагою 1,2-1,5 кг;
  • 0,3 кг картоплі;
  • 100 г селери;
  • 100 г меду;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • 20 г гірчиці;
  • зелень;
  • олія рафінована;
  • купаж спецій.

Приготування:

  1. Підготуємо тушку: добре промиємо її і обсушимо.
  2. Соус соєвий з’єднаємо з медом і гірчицею. Ретельно перемішаємо все. Порада: якщо у вас густий мед, розтопіть його попередньо на водяній бані.
  3. Тепер додамо в соус улюблені спеції та зелень, яку попередньо потрібно промити і подрібнити.
  4. Картоплю і селеру чистимо і промиваємо, нарізаємо порційними шматочками.
  5. З’єднуємо овочі, перемішуємо і заливаємо приготовленим соусом. Залишимо їх хвилин на 10-15.
  6. Потім виймаємо овочі з соусу і щедро натираємо маринадом тушку птиці з усіх боків. Не забуваємо просочити курочку соусом всередині.
  7. Фаршируємо птицю овочами і вливаємо всередину соус, який залишився. Увага: солити додатково тушку не потрібно, оскільки у соєвому соусі і так дасть достатньо солі.
  8. Щоб начинка не випадала в процесі запікання, фіксуємо отвір джгутом, а всі виступаючі частини (кінчики крил, ніжок) обертаємо фольгою.
  9. Деко змащуємо рафінованою олією і викладемо на нього курочку начинкою вниз.
  10. Запікаємо птицю з овочами протягом години при температурному порозі в 180-190 градусів.
  11. Невеликий секрет: щоб перевірити готовність м’яса, уколіть злегка курку гострим ножем, і якщо ви побачите прозорий сік без домішок крові, можна вимкнути духовку.

Ароматні курячі стегенця з картоплею

Досить просто готуються стегенця з хрусткою скоринкою в духовці. Покроковий рецепт допоможе вам з легкістю освоїти цей нехитрий кулінарний процес. А щоб не готувати гарнір окремо, запечемо разом з м’ясом картоплю. Просто, смачно і апетитно!

Склад:

курячі стегна з картоплею в духовці

  • 3 курячі стегенця;
  • 4 цибулини;
  • 1 кг картоплі;
  • ½ ч. л. коріандру;
  • 200 г майонезу;
  • олія рафінована;
  • сіль;
  • спеції для курки;
  • чорний перчик мелений.

Приготування:

  1. Стегенця промиємо і обсушимо. Тепер нам потрібно розрізати їх на дві частини біля суглоба.
  2. Цибулю чистимо і нарізаємо великими шматочками, щоб вона не пригоріла під час запікання.
  3. Викладаємо м’ясо в глибоку миску, посипаємо цибулею.
  4. Тепер додамо майонез і перемішаємо.
  5. Приправляємо м’ясо спеціями, меленим перцем, коріандром і солимо. Гарненько перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і витримуємо в холодильнику мінімум годину.
  6. Картоплини чистимо зверху щіточкою, оскільки запікати їх ми будемо в шкірці. Потім промиваємо коренеплоди, обсушуємо й розрізаємо на кілька частин.
  7. Приправимо картоплю чорним меленим перцем і посолимо.
  8. У деко додамо олійку і викладемо курячі шматочки і картоплю зрізом вниз.
  9. Запікаємо коренеплоди з м’ясом протягом години. Оптимальна температура духовки – 180-190 градусів.

М’ясо в часниковому соусі для справжніх гурманів

Як приготувати курячі стегенця в духовці з хрусткою скоринкою? Зараз ми розглянемо рецепт м’ясної страви, яку по праву можна назвати королівською. Подайте курочку в суміші різних соусів до святкового столу, і ви отримаєте звання кращого кулінара року.

Склад:

курячі стегенця в духовці з хрусткою скоринкою у часниковому соусі

  • 6-7 курячих стегенець;
  • 2 ст. л. коричневого цукру;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. перчика;
  • часникова головка;
  • 100 мл курячого бульйону;
  • 200 мл соусу «Гріль»;
  • 3 ст. л. гострого томатного соусу;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. яблучного джему.

Приготування:

  1. М’ясо промиваємо й обсушуємо. Якщо стегенця занадто великі, розріжте їх на дві частини.
  2. Змішуємо коричневий цукор з сіллю і перчиком, натираємо отриманою сумішшю стегенця з усіх боків. Обережно з кількістю солі, адже ми ще будемо додавати соєвий соус.
  3. В глибоке деко наливаємо бульйон і викладаємо в нього м’ясо. Увага: бульйон повинен покривати тільки дно, але ні в якому разі не стегенця, інакше ми отримаємо тушковане м’ясо.
  4. Відправляємо курячі стегна в духовку на 15 хвилин, щоб вони підрум’янилися. Температура духовки – 180 градусів.
  5. А поки з’єднаємо всі рідкі компоненти (соуси) і додамо до них яблучний джем. До речі, його можна замінити рідким медом. Ретельно перемішаємо суміш.
  6. Часникові зубчики чистимо і нарізаємо невеликими пластинками, відправляємо їх в соус, перемішуємо.
  7. Тепер заллємо приготованим соусом стегенця і відправимо їх у духовку. Тушкуємо 30 хвилин.
  8. Потім виймаємо деко, стегенця викладаємо на решітку для запікання. Не забудьте підставити ємність, куди буде стікати рідина.
  9. Запікаємо м’ясо, поки воно не покриється апетитною рум’яною скоринкою, час від часу поливаючи його соусом.
  10. Ось такі карамельні стегенця у нас вийшли.

Хрустка курочка з імбирними нотками

А це м’ясна страва з особливо унікальним поєднанням різних спецій. Корінь імбиру і лимон нададуть їй неперевершений аромат і вишуканий смак. Кількість спецій регулюйте згідно вашим смаковим уподобанням.

Склад:

хрустка курочка з приправами в духовці

  • щіпка паприки;
  • за смаком імбирний корінь;
  • щіпка каррі;
  • невеликий лимон;
  • щіпка коріандру;
  • 70 мл натурального йогурту без добавок;
  • щіпка перецю кайенського;
  • 5-6 часникових зубчиків;
  • олія соняшникова;
  • зелень;
  • сіль;
  • 1,5 кг курячих ніжок.

Приготування:

  1. Курячі ніжки (можна взяти будь-які частини птиці) промиваємо й обсушуємо. Зверху робимо неглибокі надрізи, щоб курочка добре просочилася соусом.
  2. У суху сковороду викладаємо всі спеції і обсмажуємо, помішуючи весь час, на мінімальному рівні конфорки. Достатньо п’яти хвилин.
  3. Імбирний корінь і часникові зубчики чистимо і подрібнюємо за допомогою блендера.
  4. Додаємо до них обсмажені спеції, солимо і перемішуємо.
  5. Знімаємо цедру з лимона і натираємо її. Викладаємо цедру до решти інгредієнтів.
  6. Тепер додамо йогурт і 50 мл соняшникової олії.
  7. Зіб’ємо блендером соус до однорідності.
  8. Заливаємо соусом курячі ніжки і відправляємо в холодильник. Щоб м’ясо добре замаринувалося, потрібно не менше трьох годин.
  9. Щоб курячі ніжки вкрилися хрусткою скоринкою, запікати їх ми будемо на решітці. Не забуваємо підставити внизу деко.
  10. Запікаємо м’ясо протягом сорока хвилин при температурі 180-190 градусів.

Ароматна курка з хрусткою скоринкою може стати прикрасою як повсякденного, так і святкового столу. Сподіваємося, що наші рецепти вам знадобляться. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!