Не всі господині люблять смажити куряче м’ясо, оскільки воно може вийти сухуватим. Уникнути цього можна, якщо готувати філе в соусі, благо сьогодні є багато рецептів смачних і вишуканих маринадів. Розглянемо, як посмажити соковиту курку в соєвому соусі на сковороді.

Хрусткі і ароматні крильця на швидку руку

Незвичайною на смак і дуже ароматною виходить курка в медово-соєвому соусі на сковороді. Сам процес приготування не займе у вас багато часу, а результат просто перевершить всі очікування!

курячі крильця на сковороді

Склад:

  • 1 кг курячих крилець;
  • 1 скл. рідкого меду;
  • ½ скл. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. кетчупу;
  • сіль;
  • чорний перчик мелений;
  • олія рослинна.

Приготування:

  1. Крильця розрізаємо на дві частини і промиваємо. Натираємо їх чорним перцем і сіллю. З кількістю останньої будьте обережні, оскільки соєвий соус досить солоний.
  2. В окремій мисці з’єднуємо соус з кетчупом і медом, перемішуємо до однорідності.
  3. Тепер нагріваємо в сковороді олію і викладаємо крильця.
  4. Заливаємо їх нашим соусом і смажимо з обох сторін до готовності, про яку нам підкаже красива коричнева скоринка.
  5. Крильця можна подавати до столу!

Пікантна і соковита смажена куряча грудка

Думаєте, що засмажити курячу грудку цілком на сковороді неможливо? Зараз ми разом з вами розвіємо цей міф. Пропонуємо вашій увазі рецепт курки в соєвому соусі на сковороді з додаванням лайма. До речі, його можна замінити лимоном.

смажена куряча грудка

Склад:

  • 0,5 кг курячої грудки;
  • лайм;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • 100 мл очищеної води;
  • 1 ст. л. цукру;
  • олія рослинна.

Приготування:

  1. Грудку курки промиваємо й обсушуємо.
  2. Нагріваємо олію і викладаємо в сковороду м’ясо. Спочатку нам потрібно обсмажити з обох сторін на сильному вогні приблизно по 3-4 хвилинки. Це дозволить зберегти соковитість м’яса.
  3. Лайм промиваємо, нарізаємо і віджимаємо з нього сік. Стежимо, щоб у ньому не було кісточок.
  4. Як тільки курочка покриється апетитною скоринкою, в сковороду додаємо соєвий соус, очищену воду і сік лайма.
  5. Накриваємо сковороду і тушкуємо м’ясо протягом п’яти хвилин.
  6. Для надання курці неповторного аромату викладаємо в сковороду часточки лайма і смажимо на середньому рівні конфорки без кришки протягом 5-7 хвилин. Час буде залежати від розміру грудки.
  7. Коли курочка просмажиться, виймаємо її, а соус залишаємо і додаємо в нього цукор. Перемішуємо і тушкуємо соус, поки він трошки не випарується.
  8. Філе нарізаємо порційними шматочками і поливаємо соусом.

Готуємо філе курки в соєвому соусі на сковороді

М’ясо курки, приготоване за цим рецептом, порадує любителів гострих і пікантних страв. При бажанні можна каррі замінити звичайним чорним меленим перцем, і тоді курка вийде не такою гострою.

філе курки в соєвому соусі

Склад:

  • 350 г курячого м’яса;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • 1 ч. л. каррі;
  • 1 ч. л. часнику сушеного;
  • перчик чилі;
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • олія рослинна.

Приготування:

  1. Філе промиваємо та обсушуємо. Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками.
  2. Тепер займемося маринадом. В соєвий соус додаємо сушений часник і каррі. Ви можете також покласти в нього улюблені приправи, головне, щоб вони за смаком поєднувалися з курячим м’ясом.
  3. Помішуючи, додаємо кукурудзяний крохмаль. Нам потрібно, щоб в соусі не утворилися грудочки. В нас повинна вийти густа консистенція суміші.
  4. Заливаємо соусом філе курки і залишаємо маринуватися на півгодини.
  5. Після закінчення відведеного часу нагріваємо олію в сковороді і викладаємо в неї чилі. Обсмажуємо перчик 2-3 хвилини, помішуючи, щоб він не пригорів, а потім виймаємо. Деякі замість перцю кладуть часникові зубчики.
  6. Залишилося посмажити куряче філе. Викладаємо його в сковороду і смажимо на середньому рівні конфорки до готовності.
  7. Подаємо м’ясо до столу, прикрасивши гілочками свіжої зелені, з овочами.

Куряче м’ясо з імбирними нотками

Приготуємо улюблену страву на східний лад. Імбир і соєвий соус додадуть м’ясу курки неповторний смак і аромат.

смажене куряче м'ясо з імбирем

Склад:

  • 0,5 кг м’яса курки;
  • за смаком імбирний корінь;
  • 2-3 ст. л. соєвого соусу;
  • 2-3 ст. л. очищеної води;
  • зелена цибуля;
  • олія рослинна.

Приготування:

  1. Часникові зубчики чистимо і нарізаємо, але не дуже дрібно.
  2. Імбирний корінь чистимо, промиваємо і натираємо так, щоб вийшли довгі тонкі брусочки.
  3. Куряче м’ясо промиваємо і просушуємо, нарізаємо порційними шматочками.
  4. У розігріте олію викладаємо часникові зубчики і імбирний корінь, обсмажуємо протягом 2-3 хвилин, безперервно помішуючи.
  5. Тепер викладаємо м’ясо і смажимо з обох сторін на сильному вогні по 3-4 хвилинки, щоб курочка покрилася красивою скоринкою.
  6. Соус соєвий розбавляємо очищеною водою і розмішуємо. Вливаємо його до м’яса і тушкуємо страву на середньому рівні конфорки.
  7. Зелену цибулю промиваємо і крупно нарізаємо.
  8. Готову курочку акуратно виймаємо, а соус ще тушкуємо близько 10 хвилин. За кілька хвилин до закінчення приготування додамо в соус пір’їнки зеленої цибулі.
  9. Заливаємо курочку соусом і подаємо до столу.

Ось такими способами можна посмажити смачну і хрустку курочку, яка не залишить нікого байдужим. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!