Курка в соєвому соусі на сковороді: рецепти
Не всі господині люблять смажити куряче м’ясо, оскільки воно може вийти сухуватим. Уникнути цього можна, якщо готувати філе в соусі, благо сьогодні є багато рецептів смачних і вишуканих маринадів. Розглянемо, як посмажити соковиту курку в соєвому соусі на сковороді.
Хрусткі і ароматні крильця на швидку руку
Незвичайною на смак і дуже ароматною виходить курка в медово-соєвому соусі на сковороді. Сам процес приготування не займе у вас багато часу, а результат просто перевершить всі очікування!
Склад:
- 1 кг курячих крилець;
- 1 скл. рідкого меду;
- ½ скл. соєвого соусу;
- 2 ст. л. кетчупу;
- сіль;
- чорний перчик мелений;
- олія рослинна.
Приготування:
- Крильця розрізаємо на дві частини і промиваємо. Натираємо їх чорним перцем і сіллю. З кількістю останньої будьте обережні, оскільки соєвий соус досить солоний.
- В окремій мисці з’єднуємо соус з кетчупом і медом, перемішуємо до однорідності.
- Тепер нагріваємо в сковороді олію і викладаємо крильця.
- Заливаємо їх нашим соусом і смажимо з обох сторін до готовності, про яку нам підкаже красива коричнева скоринка.
- Крильця можна подавати до столу!
Пікантна і соковита смажена куряча грудка
Думаєте, що засмажити курячу грудку цілком на сковороді неможливо? Зараз ми разом з вами розвіємо цей міф. Пропонуємо вашій увазі рецепт курки в соєвому соусі на сковороді з додаванням лайма. До речі, його можна замінити лимоном.
Склад:
- 0,5 кг курячої грудки;
- лайм;
- 100 мл соєвого соусу;
- 100 мл очищеної води;
- 1 ст. л. цукру;
- олія рослинна.
Приготування:
- Грудку курки промиваємо й обсушуємо.
- Нагріваємо олію і викладаємо в сковороду м’ясо. Спочатку нам потрібно обсмажити з обох сторін на сильному вогні приблизно по 3-4 хвилинки. Це дозволить зберегти соковитість м’яса.
- Лайм промиваємо, нарізаємо і віджимаємо з нього сік. Стежимо, щоб у ньому не було кісточок.
- Як тільки курочка покриється апетитною скоринкою, в сковороду додаємо соєвий соус, очищену воду і сік лайма.
- Накриваємо сковороду і тушкуємо м’ясо протягом п’яти хвилин.
- Для надання курці неповторного аромату викладаємо в сковороду часточки лайма і смажимо на середньому рівні конфорки без кришки протягом 5-7 хвилин. Час буде залежати від розміру грудки.
- Коли курочка просмажиться, виймаємо її, а соус залишаємо і додаємо в нього цукор. Перемішуємо і тушкуємо соус, поки він трошки не випарується.
- Філе нарізаємо порційними шматочками і поливаємо соусом.
Готуємо філе курки в соєвому соусі на сковороді
М’ясо курки, приготоване за цим рецептом, порадує любителів гострих і пікантних страв. При бажанні можна каррі замінити звичайним чорним меленим перцем, і тоді курка вийде не такою гострою.
Склад:
- 350 г курячого м’яса;
- 100 мл соєвого соусу;
- 1 ч. л. каррі;
- 1 ч. л. часнику сушеного;
- перчик чилі;
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
- олія рослинна.
Приготування:
- Філе промиваємо та обсушуємо. Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками.
- Тепер займемося маринадом. В соєвий соус додаємо сушений часник і каррі. Ви можете також покласти в нього улюблені приправи, головне, щоб вони за смаком поєднувалися з курячим м’ясом.
- Помішуючи, додаємо кукурудзяний крохмаль. Нам потрібно, щоб в соусі не утворилися грудочки. В нас повинна вийти густа консистенція суміші.
- Заливаємо соусом філе курки і залишаємо маринуватися на півгодини.
- Після закінчення відведеного часу нагріваємо олію в сковороді і викладаємо в неї чилі. Обсмажуємо перчик 2-3 хвилини, помішуючи, щоб він не пригорів, а потім виймаємо. Деякі замість перцю кладуть часникові зубчики.
- Залишилося посмажити куряче філе. Викладаємо його в сковороду і смажимо на середньому рівні конфорки до готовності.
- Подаємо м’ясо до столу, прикрасивши гілочками свіжої зелені, з овочами.
Куряче м’ясо з імбирними нотками
Приготуємо улюблену страву на східний лад. Імбир і соєвий соус додадуть м’ясу курки неповторний смак і аромат.
Склад:
- 0,5 кг м’яса курки;
- за смаком імбирний корінь;
- 2-3 ст. л. соєвого соусу;
- 2-3 ст. л. очищеної води;
- зелена цибуля;
- олія рослинна.
Приготування:
- Часникові зубчики чистимо і нарізаємо, але не дуже дрібно.
- Імбирний корінь чистимо, промиваємо і натираємо так, щоб вийшли довгі тонкі брусочки.
- Куряче м’ясо промиваємо і просушуємо, нарізаємо порційними шматочками.
- У розігріте олію викладаємо часникові зубчики і імбирний корінь, обсмажуємо протягом 2-3 хвилин, безперервно помішуючи.
- Тепер викладаємо м’ясо і смажимо з обох сторін на сильному вогні по 3-4 хвилинки, щоб курочка покрилася красивою скоринкою.
- Соус соєвий розбавляємо очищеною водою і розмішуємо. Вливаємо його до м’яса і тушкуємо страву на середньому рівні конфорки.
- Зелену цибулю промиваємо і крупно нарізаємо.
- Готову курочку акуратно виймаємо, а соус ще тушкуємо близько 10 хвилин. За кілька хвилин до закінчення приготування додамо в соус пір’їнки зеленої цибулі.
- Заливаємо курочку соусом і подаємо до столу.
Ось такими способами можна посмажити смачну і хрустку курочку, яка не залишить нікого байдужим. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!