Рецептів запеченого картоплі велике безліч. В якості додаткового інгредієнта може бути свинина, яловичина, курка і навіть фарш. Хочу розповісти один дуже цікавий рецепт, який мені пощастило дізнатися. Це запечена картопля по – іспанськи. Рецепт відрізняється незвичайною технологією приготування. Картоплю і м’ясо виходять ніжними і м’якими завдяки соусу.
Для приготування нам знадобиться:
Першим шаром на деко потрібно викласти м’ясо курки, порізане великими шматками. Якщо м’ясо «біле», його краще відбити, для того, щоб воно стало м’якше і ніжніше.
Потім картоплю нарізаємо тонкими кружечками і викладаємо другим шаром на м’ясо. Після цього доходимо до самого цікавого – приготування соусу. Для цього необхідно порізати томат, цибулю шматками і покласти в міксер, добре збити.
Потім до маси додати 5 ст.л майонезу і 1 ч.л сухої петрушки. Всі добре збити до однорідної консистенції, посолити. Соус не повинен бути дуже густим, інакше при запіканні не просочить всі шари картоплі по-іспанськи.
Коли соус готовий, рівномірно поливаємо їм картоплю і ставимо в духову піч на 30 хвилин при 175 С. Потім для апетитною скоринки зверху на картоплю посипаємо тертий сир, і залишаємо страву в духовці ще на 5 хвилин.
Апетитна картопелька по-іспанськи, під соусом з томатів готовий. Приємного апетиту!