Каннеллоні – класична італійська паста у формі великих, порожніх трубочок, які часто наповнюються різними начинками і запікаються під ніжним соусом. Замінити їх можуть листи лазаньї, попередньо відварені і обгорнені навколо начинки.

Як можна приготувати каннеллоні самому?Начинки для каннелонни бувають різноманітні: птиця, м’ясо, морепродукти, овочі, сири. Блюдо дуже просто готується і може ідеально підійти як для звичайного сімейного вечері, так і для пишного торжества.

Як можна приготувати каннеллоні самому?

Найчастіше купують цей продукт готовим, але якщо ви не довіряєте магазинної продукції, можете приготувати його самостійно.

Для приготування нам знадобиться:

  • Яйця – два курячих;
  • Кімнатної температури вода – стакан;
  • Борошно – дві склянки;
  • Сіль – щіпка.

Приготування:

  • Змішати борошно з сіллю, в центрі зробити лунку і вбити туди яйця;
  • Потихеньку збити їх вилочкою, потроху захоплюючи з країв лунки борошно;
  • Коли маса стане важко змішуватися виделкою, починаємо місити тісто руками, поки воно не перестане липнути;
  • Сформувати з нього кульку і накрити його плівкою або рушником;
  • Дати тісту відпочити хвилин тридцять;
  • Потім, відрізати невеликий шматочок і качалкою сформувати з нього тонкі млинці невеликого діаметру;
  • Готові млинці варити в підсоленій воді протягом двох хвилин, а потім помістити на кілька секунд в миску з крижаною водою, щоб процес приготування зупинився;
  • Підсушені каннелоні збризнути оливковою олією.

Які соуси подаються до каннеллоні?

Обов’язковими класичними соусами вважаються томатний і Бешамель. Розглянемо приготування кожного.

Томатний соус

Інгредієнти:

  • Томат – два середніх;
  • Цибулина – одна велика;
  • Морква – одна;
  • Часник – два зубчики;
  • Чебрець сушений – їдальня ложечка;
  • Оливкова олія;
  • Сіль, перчик за смаком.

Приготування:

  • На оливковій маслечко обсмажити подрібнену цибульку і часник до золотистого кольору;
  • Додати натерту моркву і пасерувати близько п’яти хвилин;
  • Томати очистити від шкірки, подрібнити, додати до нашої пассировке разом з сіллю, чебрецем і перцем, тушкувати півгодини.

Соус Бешамель

Інгредієнти:

  • масло – 60 грам;
  • Борошно – 1/3 склянки;
  • Молоко – літр;
  • Сир «Пармезан» – 80 грам;
  • Сіль, перчик, мускатний горіх – по щіпці.

Приготування:

  • Підсмажити борошно на вершковому маслі до золотистого кольору;
  • Додати молоко;
  • Готувати до загустіння десять хвилин з додаванням спецій;
  • Після додати тертий «Пармезан».

Рецепти фаршированих каннеллоні

Каннеллоні фаршировані грибами і сиром

Склад:

  • Сир «Рікотта» – 600 грам;
  • Сир «Пармезан» – 100 грам;
  • Гриби білі – півкілограма;
  • Яйця – два;
  • Часник – два зубця;
  • Листя чебрецю;
  • Сіль, перчик, оливкова олія – за смаком.

Приготування:

  • Сири змішати з двома яєчними жовтками;
  • На оливковій олії обсмажити цибуля й часник, додати гриби, спеції і трави, смажити десять хвилин до повного випаровування рідини;
  • Змішати грибочки з сирною масою і нафарширувати наші макарони;
  • Готувати в духовці півгодини при 180 градусах.

Каннеллоні з курячим фаршем

Склад:

  • Курячий фарш – півкілограма;
  • Помідори – півкілограма;
  • Каннеллоні – 0,3 кілограма;
  • Цибуля – 200 грам;
  • Часник – три зубчики;
  • Сир – 150 грам;
  • Сіль, перець;
  • Рослинне масло.

Для соусу:

  • масло – 50 грам;
  • Молоко – літр;
  • Борошно – три ложки;
  • Перець, сіль.

Приготування:

  • Для початку готується начинка. Помідори очистити від шкіри, нарізати їх, цибуля і часник. Обсмажити кілька хвилин на рослинній олії цибулю з часником, до золотистої скоринки. Додати курячий фарш, ще трохи обсмажити і відправити до фаршу помідори. Смажити все разом близько двадцяти хвилин;
  • Потім готуємо соус. Необхідно розтопити вершкове масло, додати до нього борошно, трохи обсмажити. Влити молоко, додати сіль і перчик. Варити, поки не загусне, потім на крупній тертці потерти сир і додати в суміш;
  • Приступити до наповнення макаронів фаршем. Багато начинки класти не потрібно, щоб трубочки не лопнули;
  • Потім викласти частину соусу для каннеллоні у форму, зверху покласти трубочки і залити їх соусом, що залишився;
  • Відправити все в духовку на півгодини при 180 градусах;
  • Після посипати сиром і запекти ще близько 15 хвилин, поки не підрум’яняться.

Рецепт каннеллоні зі шпинатом і курочкою

Рецепт каннеллоні зі шпинатом і курочкоюІнгредієнти:

  1. Фарш курячий – півкіло;
  2. Шпинат (свіжий або заморожений) – півкіло;
  3. Цибулина – маленька;
  4. Часник – два зубця;
  5. Базилік (рубаний) – жменя.

Приготування:

  • Обсмажити цибуля з часником, додати фарш, трави, спеції і підсмажити близько п’яти хвилин;
  • Вимкнути плиту і додати шпинат, перемішати;
  • Постигла готовою сумішшю начинити макарони;
  • Готувати каннеллоні, заливши їх соусам і посипавши тертим пармезаном, півгодини при температурі 180 градусах.

Каннеллоні з сиром і шинкою

Інгредієнти:

  • Шинка – 200 грам;
  • Сир «Пармезан» – 150 грам;
  • Розмарин – гілочка;
  • Часник – зубчик;
  • Оливкова олія.

Приготування:

  • Розігріти на сковорідці оливкову олію і додати в нього гілочку свіжого розмарину і зубчик часнику;
  • Обсмажити поки не піде приємний запах, потім вийняти і обсмажити на цьому маслі дрібно порізану шинку до золотистого кольору;
  • Шинці дати охолонути і додати тертий сир – начинка готова!
  • Потім запекти страву і подати до столу.

Каннеллоні з морепродуктів

Склад:

  • Креветки – 400 грам;
  • Сир «Моцарелла» – 200 грам;
  • Часник – зубчик;
  • Цибулина – маленька;
  • Біле сухе вино – 200 мл.

Приготування:

  • Обсмажити порубаний цибуля і часник до золотистого кольору;
  • Додати вино і тушкувати хвилину;
  • Додати очищені креветки і тушкувати близько п’яти хвилин;
  • Подрібнити остигнула начинку і нафарширувати нею пасту;
  • Викласти у форму, залити соусом, посипати сиром і запекти при 180 градусах півгодини.

Каннеллоні з м’ясним фаршем

Інгредієнт:

  • Макарони каннеллоні – 12 трубочок;
  • Яловичий фарш – 400 грам.

Для соусу:

  • Помідори – два середніх;
  • Томатна паста – чотири ложки;
  • Цибуля – один;
  • Оливкова олія – чотири ложки;
  • Сухе червоне вино – чотири ложки;
  • Вода – 200 мл;
  • Лавровий листочок – два;
  • Сир твердий – 100 грам;
  • Сіль, перчик, зелень.

Приготування:

  • Приготувати соус. Для цього зняти шкуру з помідорів і їх нарізати, цибуля нашаткувати і обсмажити. До нього додати помідори, порізаний часник, трохи водички, лаврушку, томатну пасту і все тушкувати близько п’яти хвилин. Потім приправити вином, зеленню, посолити, поперчити і готувати ще п’ять хвилин;
  • Макарони начинити фаршем, укласти в змащену маслом форму, залити соусом, накрити фольгою і поставити запікатися при температурі 180 градусів приблизно на 50 хвилин;
  • За п’ять хвилин до закінчення часу, зняти фольгу і посипати сиром.

Каннеллоні з грибами і фаршем

Інгредієнти:

  • Каннеллоні з грибами і фаршемПаста каннеллоні – 12 трубочок;
  • Фарш – півкілограма;
  • Цибуля – великий;
  • Гриби – 200 грам;
  • Зелень;
  • Сир – 200 грам;
  • Кетчуп – шість ложок;
  • Вершки – 250 мілілітрів;
  • Сіль, спеції.

Приготування:

  • Цибулю з грибами дрібненько ріжемо і обсмажуємо на сковорідці з олією близько п’яти хвилин;
  • Потім до них додаємо фарш, солимо, посипаємо спеціями і зеленню, тушкуємо до готовності;
  • Пасту начиняємо і викладаємо у форму для запікання;
  • Кетчуп з’єднуємо з вершками і заливаємо цією сумішшю макарони;
  • Зверху посипаємо сиром;
  • Готуємо 25 хвилин в розігрітій духовці до 180 градусів.

Страви з каннеллоні мають чудовий смак, просто і швидко готуються, вони ситні і іім можна нагодувати велику компанію! Приємного апетиту вам, вашій родині та друзям!