Каннеллоні – класична італійська паста у формі великих, порожніх трубочок, які часто наповнюються різними начинками і запікаються під ніжним соусом. Замінити їх можуть листи лазаньї, попередньо відварені і обгорнені навколо начинки.
Начинки для каннелонни бувають різноманітні: птиця, м’ясо, морепродукти, овочі, сири. Блюдо дуже просто готується і може ідеально підійти як для звичайного сімейного вечері, так і для пишного торжества.
Як можна приготувати каннеллоні самому?
Найчастіше купують цей продукт готовим, але якщо ви не довіряєте магазинної продукції, можете приготувати його самостійно.
Для приготування нам знадобиться:
Яйця – два курячих;
Кімнатної температури вода – стакан;
Борошно – дві склянки;
Сіль – щіпка.
Приготування:
Змішати борошно з сіллю, в центрі зробити лунку і вбити туди яйця;
Потихеньку збити їх вилочкою, потроху захоплюючи з країв лунки борошно;
Коли маса стане важко змішуватися виделкою, починаємо місити тісто руками, поки воно не перестане липнути;
Сформувати з нього кульку і накрити його плівкою або рушником;
Дати тісту відпочити хвилин тридцять;
Потім, відрізати невеликий шматочок і качалкою сформувати з нього тонкі млинці невеликого діаметру;
Готові млинці варити в підсоленій воді протягом двох хвилин, а потім помістити на кілька секунд в миску з крижаною водою, щоб процес приготування зупинився;
Підсушені каннелоні збризнути оливковою олією.
Які соуси подаються до каннеллоні?
Обов’язковими класичними соусами вважаються томатний і Бешамель. Розглянемо приготування кожного.
Томатний соус
Інгредієнти:
Томат – два середніх;
Цибулина – одна велика;
Морква – одна;
Часник – два зубчики;
Чебрець сушений – їдальня ложечка;
Оливкова олія;
Сіль, перчик за смаком.
Приготування:
На оливковій маслечко обсмажити подрібнену цибульку і часник до золотистого кольору;
Додати натерту моркву і пасерувати близько п’яти хвилин;
Томати очистити від шкірки, подрібнити, додати до нашої пассировке разом з сіллю, чебрецем і перцем, тушкувати півгодини.
Соус Бешамель
Інгредієнти:
масло – 60 грам;
Борошно – 1/3 склянки;
Молоко – літр;
Сир «Пармезан» – 80 грам;
Сіль, перчик, мускатний горіх – по щіпці.
Приготування:
Підсмажити борошно на вершковому маслі до золотистого кольору;
Додати молоко;
Готувати до загустіння десять хвилин з додаванням спецій;
Після додати тертий «Пармезан».
Рецепти фаршированих каннеллоні
Каннеллоні фаршировані грибами і сиром
Склад:
Сир «Рікотта» – 600 грам;
Сир «Пармезан» – 100 грам;
Гриби білі – півкілограма;
Яйця – два;
Часник – два зубця;
Листя чебрецю;
Сіль, перчик, оливкова олія – за смаком.
Приготування:
Сири змішати з двома яєчними жовтками;
На оливковій олії обсмажити цибуля й часник, додати гриби, спеції і трави, смажити десять хвилин до повного випаровування рідини;
Змішати грибочки з сирною масою і нафарширувати наші макарони;
Готувати в духовці півгодини при 180 градусах.
Каннеллоні з курячим фаршем
Склад:
Курячий фарш – півкілограма;
Помідори – півкілограма;
Каннеллоні – 0,3 кілограма;
Цибуля – 200 грам;
Часник – три зубчики;
Сир – 150 грам;
Сіль, перець;
Рослинне масло.
Для соусу:
масло – 50 грам;
Молоко – літр;
Борошно – три ложки;
Перець, сіль.
Приготування:
Для початку готується начинка. Помідори очистити від шкіри, нарізати їх, цибуля і часник. Обсмажити кілька хвилин на рослинній олії цибулю з часником, до золотистої скоринки. Додати курячий фарш, ще трохи обсмажити і відправити до фаршу помідори. Смажити все разом близько двадцяти хвилин;
Потім готуємо соус. Необхідно розтопити вершкове масло, додати до нього борошно, трохи обсмажити. Влити молоко, додати сіль і перчик. Варити, поки не загусне, потім на крупній тертці потерти сир і додати в суміш;
Приступити до наповнення макаронів фаршем. Багато начинки класти не потрібно, щоб трубочки не лопнули;
Потім викласти частину соусу для каннеллоні у форму, зверху покласти трубочки і залити їх соусом, що залишився;
Відправити все в духовку на півгодини при 180 градусах;
Після посипати сиром і запекти ще близько 15 хвилин, поки не підрум’яняться.
Рецепт каннеллоні зі шпинатом і курочкою
Інгредієнти:
Фарш курячий – півкіло;
Шпинат (свіжий або заморожений) – півкіло;
Цибулина – маленька;
Часник – два зубця;
Базилік (рубаний) – жменя.
Приготування:
Обсмажити цибуля з часником, додати фарш, трави, спеції і підсмажити близько п’яти хвилин;
Вимкнути плиту і додати шпинат, перемішати;
Постигла готовою сумішшю начинити макарони;
Готувати каннеллоні, заливши їх соусам і посипавши тертим пармезаном, півгодини при температурі 180 градусах.
Каннеллоні з сиром і шинкою
Інгредієнти:
Шинка – 200 грам;
Сир «Пармезан» – 150 грам;
Розмарин – гілочка;
Часник – зубчик;
Оливкова олія.
Приготування:
Розігріти на сковорідці оливкову олію і додати в нього гілочку свіжого розмарину і зубчик часнику;
Обсмажити поки не піде приємний запах, потім вийняти і обсмажити на цьому маслі дрібно порізану шинку до золотистого кольору;
Шинці дати охолонути і додати тертий сир – начинка готова!
Потім запекти страву і подати до столу.
Каннеллоні з морепродуктів
Склад:
Креветки – 400 грам;
Сир «Моцарелла» – 200 грам;
Часник – зубчик;
Цибулина – маленька;
Біле сухе вино – 200 мл.
Приготування:
Обсмажити порубаний цибуля і часник до золотистого кольору;
Додати вино і тушкувати хвилину;
Додати очищені креветки і тушкувати близько п’яти хвилин;
Подрібнити остигнула начинку і нафарширувати нею пасту;
Викласти у форму, залити соусом, посипати сиром і запекти при 180 градусах півгодини.
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Інгредієнт:
Макарони каннеллоні – 12 трубочок;
Яловичий фарш – 400 грам.
Для соусу:
Помідори – два середніх;
Томатна паста – чотири ложки;
Цибуля – один;
Оливкова олія – чотири ложки;
Сухе червоне вино – чотири ложки;
Вода – 200 мл;
Лавровий листочок – два;
Сир твердий – 100 грам;
Сіль, перчик, зелень.
Приготування:
Приготувати соус. Для цього зняти шкуру з помідорів і їх нарізати, цибуля нашаткувати і обсмажити. До нього додати помідори, порізаний часник, трохи водички, лаврушку, томатну пасту і все тушкувати близько п’яти хвилин. Потім приправити вином, зеленню, посолити, поперчити і готувати ще п’ять хвилин;
Макарони начинити фаршем, укласти в змащену маслом форму, залити соусом, накрити фольгою і поставити запікатися при температурі 180 градусів приблизно на 50 хвилин;
За п’ять хвилин до закінчення часу, зняти фольгу і посипати сиром.
Каннеллоні з грибами і фаршем
Інгредієнти:
Паста каннеллоні – 12 трубочок;
Фарш – півкілограма;
Цибуля – великий;
Гриби – 200 грам;
Зелень;
Сир – 200 грам;
Кетчуп – шість ложок;
Вершки – 250 мілілітрів;
Сіль, спеції.
Приготування:
Цибулю з грибами дрібненько ріжемо і обсмажуємо на сковорідці з олією близько п’яти хвилин;
Потім до них додаємо фарш, солимо, посипаємо спеціями і зеленню, тушкуємо до готовності;
Пасту начиняємо і викладаємо у форму для запікання;
Кетчуп з’єднуємо з вершками і заливаємо цією сумішшю макарони;
Зверху посипаємо сиром;
Готуємо 25 хвилин в розігрітій духовці до 180 градусів.
Страви з каннеллоні мають чудовий смак, просто і швидко готуються, вони ситні і іім можна нагодувати велику компанію! Приємного апетиту вам, вашій родині та друзям!