Люди люблять чебуреки завдяки хрусткій скоринці і соковитій начинці. Мало хто знає, що можна готувати з листкового тіста, яке надає страві пишності і легкості. Про величезний асортимент начинок можна і не говорити, оскільки готувати їх можна з абсолютно різних інгредієнтів.

Пропонуємо вашій увазі кілька перевірених рецептів, завдяки яким ви зможете регулярно дивувати свою сім’ю смачними частуваннями.

Правильний рецепт приготування кримських чебуреків із листкового тіста

Багато людей, які хоча б раз побували в Криму, обов’язково пробували ці плоскі, обсмажені в розпеченій олії пиріжки, смак яких не міг не здивувати. Після цього намагаючись повторити рецепт, вони проводили різні кулінарні експерименти, але в більшості випадків результат був схожим на оригінал. Пропонуємо вашій увазі особливий рецепт, який є традиційним серед кримських татар. Підготовлених інгредієнтів вистачить на 12 шт.

Для правильного рецепту тіста беруть такі продукти: 3 ст. борошна, 3/4 ст. води, жовток, 0,5 ч. ложки солі, 1/3 ст. рослинної олії, але без запаху, і будь-яка для смаження. Щоб зробити начинку, підготуйте: 450 г фаршу з баранини і яловичини, 4 цибулини, кип’ячену воду, сіль, перець, зіру і кінзу.

Етапи приготування:

  1. чебуреки з листкового тістащоб за рецептом зробити листкове тісто для чебуреків, у просіяне борошно додайте порційно воду, змішану з жовтком і сіллю. Розмішуйте все круговими рухами, до тих пір, поки не утворюються пластівці. Після цього влийте олію і замісіть тісто, але не робіть це довго, оскільки воно вийде занадто крутим. Сформуйте клубок, обгорніть його харчовою плівкою і залиште на 35 хв «відпочивати»;
  2. тепер настав час для начинки, для якої очистіть від лушпиння одну цибулину, поріжте її дрібним кубиком, додайте сіль і добре помніть руками, щоб виділився сік. Решту цибулі подрібніть до стану кашки за допомогою блендера. Покладіть її до фаршу, а ще додайте сіль, перець, трохи зіри і подрібнену зелень. Потрібно у фарш додати трохи води, щоб консистенція вийшла пластичною і м’якою. Саме завдяки цій хитрості вийде соковита начинка;
  3. дістаємо колобок і пам’ятаємо, що з цієї кількості вийде 12 чебуреків. Візьміть шматочок тіста, а решту закривайте плівкою, щоб не підсихало. Розкачайте тонкий млинець, але не перестарайтеся, щоб потім нічого не порвалося. На одній половинці розподіліть начинку і накрийте другою частиною. Защепіть краї, формуючи косичку, яка не дозволить соку витікати під час смаження;
  4. у сковороду налийте олію в такій кількості, щоб вона заповнювало 1/3 висоти. Гарненько її підігрійте, а потім зробіть вогонь невеликим. Обсмажте з обох боків до появи рум’яності. Викладайте на тарілку, застелену паперовою серветкою, яка вбере в себе зайвий жир.

Рецепт чебуреків із листкового тіста на сковороді з грибами

Пропонуємо розглянути варіант з вегетаріанської начинкою, але, незважаючи на це, диво-пиріжки виходять дуже смачними. У цьому рецепті можна використовувати готову листкову заготівлю з магазина або ж варіант, розглянутий у попередньому рецепті.

Для чебуреків з готового листкового тіста візьміть такі продукти: тісто, 125 г цибулі та сиру, 35 мл олії, дрібку солі і 225 г печериць. Можете використовувати будь-які інші гриби.

Етапи приготування:

  1. печериці добре помийте, очистіть, а потім, поріжте дрібним кубиком. Очищену від лушпиння цибулю подрібніть так само. У сковороді розігрійте олію і обсмажте там ці інгредієнти до готовності. Після цього перекладіть грибочки з цибулею в миску і охолодіть. Потім додайте подрібнений на тертці сир і сіль;
  2. від підготовленої маси відрізуйте шматочки і розкачуйте тонкі коржі. Викладіть начинку і сформуйте красиві чебуреки. Важливо гарненько кріпити краї. Якщо у вас є спеціальне коліщатко для обрізання, то обов’язково його використовуйте. Обсмажте з двох сторін на розпеченій олії до утворення золотистого кольору. Подавайте страву гарячою.

Поласуємо чебуреком із листкового дріжджового тіста з шинкою

Готувати страву можна також і з дріжджового листкового тіста, що дозволить отримати більш пишні пиріжки. Начинку будемо готувати з шинки, а для соковитості пропонуємо додати помідори.

Для тіста візьміть такі продукти: 3 ст. борошна, 200 г вершкового масла, 7 г сухих дріжджів, 1 ч. ложку солі, 125 мл молока, 85 мл води, яйце і 3 ч. ложки цукрового піску. Щоб зробити начинку, підготуйте: по 200 г шинки і помідорів, 100 г сирокопченої ковбаси і сиру, 85 г цибулі, 3 г чорного перцю, 60 мл білого сухого вина, 25 г топленого масла і 200 мл олії, а ще сіль.

Етапи приготування:

  1. чебуреки з листкового дріжджового тіста з шинкоюпочинаємо з дріжджового тіста, для якого у теплій воді розчиніть дріжджі і 1 ч. ложку цукру. Окремо змішайте попередньо просіяне борошно з сіллю і цукром. Натріть туди ж заздалегідь заморожене вершкове масло. У воду з дріжджами додайте яйце, гарненько все перемішайте і влийте молоко. В результаті повинен вийти 1 ст. рідини. Вилийте її в борошно і замісіть гладку масу. Сформуйте колобок, обгорніть харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 2 год;
  2. тепер переходимо до начинки, для якої необхідно дрібним кубиком порізати ковбасу і шинку, а потім додайте до них подрібнений на тертці сир. Очищену цибулю дрібно наріжте і обсмажте на топленому маслі. Коли стане золотистою, покласти подрібнені помідори, з яких краще попередньо зняти шкірку. Тушкуйте овочі протягом декількох хвилин, додавши сіль і перець. Вимкніть вогонь, охолодіть і змішайте з ковбасою та сиром. Влийте вино і все гарненько перемішайте, щоб вийшла однорідна і м’яка маса;
  3. відокремлюйте шматочки від колобка, розкачуйте коржі і викладайте начинку. Залишилося тільки закріпити краї і обсмажити з двох боків до рум’яного кольору у розпеченій олії.

Рецепт чебуреків із листкового тіста в духовці з куркою

Смачні і рум’яні пиріжки можна приготувати не тільки в сковороді, а й у духовці. Вони виходять соковитими, хрусткими і ніжними. До того ж такі чебуреки не є занадто важкими для шлунка. Підготовлених інгредієнтів вистачить на 10 порцій.

У цей рецепт чебуреків додають такі продукти: 250 г курячого фаршу, дві дрібки меленого перцю, 0,5 ч. ложки солі, зубчик часнику, яйце і 400 г готового листкового тіста.

Етапи приготування:

  1. Почнемо з начинки, для якої необхідно у фарш додати сіль і перець. Очищений часник подрібніть на тертці або пропустіть його через прес. Його також відправте до фаршу і гарненько перемішайте;
  2. Розкачайте тонкий пласт і, використовуючи тарілку, вирізуйте кола, на половинку викладайте начинку і накривайте другою частиною. Скріпіть краї і викладайте чебуреки на деко, застелене пергаментом. Змастіть їх яєчним жовтком, який потрібно попередньо збити. Завдяки йому з’явиться гарний рум’яний колір. Випікайте в духовці протягом 20 хв при температурі 180 градусів.

Рецепт чебуреків із листкового тіста з сиром

Хочете спробувати щось незвичайне, тоді скористайтеся цим рецептом. Подавайте їх зі сметанним соусом. Прекрасний варіант для вегетаріанського меню.

Візьміть такі продукти: готову листкову заготівлю, 250 г сиру, 50 г зеленої цибулі, 30 г кінзи і кропу, сіль і перець.

Етапи приготування:

  1. чебуреки з листкового тіста з сиромзелень подрібнюєте, додаєте її до сиру. Покладіть туди ж сіль і перець за смаком. Усе добре перемішайте;
  2. розкачайте загівлю тонким пластом і за допомогою тарілки виріжте коржики. Покладіть начинку, сформуйте чебуреки і закріпіть краї. Важливо виганяти повітря, щоб під час смаження нічого не порвалося;
  3. обсмажуйте у гарячій олії на середньому вогні з двох боків до появи красивого золотистого кольору. Викладайте на тарілку, застелену паперовою серветкою.

Ми впевнені, що спробувавши хоча б раз чебуреки з листкового тіста, ви обов’язково захочете приготувати їх ще раз. Використовуйте наші рецепти і придумуйте свої варіанти начинок.