Гороховий суп є традиційним блюдом різних країн. Рецептів багата кількість. У нас більше популярний гороховий суп зі свинячими ребрами. Насичений смак робить його ситним і поживним. А яке задоволення доставить Вам гаряча горохова юшка в холодні зимові дні.

Для приготування нам знадобиться:

  • свинячі ребра
  • горох сушений
  • моркву
  • цибуля ріпчаста
  • картопля
  • зелень сушена
  • лавровий лист

Горох краще замочити на кілька годин, щоб він трохи отмок, і спливли зіпсовані зерна. У каструлю з водою приблизно на годину – півтора ставимо варити свинячі реберця. Після того як реберця практично готові, бульйон краще процідити через сито. Тоді він буде чистим і прозорим. Потім знову доводимо бульйон з ребрами до кипіння і висипаємо горох. Не варто захоплюватися горохом, і класти його занадто багато, так як він має властивість розварюватися. Через 20 -30 хвилин до гороховому супу додаємо нарізану кубиками картоплю. Тим часом тремо на середній тертці моркву і дрібно ріжемо цибулю. Цибулю і моркву потрібно пасерувати на рослинній олії і додати в суп після того, як картопля буде готовий. Завершальним етапом в приготуванні є добавлениелавровоголиста, 1-2 чайні ложки сухої зелені, далеесолим за смаком. Апетитний домашній гороховий суп готовий!