Приготування хріновини в домашніх умовах вважається російською традицією. Хріновина – це дивно смачна і гостра пряність, яка подається в основному до м’ясного столу, зокрема пельменів і манта. В Росії дуже популярна хріновина на зиму, рецепти якої дуже різні і полягають в ступені її гостроти. Хочу розповісти відмінний рецепт хріновини з помідор. Вона виходить гострої і не рідкою консистенцією.

Для приготування нам знадобиться:

  • червоний томат – 2кг
  • корінь хрону – 500 гр.
  • часник – 250 гр.
  • сіль

Приготування хріновини починається зі стерилізації банок. Я вибрала спосіб на пару протягом 15 хвилин. Банки краще брати пів літрові з закручуються кришками, так як вони зручні в експлуатації. З даної порції вийшло сім підлогу літрових баночок хріновини.

Поки банки стерилізуються ріжемо помідори так, щоб вони увійшли в м’ясорубку. Домашня хріновина, рецепт якої Ви завжди можете коригувати, безумовно, смачніше магазинного, так як туди не додається нічого зайвого і можна коригувати гостроту.

Потім пропускаємо помідори через дрібну м’ясорубку. Повинна вийти практично однорідна консистенція. Викладаємо масу у велику миску, попередньо обдавши їх окропом.

Чистимо хрін і часник. Хрін має досить різкий запах, саме тому на м’ясорубку варто надягти поліетиленовий пакет і зав’язати його гумкою у підстави носика м’ясорубки. В іншому випадку, сліз просто не уникнути! Перекручуємо хрін і часник на дрібній насадці м’ясорубки.

Після цього акуратно висипаємо вміст мішечка в миску з перекрученими томатами і добре перемішуємо. Солимо за смаком. Смачна, пряна і гостра домашня хріновина готова! Розкладаємо її по банках, щільно закручуємо кришками і ставимо в холодильник.