Котлети, рецепт яких може бути дуже різноманітним, одне з найулюбленіших страв домочадців. Це зовсім не випадково, адже вони ситні, смачні і неймовірно домашні! Їх готують і з куркою і з морквою і навіть з буряком. Я хочу розповісти, як приготувати котлетки з фаршу, щоб вони вийшли ніжними і соковитими. Цей ефект відбувається завдяки тому, що вони готуються разом з підливою. Рецепт приготовления дуже простий!
Для котлет:
Для соусу:
Завчасно робимо фарш, перекручуємо в м’ясорубці на два рази одну частину свинини, яловичини, одну цибулину. Ми робимо домашні котлети, рецепт яких полягає в приготуванні і фаршу в домашніх умовах. Але якщо такої можливості немає, можна взяти готовий. Далеевысыпаем манку.
Виливаємо в фарш воду, солимо і перчимо. Все добре перемішуємо і даємо постояти 5-10 хвилин. Це необхідно, щоб манка ввібрала воду.
В глибоку чашку висипаємо панірувальні сухарі.
Потім вологими руками робимо изкомочки і добре обвалюють у панірувальних сухарях. Викладаємо їх на плоске блюдо.
Викладаємо наші котлети на сковороду з розпеченим маслом. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. Не потрібно занадто довгого обсмажування, навіть якщо вони не приготуються при смаженні, то дійдуть в підливі.
Складаємо готові котлети в чашку.
Робимо соус, рецепт якого дуже просто. Дрібно шаткуємо цибулю.
В чисту сковороду наливаємо олію. Можна і обсмажити цибулю там, де ми смажили котлети. Але я б не радила цього робити, адже там залишилися всі канцерогени від контакту м’яса з гарячим маслом. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
У цибулю додаємо борошно і обсмажуємо буквально кілька секунд.
Потім додаємо води. Всі добре розмішуємо, солимо.
Як соус закипить, викладаємо котлети в підливу, накриває кришкою і даємо нудитися на повільному вогні 10 хвилин. Котлеткиполучаются неймовірно ніжними і соковитими. У нашому будинку вони швидко полюбилися.