Немає єдиного рецепту, як правильно і смачно смажити цвітну капусту, білокачанну або квашену. У різних хазяєчок свої секрети і рецепти. Тому ми зібрали самі смачні і прості способи приготування цього чудового, корисного і смачного овоча.
Для приготування потрібно овоч помити під проточною водою і зняти верхні листки.
Шаткувати можна за допомогою ножа або спеціальної терки.
Отже, нарізаний овоч висипати на розігріту, суху сковороду і смажити до появи золотистих цяток на капусті. Додати олію, цибулю, сіль, цукор, терту моркву і чорний мелений перець.
За бажанням можна додати лавровий лист і зелень. Смажити під кришкою не більше 20 хвилин, періодично помішуючи. Готову страву можна вживати в їжу як в гарячому, так і холодному вигляді. Для більш соковитого смаку, можна додати трохи бульйону або простої води.
Смак квашеного овоча дуже хороший сам по собі, як заправка в солянки або як бігос з м’ясом або сардельками.
Капуста смачна якщо в ній немає додаткових компонентів, і обсмажується на сковороді до злегка коричневого кольору з додаванням олії.
Є дещо інший варіант приготування страви, особливість полягає в тому що, в першу чергу на розпеченій сковороді з олією або маргарином, смажиться подрібнена кубиками цибуля і томатна паста. Таким чином, паста колерується і стає насичено червоного кольору. Коли цибуля приготується, додається основний продукт і смажиться.
Для чудового смаку потрібно помістити її в молоко, на невеликий проміжок часу, а після витягнути обсушити і готувати. Інший варіант полягає в варінні суцвіть в мінеральній воді, з додаванням щіпки цукру і солі. А після проварені суцвіття поміщаються в холодну воду з соком лимона.
Тоді страва виходить просто незабутньою на смак.
Приготування: овоч миється, поділяється на суцвіття і відварюється.
Тісто готується з збитих яєць, борошна з додаванням сметани, соди, солі і цукру. Всі продукти добре збиваються віночком. Суцвіття занурюють в кляр і смажать на розпеченій сковороді з додаванням вершкового масла. Смажити цвітну капусту зі всіх сторін, до утворення золотої скоринки. При подачі на стіл страва посипається зеленню.
Пироги з таким наповнювачем будуть добре гармоніювати з дріжджовим і трохи солодкуватим тістом. Для приготування начинки знадобиться яловичий фарш, белокочанна капуста (свіжа), спеції, олія або вершкове масло і томатна паста (можна без неї).
Приготування пиріжків з тушкованим квашеним овочем і будь-яким м’ясним фаршем, буде прекрасною альтернативою класичному варіанту. Якщо ви проявите фантазію і додасте в начинку гриби, яйця, куряче м’ясо, пряну зелень або рибні консерви, ваша страва від цього тільки виграє.
Пекінський капуста призначена не тільки для оформлення різних страв і салатів. Вона має прекрасний смак і в смаженому вигляді, а якщо до неї додати різні спеції і, наприклад, яблуко, страва вразить вас своїми багатогранними смаковими якостями.
У пекінську капусту можна додати різні горіхи, вона чудово з ними поєднується. Також можна додати кунжутне насіння, що викличе захоплення у ваших рідних і близьких.
Скільки рецептів, стільки й думок. Ми для вас підібрали універсальні і головне корисні рецепти з приготування дивовижно смачних страв.