Печінка – корисний і смачний субпродукт, якщо, звичайно, її правильно приготувати. Сьогодні у нас в меню – ніжна запіканка з печінки в духовці. Всі запропоновані рецепти підходять для приготування будь-якої печінки курячої, яловичої і навіть свинячої. Отже, вирушаємо в нашу кулінарну подорож.

Ароматна печінкова запіканка з овочами

Запіканка з яловичої печінки в духовці стане повноцінною ідеальною вечерею. По-перше, таке блюдо не містить багато калорій, по-друге, ідеальне поєднання компонентів дає просто чудовий смак. Яловичу печінку бажано попередньо вимочити в молоці. Спробуємо?

запіканка з печінкиСклад:

  • 0,6 кг яловичої печінки;
  • 3 цибулини;
  • 2 моркви;
  • 2 ст. л. манки;
  • 200 мл кефіру;
  • яйце;
  • масло рослинне і вершкове;
  • кухонна сіль;
  • сухарі для панірування;
  • чорний перчик мелений.

Приготування:

  • У глибоку ємність вливаємо кефір, вбиваємо яйце і додаємо манну крупу.
  • Печінку і одну головку цибулі подрібнюємо, пропустивши через м’ясорубку, або за допомогою блендера.
  • З’єднуємо печінкову і яєчно-кефірну суміш, розмішуємо до однорідності. Стежимо, щоб не залишилося грудочок.
  • Накриваємо ємність харчовою плівкою і ставимо в холодильник на годинку.
  • Дві цибулини, які залишилися, чистимо і ріжемо дрібненькими кубиками, а моркву крупно натираємо.
  • Пасеруємо овочі на рослинному маслі до готовності.
  • Тепер нам потрібно змастити деко або форму вершковим маслом і посипати сухарями для панірування.
  • Виливаємо на деко половину печінкового тіста.
  • Потім розподіляємо пасеровані овочі, розрівнюємо їх лопаткою.
  • Заливаємо овочі печінковим тістом, яке залишилось.
  • Запікаємо нашу страву протягом сорока хвилин при температурі 180°.
  • Трохи охолоджуємо запіканку, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу. Зверху її можна прикрасити пір’ям зеленої цибулі і вареним яйцем.

Ніжне суфле з курячого субпродукту

Запіканка з курячої печінки в духовці – страва, яку сміливо можна давати діткам. Ніжний вершковий смак і неповторний аромат такої запіканки обов’язково сподобається вашому малюку. А про користь цієї страви і говорити не доводиться. До речі, ви можете трохи видозмінити рецепт. Так, печінка підійде і яловича, а вершки можна сміливо замінити майонезом або сметаною. Але тоді і калорійність страви збільшиться.

суфле з курячої печінкиСклад:

  • 0,5 кг курячої печінки;
  • ½ склянки рису;
  • 2 яйця;
  • 100 мл вершків;
  • ½ ст. просіяного борошна;
  • цибулина;
  • кухонна сіль;
  • олія рослинна;
  • купаж спецій.

Приготування:

  • Чистимо цибулину і подрібнюємо кубиками. Пасеруємо цибулю на рослинній олії до рум’яного кольору.
  • В злегка підсоленій воді відварюємо рис до повної готовності.
  • Курячу печінку чистимо і промиваємо. Нарізаємо субпродукт невеликими шматочками.
  • З’єднуємо курячу печінку з яйцями і вершками, збиваємо блендером до однорідності.
  • Тепер викладемо в чашу борошно і знову взіб’єм печінкове тісто, доки не розійдуться всі грудочки.
  • Викладаємо рис, пасеровану цибулю, приправляємо спеціями і солимо. Не забуваємо добре розмішати тісто.
  • Змастимо деко рослинним маслом, можна вершковим, і виллємо печінкове тісто.
  • Запікаємо страву протягом 20-25 хвилин при температурі до 190 градусів. Важливо: необхідно стежити за процесом приготування, щоб не пересушити запіканку. Як тільки вона візьметься скоринкою, вийміть деко з духовки.
  • Запіканка з печінки з рисом в духовці готова!

Суфле з курячої печінки – просто тане в роті!

Бажаєте урізноманітнити сімейне меню? Запечіть печінкове суфле. По суті, це запіканка, тільки готувати її ми будемо в маленьких формочках. Таке блюдо можна подавати і до святкового столу. Печінку вибирайте курячу, оскільки вона ніжніша і м’якша.

печінкове суфлеСклад:

  • 0,5 кг печінки;
  • яйце;
  • 100 г масла вершкового;
  • кухонна сіль;
  • мускат;
  • коричний порошок;
  • часник сушений;
  • чорний перчик мелений.

Приготування:

  • Субпродукт промиваємо і обсушуємо. Розрізаємо курячу печінку на кілька частин, щоб зручніше було подрібнювати.
  • Перекладаємо печінкові шматочки в чашку блендера і вбиваємо туди яйце. Додаємо кухонну сіль і спеції – мускат, коричний порошок, сушений часник і перчик чорний.
  • Збиваємо блендером печінкову масу до однорідної консистенції. Основа для нашого суфле готова.
  • Тепер нам потрібно підготувати формочки. Звичайно, можна просто запекти страву у великому деку, але смачніше і оригінальніше запіканка вийде в маленьких стаканчиках.
  • Вершкове масло розтоплюємо і додаємо його у всі формочки. Особливу увагу приділяємо бортикам: маслом потрібно змазати їх, щоб потім без проблем можна було вийняти суфле.
  • Печінкове тісто розливаємо в формочки, але не заповнюємо їх до верху, щоб в процесі запікання воно не витікало.
  • Невелика хитрість: у деко наливаємо воду і виставляємо форми з суфле. Це дозволить нам отримати м’яке і ніжне блюдо.
  • Запікаємо страву в жаровій шафі при температурі 190 градусів протягом півгодини. Готово!

Ось так смачно і з користю можна нагодувати своїх домочадців. Експериментуйте і освоюйте нові кулінарні вершини. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!