Гарячі страви з курки дуже користуються популярністю, тому величезна кількість рецептів. Це дуже популярний продукт, що володіє як корисними, так і смачними якостями. Хочу запропонувати вам нескладний рецепт запеченої курки в духовці з капустою. Соковите, ніжне блюдо, відповідне до будь гарнірів.

Для приготування нам знадобиться:

  • 500-700 гр. курки
  • 400 гр. білокачанної капусти
  • сухий кріп

Підійде будь-яка частина курки, будь то стегна, або грудка. Можна навіть взяти куряче філе. Не потрібно боятися, що воно вийде сухим. Завдяки капусті м’ясо придбає соковитий смак. У миску нарізаємо м’ясо крупними шматочками.

Свіжу капусту шаткуємо ножем. Якщо порізати її шматочками, то наша курка не буде настільки соковитою, як якщо шаткувати. Завдяки, поздовжнього розрізу під час запікання віддається максимум соку.

В миску до курочкедобавляем сухий кріп, він додасть прянощі нашій страві. Потім солимо, приблизно не повну чайну ложку. Я завжди використовую крупно кришталеву морську сіль, так як вона дуже корисна і містить йод.

Останнім етапом викладаємо курку і капусту в миску для запікання. Додаємо туди 1 склянку води. Краще всього використовувати посуд із загартованого скла. Це дуже зручно, так як ми завжди зможемо подивитися, на якій стадії готовності знаходиться наша страва.

Потім наша страва ставимо в духову піч і запікаємо 30-35 хвилин при 180 градусах. Курка запечена з капустою виходить неймовірно соковитою. Її можна подавати як самостійне блюдо, так і з різними гарнірами: кашами, макаронними виробами, картоплею. Приємного вам апетиту!