Сухарики – популярна закуска до пінних напоїв. Та й багато перших страв подаються не зі скибочкою свіжого хліба, а саме з сухарями. Звичайно, навіщо винаходити велосипед, якщо в магазині можна купити цей продукт на будь-який смак? Але якщо ви турбуєтеся про якість їжі, тоді швидше конспектуйте, як зробити сухарики в мікрохвильовці.

Кухонні гаджети поспішають на допомогу

З появою мікрохвильової печі на нашій кухні ми стали довіряти приготування багатьох страв саме цьому приладу, а не духовці. Чому? Цікаве питання, адже в мікрохвильовій печі продукти готуються швидше і без додавання олії. Якщо раніше ви по-старому підсушували сухарики в духовці, погляньте по-новому на приготування цієї страви.

сухарики в мікрохвильовціВсього кілька простих порад і рецепт, та потрібні інгредієнти і трохи часу – ось, що вам знадобиться для приготування ароматної закуски. Досвідчені кулінари і господині поділилися своїми секретами і розповіли, як зробити сухарі з хліба в мікрохвильовій печі:

  • для приготування ароматної закуски підійде хліб не першої свіжості;
  • білий, житній, пшеничний, бородінський – різноманітність варіантів приємно дивує;
  • самою ароматною і традиційною приправою вважається часник;
  • можна додати сушені трави, перцеву суміш;
  • щоб сухарики просочилися курячим або овочевим смаком, розведіть приправу у воді;
  • за допомогою пульверизатора з легкістю окропіть хліб приготовленою заправкою, надаючи йому аромату;
  • щоб рівномірно розподілити прянощі, спеції і олію, використовуйте звичайний поліетиленовий пакет;
  • сухарики потрібно викладати рівномірним шаром в скляний посуд або на пергамент;
  • під час приготування потрібно помішувати сухарі, щоб вони просмажилися рівномірно;
  • час приготування займе буквально 2-3 хвилини.

Ароматна закуска: дивуємо гурманів

Зараз ми приготуємо сухарики в мікрохвильовці з часником. Таку закуску можна сміливо назвати традиційною. Ці сухарі ви зможете подати як добавку до першої страви або відмінну повноцінну закуску до пінних напоїв. Так і при перегляді улюбленого кінофільму ви з задоволенням похрустите свіжими сухариками.

сухарики в мікрохвильовці з часникомІнгредієнти:

  • половина батона;
  • за смаком сіль дрібного помелу;
  • зубчики часнику;
  • 1-2 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • за смаком прянощі і спеції.

Приготування:

  1. Підготуємо всі продукти. Якщо ви любите класичну кухню, то з приправ використовуйте сушений кріп і суміш перців.
  2. Подрібнюємо батон рівноцінними кубиками.
  3. Тепер настав час зробити приправу. Для початку візьмемо звичайний поліетиленовий пакет і складемо в нього хлібні скибочки.
  4. Поливаємо хліб зверху рафінованою рослинною олією та додаємо за смаком ароматні приправи і прянощі.
  5. Зубчики часнику очищаємо, пропускаємо через прес і додаємо до сухариків.
  6. Закриваємо зверху пакет і все активно струшуємо.
  7. Розкладаємо хлібні скибочки в спеціальному посуді і ставимо  в мікрохвильову піч.
  8. Буквально 2-3 хвилини підсушуємо хлібні шматочки.
  9. Час може бути збільшено, якщо кухонний гаджет слабенький.

Любителям пікантних закусок на замітку

Ми вже розповіли, як зробити сухарики в мікрохвильовці з білого хліба за класичним рецептом. Але часом буває так, що хочеться поласувати чим-небудь пікантним, гострим і неймовірно смачним. Давайте спробуємо приготувати сухарики в маринаді. Завдяки суміші соусів і прянощів ми додамо хлібним скибочкам помірну гостроту, пікантність, неймовірний аромат, а також після випікання вони набудуть яскравого червонуватого відтінку.

сухарики з білого хліба в мікрохвильовціІнгредієнти:

  • ½ частина батона;
  • 2 ст. л. томатного соусу чілі;
  • 2 ст. л. часникового соусу;
  • ½ ч. л. меленої паприки;
  • 1 ч. л. сушених трав;
  • за смаком суміш перців і сіль.

Приготування:

  1. Часниковий і томатний соус потрібно заздалегідь придбати в магазині. Перевіряємо за списком наявність інших інгредієнтів.
  2. Хліб може бути вчорашнім, навіть трохи черствим. Нам це тільки на руку.
  3. Маленька порада: готувати такі сухарики краще на килимку для мікрохвильової печі або на плоскій посудині.
  4. Рівномірно наріжемо батон або хліб брусочками.
  5. Чим вони тонше, тим більш хрусткими вийдуть наші сухарики.
  6. В окремій піалі змішуємо часниковий і томатний соус чилі.
  7. Додаємо за смаком сіль дрібного помелу, суміш перців і сушені трави.
  8. Все ретельно перемішуємо, щоб вийшла маса однорідної консистенції.
  9. Розкладаємо хлібні скибочки на килимок або плоску тарілку.
  10. Озброїмося силіконовим пензлем і рівномірним шаром наносимо приготований маринад на хлібні шматочки.
  11. На 7-10 хвилин відправляємо хлібні заготовки в мікрохвильову піч. Приблизно в середині циклу сухарики потрібно перевернути.
  12. Тепер прийшов час похрумтіти сухариками і подивитися улюблену телепередачу.

Насолода смаком пінного напою з хрусткими сухариками

Представники сильної половини людства люблять у вихідний день розслабитися та випити келишок пінного напою. Хочете побалувати свого обранця? Приготуйте ароматні сухарики. Для такої закуски краще взяти чорний хліб, а точніше, його окраєць.

домашні сухарики до пиваІнгредієнти:

  • чорний хліб;
  • жир рослинного походження – 2-3 ст. л.;
  • за смаком прянощі і сіль дрібного помелу.

Приготування:

  1. Подрібнюємо хліб рівноцінними кубиками і викладаємо його на тарілку. Використовуйте тільки той посуд, який призначений для мікрохвильової печі, інакше ви ризикуєте зіпсувати кухонний гаджет.
  2. Візьмемо пульверизатор і розпорошимо олію на сухарі.
  3. Тепер прийшла черга додати смаку. Солимо, перчимо, заправляємо спеціями хлібні шматочки.
  4. Накриваємо посуд фольгою або кришкою і ставимо його в мікрохвильову піч.
  5. Протягом 2 хвилин при максимальній потужності висушуємо хліб.
  6. Заглянемо в мікрохвильовку. Поки волога вся не випарувалася, перевернемо сухарики і відправляємо їх на прожарювання ще на 2 хвилини.
  7. Ось така смачна закуска до пінного напою у нас вийшла.

Сухарики стануть не тільки відмінною закускою, але і оригінальним доповненням до перших страв. Вам більше не потрібно гнатися за магазинною продукцією. Наявність зачерствілого хліба, мікрохвильової печі та вільного часу дозволить вам приготувати смачні сухарики, а головне, натуральні. Хрумкайте з задоволенням! Приємного апетиту!