Як засолити сало в розсолі гарячим способом у банці
Смажена картопелька, овочевий салатик і сало – що може бути смачніше? Ось тільки вибрати гарне смачне сало не завжди виходить. Щоб бути впевненим у якості продукту, краще приготувати його самостійно. Отже, засолювання сала в розсолі гарячим способом.
Апетитне і неймовірно смачне сало
Чому багато господинь віддають перевагу гарячому способу засолювання сала? Напевно, тому що це найпростіший метод приготування смачної закуски. До того ж весь процес не забере у вас багато часу. У рецепті вказано кількість солі, яку необхідно додавати на 1 кг сала. Ви можете коригувати його в залежності від ваги продукту. Бажано придбати вже готову приправу, призначену для засолювання сала, але її можна сміливо замінити і іншими спеціями. Ідеальними при поєднанні смаку стануть коріандр, лаврові листочки, червоний і чорний мелений перець.
Інгредієнти:
- 1 кг свіжого сала;
- 5 ст. л. кухонної солі;
- 3-4 зубчики часнику;
- суміш приправ.
Приготування:
- Свіже сало нарізаємо шматочками середнього розміру і поміщаємо їх у глибоку посудину.
- Вливаємо відфільтровану воду, щоб вона покрила сало на 2 см, і доводимо рідину до кипіння.
- Зменшуємо вогонь конфорки і варимо сало протягом 3-4 хвилин.
- Потім знімаємо каструлю з вогню та додаємо вказану кількість солі і добре перемішуємо до повного її розчинення.
- Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в прохолодне місце. Залишаємо сало насититися сіллю на 12 годин.
- Після закінчення зазначеного часу сало потрібно вийняти і обсушити паперовими кухонними рушниками.
- Зубчики часнику чистимо і подрібнюємо за допомогою пресу.
- Додаємо в суміш приправ часниковий сік і перемішуємо.
- Отриманою сумішшю щедро натираємо сало та загортаємо його в харчову фольгу. Після цього відправляємо в холодильник на пару годин.
- Сало готове і його можна подавати до столу!
Універсальна ароматна закуска
Засолювання сала в розсолі гарячим способом у банку дозволить вам на швидку руку приготувати універсальну закуску, яка сподобається будь-якому гурману. Головне – вибрати гарне свіже сало з м’ясним прошарком.
Склад:
- 1 кг свіжого сала;
- 1 л очищеної води;
- 100 г кухонної солі;
- 3-4 часникового зубчики;
- 10 горошин чорного перцю;
- 3-4 лаврових листочка;
- суміш спецій.
Приготування:
- Спочатку нам потрібно правильно нарізати сало. Шматочки повинні бути приблизно однаковими товщиною 5-7 див.
- Гарненько промиваємо кожен шматочок сала й обсушуємо.
- Складаємо сало в банку так, щоб шматочки не дуже щільно прилягали один до одного.
- Прийшов час зайнятися розсолом. Вливаємо в каструлю воду, додаємо сіль, лаврові листочки та інші спеції.
- Доводимо рідину до кипіння, зменшуємо рівень конфорки і варимо, поки сольові кристали повністю не розчиняться.
- Потім знімаємо каструлю з печі і додаємо в розсіл часникові зубчики. Перемішуємо і залишаємо його, щоб він трохи охолов.
- Увага: розсіл повинен бути гарячим, але не занадто, тобто заливати окропом сало не можна!
- Вливаємо розсіл в банку так, щоб він повністю покрив все сало, накриваємо кришкою і витримуємо в холодильнику протягом трьох діб.
- Після закінчення відведеного часу сало можна подавати до столу. Не забудьте попередньо його обсушити кухонними рушниками. Деякі господині дістають з банки всі шматочки сала, обсушують їх і заморожують. Але це – справа смаку.
Незвичайний рецепт засолки сала
Засолювання сала гарячим способом у домашніх умовах можна робити не тільки з допомогою розсолу. Пропонуємо вам незвичайний рецепт приготування вишуканої закуски в духовій шафі. Повірте: таке блюдо оцінять навіть найвибагливіші гурмани. Тільки вибирайте сало з хорошою м’ясним прошарком.
Склад:
- 1 кг свіжого сала;
- 100 г кухонної солі;
- 3-4 часникового зубчики;
- мелений чорний перчик.
Приготування:
- Сало обов’язково промиваємо й обсушуємо, а потім ножем ретельно чистимо шкірку.
- Нарізаємо сало великими шматками. А тепер кожен шматок нам потрібно розрізати на кілька частин, але не повністю, а до шкурки так, як показано на фото. Намагайтеся, щоб шматочки були приблизно однаковими.
- Часникові зубчики чистимо і подрібнюємо.
- В окремій ємності з’єднуємо сіль з перцем і перемішуємо. До речі, можна додати свої улюблені спеції.
- Щедро натираємо шматочки сала сумішшю приправ і сіллю. А потім втираємо в сало часник.
- Далі нам знадобиться фольга. Її потрібно нарізати квадратиками так, щоб ними можна було обернути шматочки сала.
- Загортаємо сало у фольгу, кожен шматочок окремо.
- Викладаємо сало на деко і ставимо в духовку, запікаємо при температурної позначки в 170-180° протягом чверті години.
- Щоб наше сало підрум’янилося, після закінчення зазначеного часу розгортаємо фольгу і продовжуємо готувати ще п’ять-десять хвилин.
- Потім витягуємо сало з духовки і викладаємо на кухонні рушники, щоб позбутися зайвого жиру.
- Коли продукт повністю охолоне, викладаємо його в каструлю, накриваємо її і відправляємо в холодильник.
- Залишаємо сало насититися спеціями і просолитися на добу.
- Перед подачею до столу зайвий часник можна зчистити ножем.
Солоне сало – ароматна і вишукана закуска, яку можна подавати і до святкового, і до повсякденного столу. Існує багато способів засолювання сала в домашніх умовах. Так, дуже смачним і красивим воно виходить в цибулинні. Сподіваємося, що наші рецепти вам знадобляться. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!