У кожної господині є свій рецепт котлет, який зазвичай передається з покоління в покоління. Сьогодні існує можливість приготувати це блюдо з урахуванням всіх кулінарних секретів, що в результаті дозволить отримати неперевершений результат. Використовуйте представлені рецепти, щоб здивувати свою сім’ю новим шедевром.

Рецепт курячих котлет «Ніжність» з фаршу

Ця м’ясна страва подобається своєю ніжністю і соковитістю, а готувати її дуже просто. На процес йде близько 40 хв. Курячий фарш краще за все робити самостійно, щоб бути впевненими у якості та свіжості. Котлети можна готувати різними способами: на сковороді, грилі, на пару або в духовці. Зупинимося на одному варіанті.

Для курячих котлет за цим рецептом слід підготувати такі інгредієнти: 0,5 кг фаршу, сіль, перець, яйце, петрушку, 4 ст. ложки подрібненого пармезану, борошно, цибулину і рослинне масло.

Процес приготування:

  1. Петрушку промийте в проточній воді, обсушіть і дрібно порубаєте. Очищену цибулину подрібніть в м’ясорубці і додайте до фаршу;
  2. Якщо хочеться отримати ніжні курячі котлети, то можна відбити масу;
  3. У фарш покладіть сіль, перець і додайте подрібнену зелень, сир, цибулю і яйце. Все добре перемішайте до однорідності і краще всього робити це руками;
  4. Буде корисно і цікаво довідатися, що додати для котлет в курячий фарш, щоб вони вийшли соковитими. По-перше, з цим завданням чудово справляється м’яка частина хліба, вимочена в молоці. По-друге, цибуля виконує не тільки смакове завдання, але і безпосередньо впливає на соковитість. Її можна використовувати сирою і в підсмаженому вигляді. По-третє, для соковитості і смаку можна використовувати різні овочі, наприклад, кабачки, капусту і т. д.
  5. Відокремлюючи невелику кількість маси, формуйте кульки і сплюсніть їх з двох сторін. Рекомендується часто змочувати руки у воді, щоб полегшити процес;
  6. Заготовки обваляйте в борошні та обсмажте на розігрітій олії з кожного боку до рум’яності. Вогонь повинен бути трохи вище мінімального. Викладайте на тарілку, яку потрібно застелити паперовим рушником. Це дозволить видалити надлишки жиру. Можна додатково пропарити все під кришкою.

Рецепт картопляних котлет з курячим фаршем

Цю страву можна їсти без будь-якого гарніру, оскільки вона досить ситна. Для різноманітності смаку можна використовувати різні види соусів, спеції і зелень. Подавайте страву на будь-який прийом їжі і на святковий стіл.

Щоб зробити картопляні колеты, слід взяти такі продукти: 1 кг картоплі, 3,5 ст. ложки борошна, 4 яйця, сіль, 550 г відвареного філе, пару цибулин, 4 зубки часнику, спеції, 1 ст. ложку майонезу, 3 ст. ложки олії і сухарі для панірування.

Процес приготування:

  1. Картоплю добре помийте і відваріть її в мундирі. Після цього зніміть шкірку і розімніть отриману масу до стану пюре. Настав час додати до неї 2 яйця, трохи борошна і спеції за смаком;
  2. Готове філе наріжте дрібним кубиком. Очищену цибулю поріжте невеликими шматочками і обсмажте на розігрітій олії. Туди ж відправте курку, все перемішайте і готуйте ще 6 хв. час від часу помішуючи. Зніміть з плити і додайте спеції, майонез, а потім все перемішайте;
  3. З пюре зробіть коржі, в центр покладіть начинку, закрийте краї. Окремо збийте 2 яйця і обваляйте в них зрази, а потім відправте їх в панірувальні сухарі. Готуйте на розпеченому маслі до утворення золотистої скоринки. Подавайте зі сметаною.

Рецепт овочевих котлет з курячим фаршем

М’якою і дуже смачною виходить страва з рубленого м’яса. Завдяки додаванню овочів збільшується користь, і з’являються нові смакові нотки. Ця м’ясна страва ідеально підходить для дитячого меню.

Для приготування потрібно взяти такі інгредієнти: 0,5 кг філе, цукіні, моркву, цибулю і яйце.

Процес приготування:

  1. Цукіні помийте, поріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на дрібній тертці;
  2. Для фаршу філе гострим ножем порізати дрібним кубиком. Очищену цибулю подрібніть, і якщо не хочеться відчувати її в підсумковому блюді, то подрібніть на тертці;
  3. З’єднайте м’ясо, цукіні, цибулю та моркву, а потім додайте яйце. Все добре перемішайте і покладіть улюблені спеції;
  4. Сформуйте овочеві кульки і обсмажте їх на розпеченій олії до золотистої скоринки. Подавайте зі свіжими овочами і картопляним пюре.

Рецепт кабачкових котлет з курячим фаршем

Багато людей не люблять кабачки і це велика помилка, оскільки в них міститься багато корисних для організму речовин. Якщо додавати їх до м’яса, то підсумкова страва вийде соковитою і дуже смачною.

Кабачкові котлети готуються з таких продуктів: кабачка, яйця, цибулини, 3-х зубчиків часнику, 2-х шматочків білого хліба, 55 мл молока, 5 ст. ложок, 600 г курячого фаршу, сухарів для панірування, олії та спецій.

Процес приготування:

  1. Якщо використовується молодий кабачок, то шкірку і насіння видаляти не потрібно. Натріть його на дрібній тертці, а потім, відіжміть масу руками, щоб позбутися від надлишків рідини;
  2. Очищену цибульку поріжте маленьким кубиком, а часник пропустіть через прес. З курячим фаршем з’єднайте кабачок, яйця, цибулю, часник і попередньо замочену м’якушку хліба. Все гарненько вимісіть і покладіть за смаком спеції. Сформуйте кульки, сплюсніть їх з двох сторін, обваляйте в сухарях і викладіть на лист, змащений олією. Запікайте в духовці протягом 20 хв. при 180 градусах.

Рецепт капустяних котлет з курячим фаршем

Ще один варіант овочевої м’ясної страви, який можна сміливо вводити в меню дитини. Капуста робить її соковитою і дуже ніжною.

Щоб приготувати котлети, слід підготувати такі продукти: пів капусти, 2 філе, яйце, 0,5 ст. сухарів для панірування і сіль.

Процес приготування:

  1. Для початку займемося фаршем, для якого філе прокрутіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера. Таким же чином нашаткуйте капусту. Якщо виділилося багато соку, то отриману масу відіжміть. З’єднайте ці інгредієнти, додайте яйце і перемішайте;
  2. Сформуйте капустяні кульки і обваляйте їх у сухарях. Обсмажте на олії, на мінімальному вогні до рум’яності.

Рецепт курячих котлет з манкою

Завдяки використанню манки виходять ніжні і дуже пишні котлетки. Манка відмінно поєднується з куркою. Вам неодмінно сподобається ця проста і дуже смачна страва.

Для цього рецепта курячих котлет з фаршу з манкою слід взяти такий перелік інгредієнтів: 1 кг фаршу, 7,5 ст. ложок манки, 3 яйця, 2 невеликі цибулини, 3 зубчики часнику, 4,5 ст. ложок сметани, зелень, спеції, олію і сіль.

Процес приготування:

  1. Якщо хочете, щоб консистенція продукту відповідала назві «ніжність», тоді краще всього готуйте страву зі свіжих інгредієнтів. Додайте подрібнену цибулю і часник. Ще можна покласти рубану петрушку;
  2. Залишилося додати в масу манку, яйця, сметану і спеції. Гарненько вимісіть все руками і залиште на півгодини. Це необхідно для того, щоб манка набухла і в підсумку консистенція була ніжною і пишною;
  3. Обсмажте котлети з манкою на розігрітій олії до рум’яної скоринки, попередньо обвалявши в борошні або сухарях. В кінці їх рекомендується протягом 5-ти хв. пропарити під закритою кришкою з додаванням невеликої кількості води.

Як ви бачите курячі котлети приготувати дуже просто, а знаючи деякі секрети можна отримати дуже ніжну і корисну страву. Готуйте її для своєї родини і на святковий стіл.