Раніше перепілки вважалися винятково вишуканою стравою. Щоб поласувати м’ясом цієї невеличкої пташки, потрібно було йти в дорогий ресторан. Сьогодні багато чоловіків, які за своєю природою є мисливцями, відправляються на полювання і самостійно добувають дичину. Давайте з’ясуємо, як приготувати перепілку у домашніх умовах.

Перепілки – царські пташки

приготування перепілокЯкщо ваш обранець любить ходити на полювання, то напевно хоча б раз він приносив додому перепілок. М’ясо яких є дуже дієтичним, дуже ніжним і смачним. І ось ви бачите перед собою кілька тушок цієї пташки, виникає цілком закономірне питання: як приготувати перепілок?.

Рецепти настільки різноманітні, що кожна берегиня домашнього вогнища відшукає свій унікальний спосіб приготування перепілок. Тушку цього птаха можна обсмажити на сковороді або грилі, тушкувати в мультиварці або запекти в духовій шафі. Незалежно від того, який варіант ви виберете, м’ясо вийде ароматним, соковитим і пікантним.

Ділимося секретами

Часом так хочеться поласувати чимось вишуканим і незвичним, що хоч самій вирушати на полювання. Не жіноча це справа, а от похід в найближчий супермаркет – те, що потрібно. Вибираючи перепілок, зверніть увагу на наступні аспекти:

  • тушка повинна бути свіжомороженою і мати рівномірне ніжно-рожеве забарвлення;
  • при натисканні на грудку свіже м’ясо швидко повертає свою початкову форму;
  • велику вага перепілки може говорити про надмірний вміст води, що небажано для приготування вишуканої м’ясної страви.

тушки перепелівПеред приготуванням перепілок обов’язково ретельно промиваємо тушку і видаляємо субпродукти. Рекомендується зрізати крайню частину крилець і шию. Якщо ви помітили, що на тушці ще залишилося пір’я, його потрібно обпалити. Розжаримо сковороду, а тушку перепілки змастимо спиртом. Лише декілька хвилин обсмажте перепілок з усіх боків. Спирт зіграє свою роль. Якщо ви помітите залишки пір’я, його можна легко видалити руками.

Перед приготуванням досвідченні кулінари радять перепілку витримати в маринаді. Так м’ясо вийде соковитішим і ніжнішим. Запікаючи тушки цілою, зробіть на внутрішній стороні невеликі надрізи. У ці кишеньки сховайте крильця і ніжки. І красиво, і смачно. Така хитрість не дозволить краях засушитися чи згоріти при термообробці.

Готуємо королівську вечерю

Як приготувати перепілок в духовці? Ми зараз з вами поділимося не тільки рецептом, але і потаємними кулінарними секретами. Одночасно можна запекти м’ясо птиці і приготувати овочевий гарнір. Маленька хитрість: щоб м’ясо вийшло ароматним і соковитим, під кожну тушку ми покладемо невеликі кусочки лимона. Спеції і прянощі вибирайте на свій розсуд. Класикою кулінарного жанру залишаються часник, сушений базилік і суміш перців.

перепілки в духовціСклад:

  • 4 шт. перепілок;
  • 1 кг. картоплі;
  • 2 цибулини;
  • за смаком майонез;
  • 1 морква;
  • 1-2 головки часнику;
  • 1 лимон;
  • сіль, прянощі і спеції – за смаком.

Приготування:

  1. Підготуємо перепелині тушки. Ретельно їх промиємо і просушимо паперовою серветкою або рушником.
  2. Часник очистимо від лушпиння.
  3. Уздовж грудинки розрізаємо тушку птиці.
  4. Викладаємо перепілок углибоку ємкість. Солимо їх і приправляємо спеціями.
  5. Залишаємо в такому вигляді на кілька хвилин, нехай прянощі і сіль гарненько вберуться.
  6. Картоплю очищаємо, промиваємо й нарізаємо однаковими кружечками.
  7. Очищаємо цибулю, моркву, нарізаємо.
  8. На рафінованій олії пасеруємо морквяно-цибульну суміш до повної готовності.
  9. Беремо деко або жароміцну форму. На дно рівномірним шаром викладаємо пасеровані овочі.
  10. Приправляємо картоплю сіллю і сумішшю перців, викладемо її зверху на морквяно-цибульну подушку.
  11. Зубчики часнику пропускаємо через прес, додаємо за смаком майонез.
  12. Все ретельно перемішуємо і отриманою сумішшю рясно змащуємо кожну перепелину тушку.
  13. Викладаємо перепілок на картоплю, під кожну пташку кладемо кусочок лимона.
  14. Відправляємо страву в духовку, заздалегідь нагріту до температури 200°.
  15. Запікаємо перепілок приблизно 60-80 хвилин.
  16. Готову страву подаємо до столу, поливши пікантним соусом. Можна м’ясо злегка побризкати свіжовіджатим соком.

Перепела з мандаринами: такого ви ще не пробували!

Хочете здивувати своїх близьких або гостей кулінарним шедевром? Тоді швидше записуйте, як приготувати перепілок на сковороді. Родзинкою нашої страви стануть мандарини. Мандариновий сік додасть м’ясу додаткову соковитість і незвичайний аромат.

перепілки на сковороді з мандаринамиСклад:

  • 4 шт. перепілок;
  • 2 цибулини;
  • головка часнику;
  • за смаком майонез, сіль, прянощі;
  • 2 шт. мандаринів;
  • рафінована соняшникова олія.

Приготування:

  1. Ви вже знаєте, як підготувати перепілок, тому ми не будемо на цьому зупинятися.
  2. Підготовлених перепілок складемо в поліетиленовий пакет.
  3. Часник очистимо і пропустимо через прес.
  4. Викладемо часникову масу в пакет з перепілками.
  5. Сюди ж додамо майонез за смаком, сіль і прянощі.
  6. Закриємо пакет і все ретельно струшуємо.
  7. Результат: перепілки добре змащені майонезним соусом.
  8. У такому вигляді можна залишити їх на півгодини для маринування.
  9. У сковороду або сотейник наллємо рафіновану олію і викладемо птицю.
  10. На максимальному вогні обсмажимо перепілок з усіх боків, щоб вони зарум’янилися.
  11. Тим часом чистимо і нарізаємо цибулю. Щоб не пролити жодної сльозинки, лезо ножа змочимо холодною водою.
  12. Додамо цибулю в сковороду.
  13. Продовжуємо обсмажувати перепілок, а поки очистимо від шкірки мандарини.
  14. Видавимо з них трохи соку і наріжемо цитрусові однаковими невеликими дольками.
  15. Поллємо мандариновим соком перепілок, зверху викладемо дольки.
  16. Закриваємо кришкою сковороду і продовжуємо тушкувати перепілок на помірному вогні до повної готовності.

Перепілки – корисне, смачне, соковите і низькокалорійне м’ясо. Ви можете приготувати їх класичним способом у духовці або обсмажити на сковороді з додаванням пікантного соусу. Досвідчені кухарі, щоб зробити з перепілок справжній кулінарний шедевр, використовують цитрусові свіжовіджаті соки, соєвий соус, а також різні прянощі. Спробуйте і ви! Виведіть свою ідеальну формулу смаку. Всім смачного!