Зелені квашені помідори– смачне соління, яке можна приготувати різними способами. Дуже багато городників після збору врожаю викидають недозрілі томати. Але сьогодні ми розглянемо декілька простих і цікавих рецептів приготування солінь з недоспілих овочів.
Різноманітні рецепти приготування квашених зелених помідорів мають кілька варіантів заготовки солінь. Найпростіший – залити помиті плоди розсолом і покласти їх у банки. Деякі господині вдаються до більш трудомістких способів приготування томатів. Продукти надрізають і фарширують подрібненим часником, морквою, болгарським перцем та зеленню.
«Швидкий» рецепт квашених помідорів дозволяє довести солоні овочі до готовності буквально за кілька днів. Для цього їх проколюють виделкою, за рахунок чого томати просолюються значно швидше. Сьогодні ми розглянемо всі способи приготування солінь, серед яких ви обов’язково знайдете варіант для себе.
Для приготування закуски за «швидким» рецептом, потрібно взяти томати у формі слив. Для повного засолювання плодів потрібно всього кілька днів, тому ви зможете пригощати своїх знайомих і друзів смачним частуванням хоч щотижня.
Отже, щоб приготувати закуску, нам знадобляться такі продукти:
Процес приготування:
Смачні зелені квашені помідори дуже швидкого приготування будуть готові для вживання вже буквально через 3-4 дні.
Якщо вам смакує бочкове соління, то даний рецепт приготування недозрілих томатів на зиму вам сподобається. Томати будуть мати трохи терпкий, але солодкуватий смак за рахунок вмісту болгарського перцю і часнику.
Отже, які інгредієнти нам потрібно взяти для заготівлі квашених зелених помідорів з часником на зиму?
Процес приготування:
Щоб соління на зиму з часником не помутніли з часом, зберігайте банки в темному місці. Плоди повинні гарненько засолитися вже через 30-40 днів після консервування.
Можна приготувати смачні солоні помідори і в каструлі. Якщо у вас немає льоху і приміщення, де можна було б довго зберігати консервовані плоди, даний рецепт приготування закуски в каструлі вас неодмінно порадує.
Щоб частування вийшло справді смачним, на засолювання овочів в каструлі будуть потрібні наступні продукти:
Процес приготування:
Помідори зелені квашені, засолені в каструлі, виходять хрусткими і мають незвичний смак. Подібне частування неодмінно здивує ваших гостей своєрідним смаком.
Якщо ви хочете одним махом приготувати не менше 8 л недоспілих овочів, то простий рецепт приготування зелених твердих квашених помідорів у відрі прийде вам до душі.
Які продукти для цього потрібні?
Процес приготування:
«Дозрівають» плоди у відрі не довше, ніж в трилітрових банках.
Так що через місяць зможете продегустувати соління.
З недоспілих помідорів можна приготувати апетитне і незвичне на смак соління. На заготівлю овочів йде зовсім небагато часу, та й сам процес не є складним.
Якщо ви хочете здивувати рідних і гостей смачним частуванням, то приготуйте квашені помідори за наведеними вище рецептами. Смачного!