Зелені квашені помідори– смачне соління, яке можна приготувати різними способами. Дуже багато городників після збору врожаю викидають недозрілі томати. Але сьогодні ми розглянемо декілька простих і цікавих рецептів приготування солінь з недоспілих овочів.

Способи приготування солоних томатів

Різноманітні рецепти приготування квашених зелених помідорів мають кілька варіантів заготовки солінь. Найпростіший – залити помиті плоди розсолом і покласти їх у банки. Деякі господині вдаються до більш трудомістких способів приготування томатів. Продукти надрізають і фарширують подрібненим часником, морквою, болгарським перцем та зеленню.

«Швидкий» рецепт квашених помідорів дозволяє довести солоні овочі до готовності буквально за кілька днів. Для цього їх проколюють виделкою, за рахунок чого томати просолюються значно швидше. Сьогодні ми розглянемо всі способи приготування солінь, серед яких ви обов’язково знайдете варіант для себе.

«Швидкий» рецепт солоних помідорів

Для приготування закуски за «швидким» рецептом, потрібно взяти томати у формі слив. Для повного засолювання плодів потрібно всього кілька днів, тому ви зможете пригощати своїх знайомих і друзів смачним частуванням хоч щотижня.

квашені помідориОтже, щоб приготувати закуску, нам знадобляться такі продукти:

  • томати – 2 кг;
  • часник – 12 зубчиків;
  • чорний і запашний перець;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль і цукор – по 3 ст. л.;
  • червоний перець – 1 шт.;
  • гвоздка – 3 бутона;
  • листя смородини – 8 шт.;
  • хрін і кріп.

Процес приготування:

  1. промийте томати і очистіть їх від хвостиків;
  2. поколіть їх виделкою в 3-4 місцях;
  3. простерилізуйте банку і покладіть на її дно листочки хріну з кропом;
  4. розріжте на кілька частин зубчики часнику;
  5. розведіть розсіл, додавши в нього спеції і цукор;
  6. покладіть томати в банку і додайте лаврові та смородинові листочки.
  7. поставте банку в прохолодне і недоступне для світла місце.

Смачні зелені квашені помідори дуже швидкого приготування будуть готові для вживання вже буквально через 3-4 дні.

Заготівля соління на зиму

Якщо вам смакує бочкове соління, то даний рецепт приготування недозрілих томатів на зиму вам сподобається. Томати будуть мати трохи терпкий, але солодкуватий смак за рахунок вмісту болгарського перцю і часнику.

квашені томатиОтже, які інгредієнти нам потрібно взяти для заготівлі квашених зелених помідорів з часником на зиму?

  • недостиглі плоди – 1 кг;
  • солодкий перець – 3 шт.;
  • кріп – 5 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль – 50 р;
  • часник – 8 зубчиків.

Процес приготування:

  1. щоб овочі швидше «дозріли», зробіть кілька отворів зубочисткою біля плодоніжки;
  2. облийте банку окропом для стерилізації і покладіть на дно кілька гілочок кропу;
  3. наполовину заповніть банку і додайте порізаний кубиками болгарський перець;
  4. по мірі наповнення банки, додайте розрізані навпіл зубчики часнику;
  5. приготуйте розсіл з сіллю і спеціями і заповніть банку.

Щоб соління на зиму з часником не помутніли з часом, зберігайте банки в темному місці. Плоди повинні гарненько засолитися вже через 30-40 днів після консервування.

Заготівля в каструлі

Можна приготувати смачні солоні помідори і в каструлі. Якщо у вас немає льоху і приміщення, де можна було б довго зберігати консервовані плоди, даний рецепт приготування закуски в каструлі вас неодмінно порадує.

Щоб частування вийшло справді смачним, на засолювання овочів в каструлі будуть потрібні наступні продукти:

  • яблучний оцет – 1 ст. л.;
  • недоспілі овочі – 1 кг;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • часник – 2 головки;
  • кріп – 4 шт.;
  • листки смородини – 4 шт.;
  • крупна сіль – 4 ст. л.

Процес приготування:

  1. промийте овочі і поколіть їх в декількох місцях вилкою;
  2. гарненько промийте каструльку і витріть її насухо;
  3. укладіть на дно каструлі кріп і листки смородини;
  4. щільно укладаючи недозрілі плоди, додавайте зубчики часнику;
  5. приготуйте розсіл, додавши в кип’ячену воду сіль, цукор і яблучний оцет;
  6. залийте все розсолом і поставте каструльку в холодильник на кілька днів.

Помідори зелені квашені, засолені в каструлі, виходять хрусткими і мають незвичний смак. Подібне частування неодмінно здивує ваших гостей своєрідним смаком.

Засолювання у відрі

Якщо ви хочете одним махом приготувати не менше 8 л недоспілих овочів, то простий рецепт приготування зелених твердих квашених помідорів у відрі прийде вам до душі.

солоні зелені помідориЯкі продукти для цього потрібні?

  • недозрілі томати;
  • кріп і лавровий лист;
  • хрін і сіль;
  • запашний і червоний перець;
  • листки смородини.

Процес приготування:

  1. гарненько промийте овочі;
  2. покладіть на дно відра листя хріну і смородини;
  3. приготуйте розсіл з розрахунку 50 г солі на 3 л кип’яченої води;
  4. укладаючи плоди, чередуючи їх з кропом і лавровими листками;
  5. залийте овочі розсолом.

«Дозрівають» плоди у відрі не довше, ніж в трилітрових банках.

Так що через місяць зможете продегустувати соління.

З недоспілих помідорів можна приготувати апетитне і незвичне на смак соління. На заготівлю овочів йде зовсім небагато часу, та й сам процес не є складним.

Якщо ви хочете здивувати рідних і гостей смачним частуванням, то приготуйте квашені помідори за наведеними вище рецептами. Смачного!