Деякі напої, популярні за кордоном, з’явилися у вітчизняних магазинах порівняно недавно. Любителі таких новинок не завжди можуть оцінити їх смакові якості по достоїнству, адже потрібно враховувати особливості розпиття цієї продукції. Як правильно пити німецький лікер єгермейстер? Останнім часом це питання дуже популярне.

«Єгермейстер» в перекладі з німецької мови звучить як «старший єгер». Так називається трав’яний лікер, який з 1935 року випускає всесвітньо відома компанія Mast-Jägermeister AG. Спочатку цю своєрідну настоянку на травах лікарі прописували людям із захворюваннями травної системи.

єгермейстерАле напій так сподобався пацієнтам, що незабаром став частим гостем на столах і барних стійках.

Лікер складається з 56 інгредієнтів. Серед них – спиртова основа, вода, карамель, цукор, цілющі рослини, а також суміш імбиру, кориці, пряної гвоздики, коріандру і шафрану. Точний рецепт напою тримають у найсуворішому секреті.

«Єгермейстер» не можна вживати більше 250 мл за один вечір – не стільки через високу міцність (35°), скільки через силу впливу на організм. Сушені трави, настоянки на спирту особливим способом, є ліками.

П’ємо з розумом

Існує кілька способів, що описують, як правильно пити лікер єгермейстер. Щоб насолодитися дивовижним смаком цього напою, завдяки яким він з ліків перетворився в ласощі, потрібно вибрати один з варіантів.

Крижана чарка

У західних країнах цей метод називають крижаним шотом (шот – синонім горілчаної чарки). Перед вживанням пляшку з напоєм на кілька годин слід помістити в морозилку. Чарки теж необхідно потримати в холоді, а потім наповнити охолодженим сиропом, який повинен бути випитим одним ковтком. «Єгермейстер» стане тягучим, із солодкуватими нотками і ароматом трав, без присмаку спирту. Таким ласощами можна розпочинати святкову вечерю.

Ковток тепла

Якщо перед вами напій кімнатної температури, необов’язково його охолоджувати. 20-40 мл теплого «Єгермейстера» володіють чудовим властивістю покращувати апетит, піднімати настрій і проганяти перші ознаки застуди. Смак лікеру буде трохи віддавати гіркотою, зате п’янкі запахи трав стануть яскравішими і віднесуть ваші думки на мальовничі лісові галявини.

Вибухова суміш

Багато гурманів люблять поєднання трав’яного напою з легким смаком темного пива. Як правильно пити єгермейстер з пивом? Щоб наслідувати приклад шанувальників такого поєднання, потрібно налити в чарку 70 мл лікеру і поставити її на дно широкого пивного келиха. Потім заповнити келих пивом так, щоб вона покрила вміст чарки.

Реакція організму на суміш «Єгермейстера» і пива непередбачувана. Тому людям, що страждають будь-якими захворюваннями, і дамам краще зупинити свій вибір на іншому коктейлі.

Дивовижні поєднання

Німецький лікер може бути складовою надзвичайно смачних поєднань.

єгермейстер з тонікомЯкщо з’єднати «Єгермейстер» з:

  • соком або тоніком – буде легше вгамувати спрагу;
  • з мартіні – його лікувальні властивості подвояться;
  • з текілою – смак напою стане більш насиченим;
  • з кавою – гарантовано м’який післясмак.

Також є широко відомі коктейлі з трав’яним лікером, серед яких можна знайти напої на будь-який смак.

«Ягер Бомб»

Змішайте 1 скл. енергетика і 20 мл «Єгермейстера» – і коктейль готовий.

«Кукумбер»

  1. Свіжий огірок наріжте тоненькими скибочками.
  2. Покладіть на дно келиха огірочок і шматочки льоду.
  3. Налийте в келих 2 ст. л. лікеру і 150 мл «Спрайту».
  4. Перемішайте коктейль і насолоджуйтеся!

«Дамське пиття»

  1. Змішайте апельсиновий (140 мл) і гранатовий (1 ст. л.) соки.
  2. Додайте в келих 1 ст. л. лікеру.

«Міраж»

  1. Нижню частину келиха заповніть 3 ч. л. м’ятного лікеру.
  2. Зверху налийте 2 ч. л. «Єгермейстера» і по 3 ч. л. «Куантро» і «Бейліза».

«Скажений пес»

Змішайте трав’яний напій і «Бейліз» в рівних частках. Об’єм коктейлю – на ваш розсуд, головне, пам’ятати про міру.

«Тропічний мисливець»

єгермейстер у складі коктейлів

  1. Візьміть шейкер з льодом і налийте в нього 1 ст. л. «Єгермейстера».
  2. Змішайте з лікером по 2 ч. л. соку дині, ананаса, малини і смородини.

«Чорна кров»

  1. У шейкері змішайте по 1 ст. л. трав’яного напою і «Спрайту».
  2. Розбавте вміст шейкера 50 мл Blue Curacao.
  3. Коктейль виглядає особливо апетитно в келиху для мартіні.

«Хот шот»

  1. Приготуйте по 1 ст. л. «Єгермейстера» і текіли.
  2. Налийте ці напої шарами в невеликій чарці.
  3. Додайте до суміші 2 краплі соусу табаско.
  4. Пийте «Хот шот» залпом.

«Красуня і чудовисько»

  1. Візьміть по 1 ст. л. текіли «Роуз» і німецького лікеру.
  2. Сформуйте шар з текіли, потім обережно, щоб напої не змішалися, налийте в келих «Єгермейстер».
  3. Прийміть до відома, що текіла знизить міцність лікеру до 26°.

«Грізлі»

  1. Візьміть по 30 мл «Амаретто», «Єгермейстера» і кавового лікеру.
  2. Покладіть у суміш лід і додайте ¼ скл. молока.
  3. Збийте рідину з допомогою блендера і подавайте у високому бокалі.

Закуска для «Єгеря»

Безумовно, міцний напій потрібно закушувати, але готувати для цього вишукані страви потреби немає. Як будь-який алкоголь, він менш вплине на стан людини, якщо після його вживання з’їсти фрукт, багатий аскорбіновою кислотою.

скибочки апельсинуЦе помітили жителі американського континенту, а також нашої країни. Перші закушують «Єгермейстер» скибочкою апельсина, посипаною корицею, другі віддають перевагу лимону з сіллю, підкреслюючи горілчану основу напою.

Цікаво, яка закуска найбільш популярна на батьківщині лікеру, в Німеччині? Найчастіше німці доповнюють післясмак свого «Єгеря» смаженими ковбасками або іншими м’ясними виробами. Тому навіть не сумнівайтеся: трав’яний лікер цілком може бути прикрасою ситної вечері.

Міцний трав’яний напій «Єгермейстер» не можна назвати шкідливим – через його цілющі властивості. Приймаючи рішення випити чарочку «Єгеря» в чистому вигляді або у складі коктейлю, не варто очікувати неприємного присмаку ліків. Ароматний лікер, якщо не зловживати ним, не тільки порадує вишуканим смаком, але і налагодить ваше травлення. Пам’ятаєте, як правильно пити «Єгермейстер», і він подарує вам справжню насолоду!