Як готувати суп з галушками на м’ясному та овочевому бульйоні?
Перші страви з галушками згідно існуючої інформації вперше з’явилися в Україні, а після стали популярними в багатьох країнах. Готувати суп можна на різних бульйонах, тому кожна людина зможе підібрати для себе найбільш підходящий варіант. Крім цього, можна й самі галушки робити не тільки з тіста, але і з овочів, м’яса та ін. Важлива порада – не варто робити їх великими, оскільки під час варіння вони збільшуються в розмірі.
Як приготувати курячий суп з галушками?
Якщо в холодильнику є вже приготований курячий бульйон, то час готування значно скоротиться. Цей суп урізноманітнює меню багатьох господинь, і готувати його дуже просто.
Для приготування потрібно взяти такі продукти:
300 г курки;
4 картоплини;
1 цибулину;
1 моркву;
1 яйце;
3 ст. ложки борошна;
зелень і спеції.
Приготування:
Для початку м’ясо гарненько промийте і покладіть його в каструлю з водою. Туди ж відправте зелень і різні коріння. Коли м’ясо приготується, його варто викласти на тарілку;
В бульйон, який повинен кипіти, покладіть картоплю, нарізану будь-яким способом;
Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на тертці. Після цього обсмажте все на олії. Коли картопля буде наполовину готовою, можна додати цибулю з морквою;
Тепер розберемося, як готувати галушки для супу. Збийте яйце і додайте до нього борошно. Гарненько все перемішайте, посоліть і поперчіть. Якщо хочете отримати повітряне тісто, покладіть маленький шматочок вершкового масла. Консистенція повинна бути, як у густої сметани;
Чайну ложку опустіть в окріп, зачерпніть тісто і іншою ложкою сформуйте галушку, яку відправте в суп. Подібним чином використайте все тісто;
Варіть суп протягом 15 хв. на мінімальному вогні. Додайте в каструлю нарізане шматочками м’ясо, а подавайте суп з рубаною зеленню.
Як готувати суп з галушками з грибами?
Завдяки використанню сухих грибів страва виходить дуже ароматною. Галушки будемо робити з картоплі, що додасть їй ніжності.
Для цього рецепту потрібно взяти такі продукти:
0,5 кг свіжих і жменю сухих грибів;
цибулину;
1 моркву;
3,5 ст. ложки вершкового масла;
зелень, спеції;
280 г картоплі;
1 яйце;
110 г борошна.
Приготування:
Для початку слід відварити картоплю в мундирі. Сухі гриби залити 2-ма л води і варити бульйон приблизно 30 хв.;
Свіжі гриби почистити, помити і підсушити паперовим рушником, а потім, нарізати їх невеликими скибочками;
Цибулю порізати кубиками середньої величини, а моркву подрібнити на тертці. Злегка обсмажити овочі на розігрітому маслі. Зелень гарненько порубати;
Розберемося, як зробити галушки з картоплі для супу. Попередньо зварені картоплини подрібніть в блендері або на терці. До них покладіть 2 ст. ложки попередньо розм’якшеного масла, сіль, перець і яйце. Все зміщуємо і робимо тісто, порційно додаючи борошно. Воно не повинно липнути до рук. З тіста зробіть ковбаски і наріжте їх на дрібненькі шматочки;
У бульйон покладіть гриби і готуйте 20 хв. До речі, сухі гриби можна залишити в супі, а можна видалити;
В каструлю відправте галушки, акуратно перемішайте і готуйте ще 7 хв. Після цього покладіть підготовлені овочі і сіль. Закип’ятіть і через хвилинку вимкніть вогонь. Подавайте з рубаною зеленню.
Рецепт супу з галушками і овочами
До складу цієї першої страви входять різні овочі, а ось галушки готуються з печінки, що дає супу оригінальний смак. Правильно підібрані трави додадуть неймовірний аромат.
Для приготування необхідно взяти такі продукти:
потрухи курки;
цвітну капусту;
280 г томатів;
корінь петрушки;
2 ст. ложки олії;
перець горошком;
пару яєць;
печінку курки;
5 ст. ложок борошна, сіль і зелень.
Приготування:
Для перших страв з потрухів їх спочатку потрібно промити, а потім, залити 2-ма л води і починати варити. Коли все закипить, зніміть піну і відправте туди пару горошин перцю і коріння;
В сковороду покладіть 1 ст. ложку масла і тушкуйте томати, попередньо порізані невеликими кубиками. Після цього їх треба протерти через сито;
Бульйон процідіть, закип’ятіть і відправте в нього капусту, розділену на суцвіття. Готуйте протягом 15 хв.;
Переходимо до галушок, для яких печінку наріжте дрібними шматочками і розітріть її з жовтками і олією, яка залишилася. Після відправте туди збиті білки. Порційно додайте борошно і зробіть нерідке тісто. Використовуючи чайну ложку, викладіть в каструлю галушки. Не забувайте після кожного разу змочувати її в холодній воді;
Готуйте суп, поки галушки не спливуть. Додайте сіль, перець і томати.
Як приготувати суп з галушками і сиром?
Таку першу страву можна включати в меню дитини, оскільки в рецепт входять тільки корисні продукти. Вона підходить і для тих, кому заборонена гостра і важка їжа. Готувати страву нескладно, головне, дотримуватися рецептуру.
Для приготування приблизно 6-ти порцій слід взяти такі продукти:
350 г стегенець;
2 цибулини;
400 г картоплі;
морквину;
3 плавлених сирка;
0,5 ст. борошна;
2,5 ст. ложок молока;
яйце;
сіль, перець, зелень;
2,5 л води.
Приготування:
Курку залийте водою, додайте до неї цибулину, додайте сіль і варіть протягом 2-х год. Після цього цибулю викиньте, дістаньте курку і відправте в каструлю шматочки картоплі;
Щоб приготувати для супу тісто на галушки, потрібно з’єднати молоко, яйце, посолити і поперчити. Все змішати, порційно додати борошно і замісити тісто, як на оладки;
Коли картопля буде готовою, чайну ложку змочіть у воді, набирайте тісто і відправляйте його в каструлю. Туди ж покладіть подрібнений сир і, постійно помішуйте до тих пір, поки він не розчиниться;
Подрібніть цибулю і обсмажте на олії разом з морквою. Підготовлені овочі відправте в каструлю;
М’ясо відокремте від кісток і наріжте його невеликими шматочками, а після відправте в суп. Залишилося покласти порізану зелень, проварити ще 6 хв. і можна подавати.
Як готувати суп з курячим бульйоном і смаженими галушками?
В цьому рецепті тісто подається попередньо обсмаженим, що дозволяє надати страві оригінальності. Якщо хочете здивувати своїх рідних, обов’язково приготуйте такий суп.
Для цього рецепта знадобляться такі продукти:
7 крил курки;
морква;
цибулина;
яйце;
2 ст. ложки сметани;
борошно;
вершкове масло
зелень і спеції.
Приготування:
В каструлі зваріть крильця, а після викладіть їх і відокремте м’ясо від кісток;
Наріжте середніми кубиками овочі і покладіть їх у каструлю варитися;
Щоб зробити тісто, потрібно збити яйце і змішати його зі сметаною, борошном і сіллю. У результаті маса повинна бути м’якою;
Сформуйте ковбаску, наріжте її однаковими шматочками, які потрібно обсмажити на олії до утворення скоринки. Викладіть їх в суп, посоліть, додайте перець, спеції і рубану зелень. Подавати можна зі сметаною.
Як зробити суп з галушками з кабачка?
Ця перша страва вважається дієтичною і легкою, тому її можна їсти без побоювання для фігури. На готування піде трохи часу приблизно півгодини.
Для цього рецепта слід взяти такі інгредієнти:
2 л курячого бульйону;
цибулину;
моркву;
кабачок;
50 г сиру твердих сортів;
яйце;
зубок часнику, кріп і спеції.
Приготування:
Цибулю з морквою подрібніть, а потім, обсмажте до м’якості;
Кабачок натріть на тертці, змішайте його з яйцем і подрібненим часником. Не забудьте додати сіль і перець;
В киплячий бульйон, покладіть овочі і опускайте по 1 ч. ложці тіста. Коли галушки спливуть на поверхню, можна вважати, що все готово.
Представлені рецепти супів з галушками, це лише невеликий асортимент подібних перших страв.
При бажанні можна міняти склад продуктів, отримуючи нові оригінальні смаки. Все у ваших руках – експериментуйте!