Перші страви з галушками згідно існуючої інформації вперше з’явилися в Україні, а після стали популярними в багатьох країнах. Готувати суп можна на різних бульйонах, тому кожна людина зможе підібрати для себе найбільш підходящий варіант. Крім цього, можна й самі галушки робити не тільки з тіста, але і з овочів, м’яса та ін. Важлива порада – не варто робити їх великими, оскільки під час варіння вони збільшуються в розмірі.

Як приготувати курячий суп з галушками?

Якщо в холодильнику є вже приготований курячий бульйон, то час готування значно скоротиться. Цей суп урізноманітнює меню багатьох господинь, і готувати його дуже просто.

курячий суп з галушкамиДля приготування потрібно взяти такі продукти:

  • 300 г курки;
  • 4 картоплини;
  • 1 цибулину;
  • 1 моркву;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. ложки борошна;
  • зелень і спеції.

Приготування:

  1. Для початку м’ясо гарненько промийте і покладіть його в каструлю з водою. Туди ж відправте зелень і різні коріння. Коли м’ясо приготується, його варто викласти на тарілку;
  2. В бульйон, який повинен кипіти, покладіть картоплю, нарізану будь-яким способом;
  3. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на тертці. Після цього обсмажте все на олії. Коли картопля буде наполовину готовою, можна додати цибулю з морквою;
  4. Тепер розберемося, як готувати галушки для супу. Збийте яйце і додайте до нього борошно. Гарненько все перемішайте, посоліть і поперчіть. Якщо хочете отримати повітряне тісто, покладіть маленький шматочок вершкового масла. Консистенція повинна бути, як у густої сметани;
  5. Чайну ложку опустіть в окріп, зачерпніть тісто і іншою ложкою сформуйте галушку, яку відправте в суп. Подібним чином використайте все тісто;
  6. Варіть суп протягом 15 хв. на мінімальному вогні. Додайте в каструлю нарізане шматочками м’ясо, а подавайте суп з рубаною зеленню.

Як готувати суп з галушками з грибами?

Завдяки використанню сухих грибів страва виходить дуже ароматною. Галушки будемо робити з картоплі, що додасть їй ніжності.

суп з галушками з грибамиДля цього рецепту потрібно взяти такі продукти:

  • 0,5 кг свіжих і жменю сухих грибів;
  • цибулину;
  • 1 моркву;
  • 3,5 ст. ложки вершкового масла;
  • зелень, спеції;
  • 280 г картоплі;
  • 1 яйце;
  • 110 г борошна.

Приготування:

  1. Для початку слід відварити картоплю в мундирі. Сухі гриби залити 2-ма л води і варити бульйон приблизно 30 хв.;
  2. Свіжі гриби почистити, помити і підсушити паперовим рушником, а потім, нарізати їх невеликими скибочками;
  3. Цибулю порізати кубиками середньої величини, а моркву подрібнити на тертці. Злегка обсмажити овочі на розігрітому маслі. Зелень гарненько порубати;
  4. Розберемося, як зробити галушки з картоплі для супу. Попередньо зварені картоплини подрібніть в блендері або на терці. До них покладіть 2 ст. ложки попередньо розм’якшеного масла, сіль, перець і яйце. Все зміщуємо і робимо тісто, порційно додаючи борошно. Воно не повинно липнути до рук. З тіста зробіть ковбаски і наріжте їх на дрібненькі шматочки;
  5. У бульйон покладіть гриби і готуйте 20 хв. До речі, сухі гриби можна залишити в супі, а можна видалити;
  6. В каструлю відправте галушки, акуратно перемішайте і готуйте ще 7 хв. Після цього покладіть підготовлені овочі і сіль. Закип’ятіть і через хвилинку вимкніть вогонь. Подавайте з рубаною зеленню.

Рецепт супу з галушками і овочами

До складу цієї першої страви входять різні овочі, а ось галушки готуються з печінки, що дає супу оригінальний смак. Правильно підібрані трави додадуть неймовірний аромат.

суп з галушками і овочамиДля приготування необхідно взяти такі продукти:

  • потрухи курки;
  • цвітну капусту;
  • 280 г томатів;
  • корінь петрушки;
  • 2 ст. ложки олії;
  • перець горошком;
  • пару яєць;
  • печінку курки;
  • 5 ст. ложок борошна, сіль і зелень.

Приготування:

  1. Для перших страв з потрухів їх спочатку потрібно промити, а потім, залити 2-ма л води і починати варити. Коли все закипить, зніміть піну і відправте туди пару горошин перцю і коріння;
  2. В сковороду покладіть 1 ст. ложку масла і тушкуйте томати, попередньо порізані невеликими кубиками. Після цього їх треба протерти через сито;
  3. Бульйон процідіть, закип’ятіть і відправте в нього капусту, розділену на суцвіття. Готуйте протягом 15 хв.;
  4. Переходимо до галушок, для яких печінку наріжте дрібними шматочками і розітріть її з жовтками і олією, яка залишилася. Після відправте туди збиті білки. Порційно додайте борошно і зробіть нерідке тісто. Використовуючи чайну ложку, викладіть в каструлю галушки. Не забувайте після кожного разу змочувати її в холодній воді;
  5. Готуйте суп, поки галушки не спливуть. Додайте сіль, перець і томати.

Як приготувати суп з галушками і сиром?

Таку першу страву можна включати в меню дитини, оскільки в рецепт входять тільки корисні продукти. Вона підходить і для тих, кому заборонена гостра і важка їжа. Готувати страву нескладно, головне, дотримуватися рецептуру.

рецепт супу з галушками і сиромДля приготування приблизно 6-ти порцій слід взяти такі продукти:

  • 350 г стегенець;
  • 2 цибулини;
  • 400 г картоплі;
  • морквину;
  • 3 плавлених сирка;
  • 0,5 ст. борошна;
  • 2,5 ст. ложок молока;
  • яйце;
  • сіль, перець, зелень;
  • 2,5 л води.

Приготування:

  1. Курку залийте водою, додайте до неї цибулину, додайте сіль і варіть протягом 2-х год. Після цього цибулю викиньте, дістаньте курку і відправте в каструлю шматочки картоплі;
  2. Щоб приготувати для супу тісто на галушки, потрібно з’єднати молоко, яйце, посолити і поперчити. Все змішати, порційно додати борошно і замісити тісто, як на оладки;
  3. Коли картопля буде готовою, чайну ложку змочіть у воді, набирайте тісто і відправляйте його в каструлю. Туди ж покладіть подрібнений сир і, постійно помішуйте до тих пір, поки він не розчиниться;
  4. Подрібніть цибулю і обсмажте на олії разом з морквою. Підготовлені овочі відправте в каструлю;
  5. М’ясо відокремте від кісток і наріжте його невеликими шматочками, а після відправте в суп. Залишилося покласти порізану зелень, проварити ще 6 хв. і можна подавати.

Як готувати суп з курячим бульйоном і смаженими галушками?

В цьому рецепті тісто подається попередньо обсмаженим, що дозволяє надати страві оригінальності. Якщо хочете здивувати своїх рідних, обов’язково приготуйте такий суп.

суп з курячим бульйоном і смаженими галушкамиДля цього рецепта знадобляться такі продукти:

  • 7 крил курки;
  • морква;
  • цибулина;
  • яйце;
  • 2 ст. ложки сметани;
  • борошно;
  • вершкове масло
  • зелень і спеції.

Приготування:

  1. В каструлі зваріть крильця, а після викладіть їх і відокремте м’ясо від кісток;
  2. Наріжте середніми кубиками овочі і покладіть їх у каструлю варитися;
  3. Щоб зробити тісто, потрібно збити яйце і змішати його зі сметаною, борошном і сіллю. У результаті маса повинна бути м’якою;
  4. Сформуйте ковбаску, наріжте її однаковими шматочками, які потрібно обсмажити на олії до утворення скоринки. Викладіть їх в суп, посоліть, додайте перець, спеції і рубану зелень. Подавати можна зі сметаною.

Як зробити суп з галушками з кабачка?

Ця перша страва вважається дієтичною і легкою, тому її можна їсти без побоювання для фігури. На готування піде трохи часу приблизно півгодини.

суп з галушками з кабачкаДля цього рецепта слід взяти такі інгредієнти:

  • 2 л курячого бульйону;
  • цибулину;
  • моркву;
  • кабачок;
  • 50 г сиру твердих сортів;
  • яйце;
  • зубок часнику, кріп і спеції.

Приготування:

  1. Цибулю з морквою подрібніть, а потім, обсмажте до м’якості;
  2. Кабачок натріть на тертці, змішайте його з яйцем і подрібненим часником. Не забудьте додати сіль і перець;
  3. В киплячий бульйон, покладіть овочі і опускайте по 1 ч. ложці тіста. Коли галушки спливуть на поверхню, можна вважати, що все готово.

Представлені рецепти супів з галушками, це лише невеликий асортимент подібних перших страв.

При бажанні можна міняти склад продуктів, отримуючи нові оригінальні смаки. Все у ваших руках – експериментуйте!