Через погану екологію, неправильне харчування і малоактивний спосіб життя проблема зайвої ваги в наші дні досить актуальна. Розроблено безліч дієт і способів позбавлення зайвої ваги. Потрібно сказати, що багато з них малоефективні або дають тимчасовий ефект, а деякі навіть шкідливі.

Тому звістка, що ягоди годжі або як їх ще називають тибетський барбарис, поряд зі своєю лікувальною дією до того ж сприяють схудненню, це викликало справжній бум серед бажаючих позбутися зайвих кілограмів. Спробуємо розібратися, що ж це за ягода і з чим її їдять?

Корисні властивості ягід годжі

Звичайно, спочатку ніхто й не думав худнути за допомогою чарівних плодів годжі. Як тільки у 2004 році весь західний світ дізнався про їхні цілющі властивості, цю ягоду стали уважно вивчати медики і біологи. До речі, варто згадати, що про чудодійну силу цієї рослини на Сході знали вже багато тисяч років тому. Знали, але чомусь мовчали.

Після численних досліджень вчені з’ясували, що плоди повзучого чагарнику сімейства пасльонових володіють антиоксидантними, зміцнювальними і тонізуючими властивостями.

Корисні властивості ягід годжіЛікарі радять вживати тибетський барбарис якщо:

  • вас турбує безсоння або стреси;
  • помічаєте у себе раннє в’янення організму, передчасне старіння;
  • проходите курс хіміотерапії;
  • реабілітаційний період після хвороби;
  • хочете посилити імунітет;
  • відчуває фізичну або психічну перевтому.

Перераховуючи властивості диво-плодів, варто особливо згадати про їхні так звані «любовні успіхи». Вони впливають на рівень тестостерону в крові, а це, в свою чергу, підвищує лібідо, причому і у чоловічої, і жіночої статі. У Китаї ними навіть лікують безпліддя.

Але для нас важливою буде інша властивість – вони контролюють апетит, спалюють жирові клітини, що в кінцевому рахунку знижує вагу.

Вирощування годжі

Завдяки великій популярності ягід їх стали спеціально вирощувати не тільки на батьківщині, в Китаї, але і по всьому світу. Насінини цієї рослини невеликі, розміром близько 1 мм, тому обробки не потребують. Після вилучення насіння, їх замочують на невеликий час – 1-2 години. Пророщують у пухкому ґрунті, який готується з двох частин суглинку і однієї торфу.

Під час процесу пророщування необхідно дотримуватися постійної вологості. Температура не повинна коливатися більше ніж на 7-10 градусів. Весь термін займає 2 тижні. Потім рослини розсаджуються в окремі горщики і через кілька місяців можна чекати перших плодів.

Варто згадати, що унікальними властивостями володіє тільки сорт, вирощений на схилах Тибету на висоті 3000 метрів, хоча інші сорти також корисні.

Ягоди годжі для схуднення

Ягоди годжі для схудненняВчені з’ясували, що вживання диво-плодів стимулює вироблення гормону росту, прозваного гормоном молодості. І є за що. Справа в тому, що він відповідає за омолодження нашого організму, а також впливає на спалювання жирових клітин.

Якщо ви серйозно цікавитеся схудненням, то, напевно, чули про метод знаменитого французького лікаря Дюка. У його дієті ягоди годжі виявилися єдиними, яких заборони не стосуються, бо вміст вуглеводів у них дуже низький.

До всього іншого ці плоди – натуральний антиоксидант, придуманий у своїй лабораторії природою, який знижує в організмі стрес від схуднення.

У них містяться ненасичені амінокислоти, вони прискорюють і нормалізують обмін речовин, який часто є справжньою причиною швидкого набору ваги. Згадувалося і про антицелюлітні властивості тибетського барбарису, хоча потрібно визнати, що клінічно це не доведено.

Як правильно вживати ягоди годжі?

Тибетський барбарис – не є основним засобом для схуднення, якщо ваша мета 15 і більше кілограмів на місяць. Їх варто вживати лише як доповнення до дієти. Вони здатні повністю забезпечити організм потрібними поживними речовинами. Також схудненню сприяє той факт, що ягоди знижують апетит.

Вживати їх можна як завгодно. Як окремий продукт або додавати в їжу як приправу до різних страв. Головне, не перевищувати дозування 15-45 г на добу залежно від маси тіла.

Покладіть плоди годжі в суп або кашу, приправте м’ясний або рибний соус або використовуйте замість цукерок, коли хочеться солоденького, все одно вони не втратять свою чудодійну силу.

Але щоб схуднути, все-таки правильно, ягоди годжі варто вживати заварюючи.

Як заварювати ягоди годжі?

Заварювання займає небагато часу, всього двадцять хвилин, але є одне “але”. Правильно буде кожен раз заварювати свіжий настій. Основна пропорція – 5 штук на стандартну чашку. Спочатку обдаємо плоди окропом – вода повинна покрити їх повністю, залишаємо на 30 секунд, потім при набуханні доливаємо потрібну кількість води.

Накриваємо і залишаємо для заварювання на кілька хвилин, але не більше півгодини. Для смаку в настоянку можна покласти мед або шматочок лимону. Настоянку приймають до трьох разів на день по половині склянки щоразу.

Необов’язково заварювати ягоди окремо, їх можна додати при приготуванні чаю або трав’яного збору. Якщо у вас є вибір купити ягоди годжі чи готовий чай з ними, то краще зупинитися на першому варіанті, бо суміші з аптек можуть бути не зовсім якісні.

Протипоказання

Незважаючи на чарівні властивості, є і протипоказання. Не варто споживати ці ягоди, якщо у вас підвищена температура, є алергічні реакції на будь-які продукти.

А при деяких хворобах, таких як цукровий діабет, захворювання серця або судин, вагітності або годуванні грудьми – ягоди варто вживати тільки з дозволу лікаря.

Відгуки

Про ягоди годжі величезна кількість позитивних відгуків, не тільки на форумах і сайтах, але і в пресі, і на телебаченні, адже вживають «чудо-ягоду» як звичайні люди, так і політики, і зірки музики та кіно.

ВідгукиВ основному люди стверджують, що протягом декількох днів після початку прийому, вони відчули прилив сил і енергії.

Багато людей помічають покращення настрою, з’являється бажання радіти без причини. Прийом тибетського барбарису для схуднення в зимовий час допомагає врятуватися від авітамінозу, посилити імунітет, вберегтися від застуди або епідемії грипу. Дехто стверджує, що з їх допомогою зміг схуднути на 5-7 кілограмів за місяць, а також значно поліпшити свій зовнішній вигляд.

У будь-якому випадку чи ви обираєте ягоди годжі для схуднення, лікування будь-яких захворювань або для профілактики, їхні властивості принесуть для організму тільки користь, бо вони містять унікальний за своєю природою склад мікроелементів і вітамінів.

Худніть легко і смачної вам дієти!